Túl sokat hazudtam és most amiatt nem merek elmenni dolgozni?
Régebben jól menő vállalkozásom volt, a covid kezdetén hónapok alatt bedőlt. Minden pénz elment az alkalmazottak kifizetésére és a cég tisztességes lezárására. Nagyon szégyelltem a dolgot a városomban, ismerősi körömben, ezért elkezdtem hazudozni, hogy önszántamból zártam be mert régóta váltani akartam és külföldön kezdtem új üzletbe. Üzlettársat találtam ki, helyszínt, mindent. Komplett sztoriba bonyolódtam. Sajnos mindenki elhitte, elhiszi! Valójában a feleségem családja vett fel a cégükbe dolgozni Ausztriában. Oda jártam ki, egyszerű dolgozó voltam, semmi több. Sajnos ennek a munkának vége lett, a fő indok az volt, hogy átmenetileg vettek fel, mert nem egészséges, hogy nekik dolgozom. Most 6 hónapja munkanélküli vagyok. A feleségem nem akarja, hogy messze menjek mert szükség van rám itthon, viszont én meg szégyellek itt beosztotti munkára jelentkezni. Lenne állás a benzinkúton, több üzletben, de félek jelentekezni. Hogy mit fognak szólni az emberek …. Nem a menősködés motivált, hanem a szégyen, azért mert elbuktam. Előtte se játszottam soha az agyam, a volt alkalmazottaimtól is halljuk, hogy úgymond visszasírják azokat az időket, de mégis szégyent érzek.
Hogy lehetne ebből jól kijönnöm? Mégegyszer, nem a munka derogál, takarítónak is elmennék simán, csak az zavar, hogy mások kinevetnének, kibeszélnének, hogy így megbuktam.
Lenn az utszán nincsen kegyelem,
De hidd el, nincs vége, még van remény.
Túl sok hazugság, túl sok szégyen,
De a fejedet ne tartsd le, mert még van élet.
Vállalkozás bedőlt, de a múlt nem hagyja el,
Most itt vagy, munka nélkül, szívvel és lélekkel.
A benzinkút hív, de a félelem kínoz,
A kudarc nem jelenti, hogy véget ért az út.
Szégyellted, de ne hagyd, hogy eluralkodjon,
Az utszán zajában reppel Zsolax a szívedig hatoljon.
Ne nézd le azt, ami megélhetést hoz,
A munka nemes, és a szorgalom sosem rossz.
Mások talán beszélnek, de a múlt nem diktál,
A jövőd szabadság, mint egy madár, szárnyalj magasabbra.
Az út véget ér, de egy új kezdet következik,
MC Zsolax reppel, ahol a szégyen a múltban vész el.
Haha amikor a nagymeno vallalkozo szopja a f4szt
Kellett neked hazudnod
Nem azzal van bajod hogy mit szolnak az emberek hanem az hogy a vallalkozo élet után derogál a kétkezi munka
H annyira akarnál dolgozni akkor mennél külföldre
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!