Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A mostani középiskolás tanulók...

A mostani középiskolás tanulóknak, miért nincs semmire motivációjuk?

Figyelt kérdés
Sziasztok, igazából nagyon zavar, hogy az osztálytársaim semmibe se raknak bele időt. Nem figyelnek az órán, szarnak bele konkrétan az egészre, és úgy érzem ez kihat a szorgalmamra is, mivel csak azt látom hogy állandóan órán csak telefonoznak, meg csacsognak. Nyílván nem kéne ezen agyalnom, de nemtudom, engem nagyon zavar, mivel így nehéz a hangsúlyt is megtalálnom velük, mert tényleg olyan reményvesztettek, persze vannak kivételek és vele tartom a kapcsolatot meg barátkozok is. Szerencsére 3 embernek (beleértve engem is) ráeszmélt hogy itt lesz pár hónap múlva a kis érettségi és valahogy rákéne venni az osztályt hogy tanuljanak. Szerintetek rálehet venni a többieket? Vagy felejtős? Tudom nem mindenkin lehet segíteni, de hátha valaki észbe kap. Lehet csak én veszem ilyen véresen a dolgokat, de szeretnék segíteni a többieknek. 19L
2024. jan. 20. 22:43
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
86%
A mostaniaknak? Miért, a régieknek volt? Arra a sok hülyeségre? Főleg abban az időben, mikor még puskázni is sokkal könyebb volt az érettségin...
2024. jan. 20. 22:48
 2/17 anonim ***** válasza:
16%
Majd a meki után tanulni fognak,vagy nem.
2024. jan. 20. 23:07
 3/17 anonim ***** válasza:
70%

Nem sok helyes mondat volt abban amit leírtál, szóval neked is oda kéne figyelni órán.

Egyébként régen is így volt.

Belém is mindig ezt sulykolták, hogy az érettségi meghatározza az életem és, ha nem tanulok akkor örökre kukás leszek... És csak utána jöttem rá, hogy ez egyáltalán nem igaz, sőt ez egyenesen hazugság. Semmit sem számít az érettségi és az sem, hogy középiskolában hogy tanulsz. Az számít, hogy akarsz-e utána kezdeni valamit magaddal.

2024. jan. 20. 23:23
 4/17 anonim ***** válasza:
46%
3,de a további tanulmányokhoz az érettségi kell.
2024. jan. 20. 23:29
 5/17 anonim ***** válasza:
91%

Mi motiválja őket??

A szar magyar minimálbér meg a rabszolga élet? Elég okosak hogy tudják, hiába tanulnak, nem fér be mindenki a parlamentbe dolgozni. Valahogy ellébecolnak, aztán majd elhúznak külföldre.

6/17 anonim ***** válasza:
87%
Mert jön a világvége és úgy vannak vele, hogy erre a tízenpár évre már minek törjék magukat
 7/17 anonim ***** válasza:
76%

Még diplomával se nagyon lehet elérni semmit.

A kapcsolatok számítanak, családi háttér. Aki eleve állami iskolába jár, az hátránnyal indul, ott alig tanítanak valami hasznosat, gyerekmegőrző, nem több.

Amit kiemelnék, hogy a mentális egészség sokat számít!

Hiába végzel el bármit, ha egy önértékelési zavaros, szorongó ember vagy, sehová nem fognak felvenni, ahol karriert lehet építeni.

2024. jan. 21. 00:10
 8/17 anonim ***** válasza:
14%

Sajnos egyre elfuseraltabbak a fiatalok, meg a gyerekek is. En pl a te korodban mar le voltam erettsegizve, most meg szinte az osszes gyereket visszatartjak az ovodaban, mert visszamaradottak, 7-8 evesen kezdik a sulit. A torteneted alapjan te lehetsz az egyik legjobb tanulo az osztalyban, megis egy par mondatos szösszenetet nem voltal kepes normalisan megfogalmazni, oda nem illő szavakat hasznalsz, pl mi az, hogy nehez a hangsulyt megtalalni velük?? Arra gondolsz, hogy nehez a hangot megtalalni velük?

Hat igen, elkeseritő a helyzet, egyebkent igazad van.

2024. jan. 21. 00:11
 9/17 anonim ***** válasza:
0%

#00:10

Ez csak a büfé szakokra igaz. Azok szoktak nyígni, hogy jajj 3-4 diplomával se lehet elhelyezkedni...

Ellenben egy egészségügyissel vagy műszakival mindenképpen beszippant egy cég.

2024. jan. 21. 00:21
 10/17 anonim ***** válasza:
72%

Magyarországon a "nem büfészakok" sincsenek megfizetve.

A legmagasabb fizetése a parlamenti képviselőknek van.

Vagy neked mi a jó fizetés, 400-500 ezer Ft?

Abból csak vegetálni lehet.

Aki alkalmazott, az ma rabszolga, mindegy, hogy mit dolgozik, annyira elég s fizetése, hogy 40 évig robotolhat.

2024. jan. 21. 00:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!