Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy bizonyos férfi miért nem...

Egy bizonyos férfi miért nem beszél sohasem az érzelmeiről/érzéseiről, miért lesz valaki távolságtartó?

Figyelt kérdés
Hiába faggatom, akkor is csak tőmondatokban válaszol, vagy lepereg róla és hallgat. Szívesen megismerkednék vele, de így nehéz lesz. Mindenkivel így viselkedik, aki nem konkrétan a közeli családjához tartozik. Ezért is vagyok összezavarodva, mert nagyon udvarias és tisztelettudó, de közben zárkózott és hideg.

jan. 24. 09:14
1 2
 11/19 Kései Sirató ***** válasza:
75%

Érzelmekről szinte idegenek azért nem beszélnek, mert az a normális.

Ahhoz, hogy érzelmeinkről beszéljünk, közeli kapcsolat szükséges. A kérdésből az jön le, hogy közeli kapcsolatban ilyen valaki. A buszmegállóban, vagy a rendelőben várakozva nem érzelmekről beszélünk ugyanis a vadidegenekkel.

Mindez rokoni/ baráti /párkapcsolat velejárója lenne egészséges esetben.

jan. 24. 10:57
 12/19 anonim ***** válasza:
57%
Talán mert nem is érdekled. Csak simán tisztelettudó. Vagy senki nem érdekli, mert ilyen a személyisége. De az is lehet, hogy személyiségzavara van. A lényege úgyis az, hogy tőled több, mint valószínű, hogy semmit sem akar.
jan. 24. 11:53
 13/19 anonim ***** válasza:
77%

Több okból is lehet:

nem az a fajta, aki nyíltan beszélne az érzéseiről. Vannak, akik az ilyen dolgokat nem tudják szavakba önteni, pláne nem úgy, ahogy azt szeretnék. A legtöbben azokkal beszélnek ilyen, mélyebb témákról, akikkel közelebbi a viszonyuk, és jól is teszik. Nem minden tartozik mindenkire. Lehet, hogy nincs kedve, igénye ilyesfajta beszélgetésekre. Az sem kizárt, hogy nem szimpatikus neki a másik kellően, hogy jobban bele bonyolódjon a beszélgetésbe.

A faggatást viszont senki sem szereti, nem is illik ennyire (jobb szó híján) nyomulni. Lehet valóban nem akar beszélgetni, csak nem akar konfliktust, sértődést, így nem mondja meg, hanem arra vár, hogy megszűnjön a faggatás, és békén hagyják.

Távolságtartó pedig azért is lesz valaki, mert sok, vagy épp masszív negatív tapasztalatai vannak, és ez egyfajta önvédelem. Vagy ezt látta, tanulta el a környezetétől.

jan. 24. 12:04
 14/19 anonim ***** válasza:
60%
Bocsi, ne vedd magadra, de én a hátam közepére kívánnék egy lányt/nőt aki az érzelmeimről faggatna és végül elkezdeném messziről kerülni. Szóval ne erőltesd ezt a férfiismerőseid esetében, az ilyesmire ott vannak a barátnőid.
jan. 24. 12:39
 15/19 anonim ***** válasza:
64%
A magyar nem sok mindenkit enged közel magához a saját családján, intim szféráján kívül.
jan. 24. 12:52
 16/19 anonim ***** válasza:
50%
Joggal-okkal ilyen. Ezt tanulta, vagy már pórul járt ezzel, a családjában sem volt ez szokás, alapból a pasik ilyenek.
jan. 24. 13:50
 17/19 anonim ***** válasza:
62%
Na igen, azt mindig kihagyjuk hogy lehet hogy a nők tették tönkre amiből nehezen fog újra nyitni.
jan. 24. 13:51
 18/19 gabor49 ***** válasza:
80%
én is ilyen vagyok beszedes vagyok de az erzelmeimet én sem tudom kimutatni még családon belül sem soha nem is tudtam 50/f
jan. 25. 04:41
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Sok féle oka lehet, hogy zárkózott és szótlan. Lehet egyszerű személyiségjegy, ilyen típus. Érhették különféle családi, társadalmi hatások, csalódások, amik miatt így reagál.

Eleve a hagyományos férfi szerepbe, klasszikus mintákba sokkal kevésbé fér bele, hogy férfiak az érzelmeikről beszéljenek.

Az is lehet, hogy nyitott lenne az érdeklődésedre, csak egyszerűen nem tud vele mit kezdeni, nincs hozzászokva. Lehet, hogy örül neki, hogy érdeklődsz, csak nem tudja kimutatni, nem nagyon tud mit kezdeni vele. De éppúgy lehet az is, hogy marhára nem kér az egészből és alig várja, hogy békén hagyd végre.

Mindenképp érdemes lehet tisztáznod vele, hogy ő akar-e tőled bármit, vagy csak udvariasságból nem ráz le, de nem csak beszélni nem akar, hanem részt venni sem nagyon az egészben.

Ha az egyértelművé vált, hogy érdeklődik, csak nehezen küzd meg a helyzettel, akkor azt kell mérlegelned, hogy meddig és mennyire működik ez így. Mindig te vezeted a beszélgetést, neked kell megküzdeni érte, hogy megnyíljon. Mennyire és meddig felel ez így meg neked? Mennyi időt adsz neki, hogy ezzel juttok-e valamire vagy nem?

Sajnos esélyes, hogy ha még az egyszerű társalgás is ennyire nehezen megy valakinek, akkor a párkapcsolati helyzetek és konfliktusok kezelése, meg az ehhez szükséges érzelmek kommunikálása sem fog sokkal jobban menni. Ez pedig elég nagy teher és kockázat egy kapcsolatnál. Nem lehetetlen, hogy működjön, de egyszerű sem lesz, főleg ha nem hajlandó közelebb engedni magával és maga is dolgozni érte, hogy működjenek a dolgok.

jan. 28. 00:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!