Viselkedtetek már így? "ó, xy, nem tudom, mi lehet vele..." Vagy x-nek mondod y-ról hallva: add át neki üdvözletem. Ha ilyet csináltok, nem pedig megkérdezitek az illetőt a hogylétéről, az miért van?
Figyelt kérdés
Szerintem az az oka, hogy nem érdekel eléggé a személyes kapcsolatfelvételhez. Magamról is ezt állapítottam meg, igaz, ebben az esetben, mióta ezt felismertem magamban, nem is szoktam üdvözöltetni senkit senkivel. Minek? Illetve a fordítottjából indult a felismerés, hogy kezdtek zavarni ezek az átadott üdvözletek. X mondja nekem, hogy Y üdvözöl. Hát köszi. Miközben rájöttem, hogy Y-nak ugyanúgy lenne lehetősége velem felvenni a kapcsolatot. De nem akarta, annyira nem vagyok fontos neki. Ami persze nem bűn, hiszen engem is elég kevés ember érdekel igazán. Ti hogy vagytok ezzel?2024. jan. 23. 07:38
1/5 anonim válasza:
Nincs ebben semmi rossz. Egy régi ismerős, egy volt osztálytárs nem feltétlenül olyan, akivel tartani akarom még a kapcsolatot (meg ők sem velem) de attól még jó néha tudni, hogy mi van a másikkal.
Az meg szimpla udvariasság, hogyha egy ismerősöd olyannal találkozik majd, aki a közös ismerősötök, akkor üdvözletedet küldöd. Nem kell ebbe belemagyarázni semmi különöset.
Sajnos egyre inkább jellemző, hogy alap udvariassági formákat nem használnak vagy nem értenek vagy félreértenek.
2/5 A kérdező kommentje:
Nem feltétlenül olyan, akivel tartani akarom még a kapcsolatot. Ez is igaz. Nincs abban valami fura vagy ellentmondó, ha azért egy harmadik személlyel mégis szót ejtek róla? Akkor érdekel? De azért meg nem teszek lépéseket, hogy az érintettel beszéljem meg ugyanezt?
2024. jan. 23. 08:57
3/5 A kérdező kommentje:
Én rendszeresen belemagyarázok dolgokat mindenbe.
2024. jan. 23. 08:58
4/5 anonim válasza:
3: Látszik :D
Inkább olvass egy jó könyvet.
5/5 anonim válasza:
Én is igyanezt csinálom és nem vagyok rá büszke. Tetszik nekem és nagyon kedvelem őt. Magamat ismerve nem hinném, hogy hosszabb távon el tudna viselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!