Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A fiatalok az új öregek?

A fiatalok az új öregek?

Figyelt kérdés

Szokták mondani hogy az időseket tisztelni kell, mert bölcsek, nagy tudásuk van, stb. De úgy vettem észre hogy az öregek frusztráltak, hőbörögnek, kötekednek, sorban tolakodnak, a bevásárló kocsit a lábamra tolják, a kasszánál szó nélkül pakolgatják a dolgaimat.

A fiatalok pedig nyugodtak, udvariasak, nem csinálnak semmi problémát sem maguknak sem másoknak körülöttük.

2024. jan. 27. 18:12
 1/7 anonim válasza:
73%
Én úgy vettem észre, hogy szerencsére a többség mindkét korosztályból normális.
2024. jan. 27. 18:17
 2/7 anonim ***** válasza:
81%
Én azt tapasztalom, hogy ha van nézeteltérés, a fiatalokkal meg lehet beszélni. Még ha kelleténél jobban öntudatosak is, de egyenesebbek. Az idősebbek gyakran érzelmi kérdést csinálnak a dolgokból, vagy hogy is mondjam. Megsértődnek, orruk alatt dörmögnek, szájukat húzzák. Majd nekiállnak spekulálni, hogy ha ezt mondtam, akkor biztos így gondoltam, erre ők azt mondták volna, erre én biztos azt mondtam volna... és a végén kijön valami egészen abszurd, és lehetetlenné válik a párbeszéd.
2024. jan. 27. 18:59
 3/7 anonim ***** válasza:
13%

Ez hülyeség.

A fiatalok neveletlen buták.

2024. jan. 27. 19:05
 4/7 anonim ***** válasza:
60%
Én ezt nem vettem észre az időseknél. Csak annyit, hogy nem tartanak akkora távolságot a sorbanálláskor, hanem számomra már kellemetlen közel állnak.
2024. jan. 27. 20:39
 5/7 anonim ***** válasza:
78%

Magyarországon az idősek nagy része nem bölcs, nem udvarias, hanem megkeseredett, lepukkant, saját képességeit borzasztóan túlértékelő tanulatban hőbörgő, aki jobb híján olyanokkal kábítja magát, hogy "a mai fiatalok, bezzeg mi még".

Őszintén szólva kevés normális dolgokat láttam a magyar 50 felettiektől, viszont pofázni, fiataloakt szidni azt nagyon tudnak.

Ahogy a 2-es is írja, egy fiatal még képes fejlődni, hamarabb meg lehet vele beszélni a dolgokat, viszont az a tapasztalatom, h egy öreggel általában semmire sem mész, ragaszkodik a saját hülyeségeihez.

2024. jan. 28. 10:10
 6/7 anonim ***** válasza:
tanulatlan*
2024. jan. 28. 10:13
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem elég vegyes tapasztalataim vannak mindkét végletről, olyanok is persze, mint a kifejtésben lévők, de azoktól merőben eltérőek is. Például kedves, aranyos idősekkel is sokszor találkoztam mostanság, olyan is volt, akit előre engedtem volna, de csak nevetett, hogy "ne vicceljek, menjek csak én, előbb itt voltam!". De olyan is akadt, aki megköszönte és már ment is.

Buszpályákon a, ránézésre gimis, diákok is elég sokszor szoktak furakodni a sorban, de az olyan kicsik is, akik a hasamig sem érnek fel. Olyan is volt, hogy a sofőr dörrent rá az egyikre, hogy hagyja abba a lökdösődést.

Szóval minden korosztályban van teljesen nyugodt, normális ember, ahogy olyan is, aki frusztrált és nem tud viselkedni.

2024. jan. 30. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!