A mostani középiskolás tanulóknak, miért nincs semmire motivációjuk?
#00:29
Nem mondtam, hogy megvannak fizetve. Csak azt, hogy több büfé szakkal sem fogsz munkát kapni, de egy eü-s vagy egy mérnökivel viszont igen.
Egyébként aki 500-600 között kap bruttó az szerencsésnek mondhatja magát. A legtöbben ennél kevesebbet keresnek. De a jobb multis fizuk 500-700 között mozognak. Aki meg 700fölött az meg vagy szanaszét műszakpótlékolja magát és 10 év múlva elviszi egy infarktus vagy nagyon ritka.
Neked nem kell senkit semmire rávenned. Ne legyél ilyen buzgómócsing. Az ő életük, ő döntéseik, és az sem normális, hogy téged ez ilyen szinten zavar, mikor az életedre semmilyen kihatással nem lesz.
Hadd mondjak el valamit 30+ évesen: a fiatalok anno is ilyenek voltak, amikor én érettségiztem. És kicsit túlgondolod, nem túl sok minden múlik a való életben azon, milyen lesz az érettségid.
Hadd adjak egy tanácsot is: így felnőtt korba érve fogadd el, hogy mindenkinek a saját élete felé van felelőssége, nem más felé. Te ne akae mindenkinek dirigálni és igazgatni az életét, majd mindenki eldönti, mi a megfelelő neki, foglalkozz a saját életeddel.
Akik eszetlenül lepontozgatják a #00:21es kommentem azok szerint jókat lehet keresni büfé szakkal? Xddd nem szoktak sírni a több diplomás büfé szakosok hogy nem lehet több diplomával sem elhelyezkedni? Szerintetek ellehet igaz? Hiszen szociológusnak meg antropológusnak sikerül elhelyezkedni és sokat keresnek. Igaz? LOL
Nem tudom mit hisztek. Ez ma az agyiszint, ezért tart ott az ország ahol
4 éve érettségiztem, ez a hozzáállás abban az időben is megvolt, nem újkeletű dolog. Pedig válogatott osztály voltunk. Rajtam kívül volt még 1-2 csaj, akiben volt annyi, hogy ne a telefonon lógjon órákon, vagy ne másokkal beszélgessen, aztán mégis, 1 kivétellel ugyan, de le tudott mindenki érettségizni, bár az utolsó hónapokban sokakban nem kis pánik volt..
Szerintem teljesen felesleges egy osztálynyi gyereket (bocs a szóhasználatért) győzködni arról, hogy tanuljanak. Valószínűleg arcon röhögnének titeket, és folytatnák az eddigiket. Az ő döntésük, ő életük, nem a ti felelősségetek, ne velük foglalkozzatok. A java majd akkor (talán) észbe kap, amikor szorul a hurok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!