Szoktak a diákok feleléskor, bármikor a tanárok szemébe nézni?
Ha igen, akkor milyen esetekben és milyen módon?
Bármilyen részlet érdekel. Hálás lennék érte, ha minél részletesebben leírnátok a saját szokásaitokat a témával kapcsolatban. Számomra ez egyáltalán nem magától értetődő.
Célszerű.
Másik megoldás, hogy a diákokra néz az ember, de az elég rizikós, mert csak zavarba jön az ember, valaki elkezd hülyéskedni stb.
Vagy bákulhatod a padlót, az ablakot stb., ami eléggé nem természetes, nem is meggyőző, szintén arra utal, hogy zavarban van az illető.
Akkor már célszerűbb a tanárra nézni, mert természetesebb, magabiztosabb hatást kelt, illetve a tanár reakciója is olvasható.
Én mindig szoktam, főleg, hogy a legtöbb tanár rendes, plusz nekem attól lesz szorongásom, ha az osztálytársaim szemébe nézek, pedig sosem zaklatnak vagy piszkálnak senkit, pláne nem tanár előtt, de valahogy én nyugodtabb vagyok, ha a tanárra nézek és kizárom a többieket. Egyrészt azért, mert a többiekről tudom, hogy esetleg ítélkeznek felettem, még ha csak magukban is, de a tanár az igyekszik segíteni, próbálja a legtöbbet kihozni a feleleteimből stb, szóval nekem ez ad egy biztonságérzetet, de nekem ez alapból van, ha felnőttek között vagyok nyugodtabb leszek, gyerekkoromban is azt láttam, hogy a kortársaim nem aggódnak olyan dolgok miatt, amik engem meg kifejezetten frusztráltak, szóval mindig szerettem a tanár vagy egy felnőtt mellett lenni, mert bennem volt, hogy ők felnőttek, tehát mindent tudnak, mindig tudják mit kell tenniük szóval nyugodt voltam :D
Szóval gondolom ezért vagyok nyugodtabb egy tanárral szemben mint megannyi kortársammal szemben, megvan gyerekkoromból ez a "felnőtt/tanár=biztonság" következtetésem, ami persze nem minden helyzetben helyes, meg nem lehet ráhúzni mindenkire nyilván
Jaj nekem erre van egy jó sztorim
Kezdő tanár voltam, feleltek vérből és nagyon sokan mondták, hogy izgulnak.
Mondtam, hogy az a tipp, hogy nézzenek végig egy megnyugtató dolgot, én annak idején a fehér falat néztem.
Amint ezt kimondtam, az osztály leglustább, legrosszabb diákja felállt verset mondani, és addig sosem, de a szemembe nézett közben
Neki az volt a nyugtató pont
Nagyon jólesett, amúgy is szerettem azt a diákot. Meg persze a többit is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!