Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tömegközlekedésen miért esik...

Tömegközlekedésen miért esik nehezére sokaknak kiengedni azt, aki le akar szállni?

Figyelt kérdés

Minden nap vonatozok munkába és haza. 10-ből 9,5 alkalommal én ülök a belső ülésre mert az induló állomáson vagy ahhoz közel szállok fel. Szinte mindig leül mellém valaki a külső ülésre, amivel nem is lenne baj elvileg. De:

Napi szintű probléma hogy alig akarnak kiengedni mikor szállnék le. Belezombulnak a telefonba, nézelődnek, vagy elég gyakori hogy elalszanak. Az nyilván nem tűnik fel hogy készülődnék, eleve nem értem miért kell kérnem hogy leszállhassak de rendben, persze megkérem. De sokan ilyenkor se hallják meg, gyakori hogy kb 3x kell szólnom, vagy az alvó vadidegent ébresztgetni….

Mikor kisgyerek voltam akkor történt is olyan hogy nem engedtek leszállni a felnőttek, távolsági busszal a több kilométerre levő másik településen tudtam leszállni, anyukámnak kellett eljönnie értem munkából….

Ha nagyon ritkán én ülök kint, akkor a bent ülő első gyanús mozdulatára pattanok fel hogy ne tartsam fel…

(Emellett a kedvencem aki nagy nehezen kienged, majd visszaül kintre, és meglepődik ha rajta keresztül pakolom a cuccaimat a belső ülésről/re, és nem a fülemre akasztom amíg felveszem a kabátom :D )

Miért nincs ennyi tekintet másokra a többségben?

Ezek után miért számít bunkónak aki a külső ülést választja (ha üres a belső)?

Miért kell többször kérnem idegeneket, hogy hadd menjek dolgozni/haza? Miért jó nekik sarokba szorítani és feltartani másokat?

Aki olyan álomkóros hogy a vonaton tömegben felébreszthetetlenül bealszik, az miért ül más emberek útjába?

jan. 24. 17:00
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
0%
#5 Igen ezekkel nekem is kivan a károm, legszivesebben belerúgnék mindegyikbe hogy még gyorsabban leérjenek
jan. 24. 18:13
 22/27 A kérdező kommentje:

Ez jó taktika amúgy, sajnos ezen a vonatvonalon tök változó hogy hol szállnak fel az emberek, általában egyenletesen van tele a vonat :/

De amúgy tényleg jó tipp tud lenni, elsőajtós távolsági buszokon pl a hátsó rész jó szokott lenni mert sokan nem mennek annyira hátra.. mikor sokat villamosoztam akkor ott is voltak ilyen taktikai kedvenc helyek. :D

jan. 24. 18:29
 23/27 anonim ***** válasza:
82%
Én egyszer szólok, hogy elnézést, szabad? Aztán így vagy úgy leszállok. Nem kell túlbonyolítani. Ha kell átmászom rajta cuccostól.
jan. 24. 19:57
 24/27 anonim ***** válasza:
77%

Én néha tapasztalom csak. El szoktam foglalni a belső ülést, de nézem azért, ki akar mellém ülni (nem finnyásságból, de volt már, hogy rohadt ápolatlan/nagyon részeg egyén akart mellém telepedni, akkor inkább felpattanok.) Ha te sűrűn nem tudsz kijutni, akkor szerintem ne ülj belülre, kívülre viszont úgy ülj, hogy könnyen be tudj mást engedni. (Azt nem csípem, és sűrűbben tapasztalom, mikor vki úgy ül kívülre, hogy látszik, rohadtul nincs benne hajlandóság, hogy beengedjen bárkit.)

5: A félrelökés nem oké, de bocsi, szabadon kéne hagyni az egyik oldalt a sietőknek. Oké, hogy ált. sűrűn jár a metró, de ha késésben vagy valahonnan, vagy pl. csatlakozáshoz sietsz, hamar jön a vonat, akármi, akkor nem mindegy az a 3-5 perc, ill. a metróból kifelé is van, hogy számíthat 10-20 mp is.

jan. 24. 20:22
 25/27 anonim ***** válasza:
72%
Én 1 megállóval előtte felállok,aki nem mozdul annak mondom,hogy elnézést,leszállok. Még nem volt gond.
jan. 25. 09:10
 26/27 anonim ***** válasza:
25: Igen, ez alap, hogy az ember ne az utolsó pillanatban szóljon a belső ülésről, hogy leszállna.
jan. 25. 09:29
 27/27 A kérdező kommentje:
Nem utolsó pillanatban szólok én se.
jan. 25. 09:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!