Tömegközlekedésen miért esik nehezére sokaknak kiengedni azt, aki le akar szállni?
Minden nap vonatozok munkába és haza. 10-ből 9,5 alkalommal én ülök a belső ülésre mert az induló állomáson vagy ahhoz közel szállok fel. Szinte mindig leül mellém valaki a külső ülésre, amivel nem is lenne baj elvileg. De:
Napi szintű probléma hogy alig akarnak kiengedni mikor szállnék le. Belezombulnak a telefonba, nézelődnek, vagy elég gyakori hogy elalszanak. Az nyilván nem tűnik fel hogy készülődnék, eleve nem értem miért kell kérnem hogy leszállhassak de rendben, persze megkérem. De sokan ilyenkor se hallják meg, gyakori hogy kb 3x kell szólnom, vagy az alvó vadidegent ébresztgetni….
Mikor kisgyerek voltam akkor történt is olyan hogy nem engedtek leszállni a felnőttek, távolsági busszal a több kilométerre levő másik településen tudtam leszállni, anyukámnak kellett eljönnie értem munkából….
Ha nagyon ritkán én ülök kint, akkor a bent ülő első gyanús mozdulatára pattanok fel hogy ne tartsam fel…
(Emellett a kedvencem aki nagy nehezen kienged, majd visszaül kintre, és meglepődik ha rajta keresztül pakolom a cuccaimat a belső ülésről/re, és nem a fülemre akasztom amíg felveszem a kabátom :D )
Miért nincs ennyi tekintet másokra a többségben?
Ezek után miért számít bunkónak aki a külső ülést választja (ha üres a belső)?
Miért kell többször kérnem idegeneket, hogy hadd menjek dolgozni/haza? Miért jó nekik sarokba szorítani és feltartani másokat?
Aki olyan álomkóros hogy a vonaton tömegben felébreszthetetlenül bealszik, az miért ül más emberek útjába?
Én napi szinten bejárok az egyetemre ami nagyjából 2 óra busszal. Hasonló a helyzet :D
Az idős mamik akik csak túrázni mennek, néznek rám, hogy mi bajom, amikor elmondom kétszer, hogy le akarok szállni és nem mozdulnak meg. Gyakran arra hivatkoznak, hogy ők a következőben szállnak és ne kelljen már ezért felállnia. Aztán én vagyok a bunkó, hogy szegény öregasszonnyal hogy beszélek. Kedves előttem kommentelők, nagy mákotok van ha nem fogtatok még ki ilyet, de meg kell hagyni elég idegörlő, amikor az autópályára már felment a busz, te nem tudtál leszállni a sok észlénytől, ordítasz a sofőrnek aki egy nem normális és nem enged le, mert nem jeleztél (és ez mind egy öregasszony miatt).
Majd ha valaki miatt több tíz km-re szálltok le, akkor talán megértitek.
Állítólag bunkó aki kívülre ül ha üres a belső… akkor mégse?
Van autónk, de kocsival egy órával több az út. Annyit nem ér.
Ráadásul 8 évesen különösen jó móka volt ez. 🥲
A pronyóknak van autójuk. (Valami 20 éves kotvány) azzal járnak még a budira is.
11: te is ülhetnèl kívülre.
12: állítólag… mit jelent ez? Mi ennek az érvénye? Én meg azt állítom, hogy nem bunkóság. Ez is egy állítólagos dolog lett most? Meg azt is állítom, hogy leszarom mit állítanak senkik állítólag. 🤣
"Állítólag bunkó aki kívülre ül ha üres a belső"
Jó, ha nem megoldást keresel csak hisztizni akarsz egy sort akkor kár bárkinek is időt pazarolnia itt...
Milyen hisztiről beszélsz? Miért hiszti az, hogy valaki nem akar x településsel tovább utazni csak azért, hogy a másik ember nyugodtan csicsikálhasson?
Én busszal és villamossal szoktam leginkább közlekedni amerre járok, a buszok csuklós buszok és a csuklónál ha a busz első felében háttal a menetiranynak ülök, bármelyik ülésről könnyen fel lehet pattanni anélkül hogy nagyon mozgolódni kelljen bárkinek (már ha leülök a mocskos ülésbe... bleh). Villamoson szintén van "kedvenc" helyem, ahová beállva kapaszkodni sem igazán kell és könnyen le tudok szállni ha nincs 100%-ig tömve.
Azaz. Amit mondani akarok, hogy aktívan kerülöm azt hogy "beragadjak" olyan helyen ahonnan nem tudok könnyen kijutni. Több szempontból jobb így nekem, egyrészt ha valami büdös ember felszáll könnyen arrébb tudjak lendülni, de a le és felszállás is könnyebb. (Nem túl esélyes de ha baleset lenne talán akkor sem a buszban égnék el)
Próbáld meg megkeresni azokat a helyeket ahonnan könnyebb kimászni, ha vannak ilyenek. Pl ha a vonat mindig úgy áll meg az utadon hogy az elejénél szállnak fel az emberek jobbára (mert a peronhoz onnan vezet út mondjuk), akkor a vonat hátuljában esélyesebb hogy nem ülnek be melléd. Nyilván ezek a "trükkök" nem mindenhol játszanak, próbáld kitapasztalni ha tudod hogy mikor hová érdemes ülni.
Vagy egyszerűen legyél te az aki beülsz más mellé, és így még azt is meg tudod választani ki legyen az, ha ablak mellé ülsz akkor szerencsejáték hogy ki ül le melléd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!