Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért lustultam el a tanulássa...

Miért lustultam el a tanulással kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Általános iskola felső tagozatán simán ment a tanulás, hamar túl tudtam esni rajta, és nem nyavalyogtam bármiféle tanulnivalótól. (Megjegyezve: aznap, mikor írtunk bármennyi dolgozatot is, akkor sokszor felkeltem 5 órakor, és a nap végéig mindenre emlékeztem még, amit kora reggel 2 óra alatt igazából bemagoltam.)

Most, hogy középiskolába kerültem, elején könnyedén ment. Akkor is megvolt még bennem az, hogy "túlesek legalább minél hamarabb rajta, és mehet utána a videójáték, illetve pihenés", de mostanra már nem megy.

Tudom, hogy meg kellene tanulnom, mivel érdekelt mindig csak a 4-es, 5-ös jegyek szerzése, látom azt, hogy mennyi idő elment, amit tanulásra használhattam volna fel, és néha úgymond "felszikrázik" bennem a motiváció, hogy "lássunk végre neki", de ellustulok tőle már az első negyed órában. Ilyenkor mindig rám jön a bűntudat érzése.

Néha az "utolsó időben" elkap a stressz, hogy "ezt mégis miért nem tudtam megtanulni, hiszen könnyű", és bukdácsolva be tudom magolni. Ha ez van, akkor aznap a buszon elfelejtem a felét, és fel kell mondanom többször magamnak az iskolába érve.

Most szünet után is 4 témazáróval kezdünk a héten, és csak 2-re tudtam tanulni. Versenyen is részt veszek holnap után, amihez szintén kellett tanulni, de az sikerült szerencsére.

Emellett ezidáig mindenből kitűnő, 5 voltam, most félévinél is én és egy másik osztálytársam voltunk majdnem kitűnőek, mivel sajnos mindkettőnknek egy tantárgya 4-es lett.

Mit tegyek ez ellen? Hogyan motiválhatom újra magam a tanulásra? Esélyes, hogy kiéghettem magamat ezalatt az idő alatt?

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

2023. ápr. 11. 19:07
 1/2 anonim ***** válasza:
68%
Egyre nehezedik amit tanulni kell. Nem csodálom hogy ellustultál, száraz magolós szart senki nem szeret tanulni. Elhiheted másnak is szar. Szard le és ami a legjobban érdekelj arra koncentrálj elsősorban.
2023. ápr. 11. 19:35
 2/2 anonim ***** válasza:
81%
Mert a középiskolás anyag bőven komplexebb, mint az általános iskolás. Plusz korábban is utolsó pillanatra hagytad, reggel felkelni tanulni, sőt, magolni, nem azt jelenti, hogy annyira örömmel vágtál bele.
2023. ápr. 11. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!