Miért lustultam el a tanulással kapcsolatban?
Sziasztok!
Általános iskola felső tagozatán simán ment a tanulás, hamar túl tudtam esni rajta, és nem nyavalyogtam bármiféle tanulnivalótól. (Megjegyezve: aznap, mikor írtunk bármennyi dolgozatot is, akkor sokszor felkeltem 5 órakor, és a nap végéig mindenre emlékeztem még, amit kora reggel 2 óra alatt igazából bemagoltam.)
Most, hogy középiskolába kerültem, elején könnyedén ment. Akkor is megvolt még bennem az, hogy "túlesek legalább minél hamarabb rajta, és mehet utána a videójáték, illetve pihenés", de mostanra már nem megy.
Tudom, hogy meg kellene tanulnom, mivel érdekelt mindig csak a 4-es, 5-ös jegyek szerzése, látom azt, hogy mennyi idő elment, amit tanulásra használhattam volna fel, és néha úgymond "felszikrázik" bennem a motiváció, hogy "lássunk végre neki", de ellustulok tőle már az első negyed órában. Ilyenkor mindig rám jön a bűntudat érzése.
Néha az "utolsó időben" elkap a stressz, hogy "ezt mégis miért nem tudtam megtanulni, hiszen könnyű", és bukdácsolva be tudom magolni. Ha ez van, akkor aznap a buszon elfelejtem a felét, és fel kell mondanom többször magamnak az iskolába érve.
Most szünet után is 4 témazáróval kezdünk a héten, és csak 2-re tudtam tanulni. Versenyen is részt veszek holnap után, amihez szintén kellett tanulni, de az sikerült szerencsére.
Emellett ezidáig mindenből kitűnő, 5 voltam, most félévinél is én és egy másik osztálytársam voltunk majdnem kitűnőek, mivel sajnos mindkettőnknek egy tantárgya 4-es lett.
Mit tegyek ez ellen? Hogyan motiválhatom újra magam a tanulásra? Esélyes, hogy kiéghettem magamat ezalatt az idő alatt?
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!