Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha visszamehetnénk a múltba,...

Ha visszamehetnénk a múltba, akkor bűn lenne megölni a 10 éves Adolf Hitlert, és ezáltal megakadályoznk a II. világháború borzalmait?

Figyelt kérdés
jan. 31. 11:09
A kérdező szavazást indított:
Bűn lenne megölni.
Nem lenne az.
32 szavazat
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
Bocsánat, hogy ilyen morbid a kérdés, de ez csak egy gondolatkísérlet. Az érdekel, hogy az emberek mit gondolnak az erkölcsről.
jan. 31. 11:11
 2/25 anonim ***** válasza:
91%
Miért ne lenne bűn? Megöltél volna egy akkor még ártatlan 10 éves kisgyereket, a második világháború pedig amúgy is kitört volna, Hitlerrel, vagy anélkül. A náci ideológia és a fasizmus nélküle is megtörtént volna.
jan. 31. 11:26
 3/25 anonim ***** válasza:
87%
Akkor már inkább csecsemő korában elvenni a szüleitől és egy teljesen más családba betenni, akár más országban. Kíváncsi lennék mi lett volna pl egy angol vagy francia neveltetésű Hitlerből.
jan. 31. 11:31
 4/25 anonim ***** válasza:
76%

Igen, megölni egy ártatlan gyereket (mert te erről írsz, elvégre tíz évesen Hitler nem volt más, mint egy átlagos gyerek) bizony bűn; annak lett volna értelme (és morálja), ha egy másik családba nevelkedik, ahogy a #3-mas is írta vagy úgy alakítani az életét, hogy ne forduljon a politikához (például elintézni, hogy felvegyék a művészeti akadémiára).

Hitler csak egy ember volt, egyedül nem ért volna el semmit. Az az ideológia, amit képviselt, nélküle is létezett, míg bizonyos országok között már előtte is voltak feszültségek, amik valamilyen fizikai konfliktushoz vezettek volna.

jan. 31. 11:40
 5/25 anonim ***** válasza:
92%

Olyanért bűntetnéd, amit nem tett meg.

Amúgy ajánlom figyeledbe a Love, Death & Robots Multivariáns (Alternate Histories) című részét. :D

jan. 31. 11:40
 6/25 anonim ***** válasza:
87%
Egyrészt egy ártatlan csecsemő elleni merénylet, másrészt a II. világháború akkor is kitört volna, ahogy a 2-es mondja. A vezetőket csak odahelyezik mint a bábokat.
jan. 31. 11:45
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Már leírtam,nemrég,egy időutazásos kérdésnél,miért nem jó ötlet Hitlert megölni,mielőtt hatalomra jut.Nem írom le még egyszer,de kiegészíteném:

A világháború,ahogy a nevében is benne van Világ,és nem Német-európai háború.Vagyis,még ha elérnénk hogy Németország ne akarjon háborúzni,ez a japánokat nem igazán érintené,márpedig ők ugyanazt csinálták Ázsia Japán felőli részén,mint a németek európában.

Másrészt:a második világháborút,tulajdonkép mondhatjuk az első folytatásának.Az első lezárásával,a németeket sújtó szankciók vezettek a második kitöréséhez.Hitler harcolt az első világháború valamelyik frontján,talán meg is sebesült.Az ott átélt élmények,szerzett tapasztalatok,a hazáját sújtó szankciók vezettek ahhoz a rögeszméhez,hogy megpróbálja a Német birodalmat újra egyesíteni,naggyá tenni.

Vagyis,ha nem a második,hanem még az első világháborút akadályoznánk meg,Hitler egész más életet élt volna,és talán Ő lett volna minden idők legjobb szobafestője.

8/25 anonim ***** válasza:
89%

Én egy gyereket nem tudnék megölni, akkor se, ha tudom, hogy mi lesz belőle. Valahogy nem tudnám az aranyos kisgyereket a beteg felnőttel azonosítani.

De a teljesen más nevelés jó ötlet szerintem is.

9/25 anonim ***** válasza:
65%

"és talán Ő lett volna minden idők legjobb szobafestője"

🤣🤣🤣 ✌️

jan. 31. 11:56
 10/25 A kérdező kommentje:

Nem állítottam a kérdésben, hogy megöltem volna. Egy eldöntendő kérdést tettem fel mások számára.

"amit nem tett meg."

Pontosabban: amit "még" nem tett meg.

Albert Einstein a relativitáselméletből fakadóan úgy gondolta, hogy a múlt, a jelen és a jövő hagyományos elképzelése tévedés, mert ezek egyszerre léteznek úgy, hogy be vannak zsúfolba egy ú.n. tömbuniverzumba, ahol nem csak a múlt van befagyva, hanem a jövő is. És tulajdonképpen csak a tudatunk megy ezen az idővonalon végig. Vagyis 1899-ben, mikor Hitler 10 éves volt, az 1939-1945-ös események már léteztek lefagyasztva egy időn és téren kívüli világban. Bár az einstein-i gondolkodásból kifolyólag ezeket az eseményeket elvileg meg lehet tekinteni (van időutazás) de beavatkozni nem lehet. Ez utóbbi ugye ellentmond a kérdésnek, de nem ez a lényeg.

Hanem az, hogy a fentiek alapján tekinthetünk-e valakit bűnösnek akkor, ha meg fog tenni valami rosszat, de MÉG nem tette meg?

jan. 31. 11:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!