Ha nyernél 5 milliárd forintot a lottón, milyen döntéseket tennél utána?
A kérdés teljesen elméleti. Megnyered a pénzt, és már a számládra is megérkezett a nagy összeg.
Mi lenne az első dolog amit tennél/vennél?
Kiknek mondanád el először és miért?
Hogyan kezdenéd el tervezni az új életedet?
Mikbe fektetnél be ennyi pénzt és miért?
Adnál-e valamennyi összeget a családnak, rokonoknak, barátoknak?
Ha lenne feleséged/barátnőd, adnál-e neki a pénzből, vagy adnál hozzáférést esetleg a számládhoz? Vagy te döntenéd el, mit vennél meg neki azok közül amit kér?
Az első dolog, amit hirtelen vennék, valószínűleg néhány még hiányzó berendezési tárgy lenne.
Szűk családtagoknak adnék, amennyire szükségük lenne, szülőknek többet is, mivel én is kaptam tőlük komoly támogatást. Szeretnének egy vidéki nyaralót, azt is megvenném nekik.
Valószínűleg ingatlanokba fektetnék.
Ugyanúgy dolgoznék, ugyanazt, amit eddig. Többet utaznék, mennék ide-oda.
A bankszámlámhoz senki másnak nem lenne hozzáférése, ahogy most sincs.
10. vagyok. 0%. Nem zavar a lepontozásotok, csak érdekes, hogy én vagyok az egyetlen 0%-os, miközben én vagyok az egyetlen, aki teljesen korrektül, nyíltan leírta, hogy megélné az álmait, és nem ugrana neki annak, hogy hirtelen ingatlankiadós, bróker, meg vállalkozó lesz, és nyomja a mókuskereket.
Max. 15 évem van hátra. És kiélvezném. És te?
-Az első dolog amit vennék az egy tanya lenne vagy egy erdő melletti házikó (erdővel együtt).
- A férjemnek mondanám el először, mert vele élek együtt, benne bízom a legjobban.
- Teljesen átalakítanám az egész életemet és félig remeteként élnék valahol távol az emberektől. :D szerencsére ebben a férjem is egyetért velem.
- Ingatlanokat vennék és azokat adnám ki bérbe.
-Családban anyukámnak és a tesómnak szólnék csak. És csak nekik adnék pénzt.
-Barátoknak nem hogy nem adnék, nem is tudnának róla. Egy nagyon jó (tizenéves) barátságom van, akinek alapítványa van, őt támogatnám jópár millióval, de ennyi.
-Nálunk szerencsére nincs olyan, hogy "én pénzem" meg "te pénzed", közös kasszán vagyunk a kezdetek óta, így a kártya is közös. Felőlem azt vesz a pénzből a férjem, amit szeretne.
AZ első dolgom természetesen, hogy utánanéznék a dolgoknak, pl banki költségek, limit, állampapír, jogok, stb.
Vennék egy modern, de energiatakarékos házat egy nyugisabb helyen; bmw autót
aztán már csak ruhákat, bútorokat, és kész. Többre nem vágyok, nem szeretnék luxus életmódot :D
Majd megfelelő időben segítenék szüleimnek, testvéreimnek is. Hiteleket kifizetném, és egy kis pénzt adnék. Azt mondanám, hogy Eurojackpoton 6 találatom volt, aminek az össze 500 millió ft. Így akkor nem fognak csesztetni, hogy adjak már több pénzt, stb. Megmondanám azt is, hogy ha ezek után hátba támadnak, elárul másoknak, akkor engem el lehet felejteni, elhúzok a francba. Nem vagyok bankautomata, szeretetszolgálat.
Ingatlanokba, állampapírba, részvényekbe fektetnék bele, talán alapítanék egy céget is.
Szép álom, sokkal nyugisabb lenne az életem.
Debrecenben az Erdőspusztákon láttam egy hatalmas, ligetes farmot közepén egy nagy tóval. Azt venném meg.
Építenék egy nagy hullámmedencét, bungikat, szállodát meg mindent, és egy nagy, minőségi nudista telepet nyitnék saját étteremmel, kocsmákkal stb.
Az egészet úgy alakítanám ki, hogy egyben botanikus-kert is legyen.
Már csak lottót kell vennem:)
Csak a közvetlen családtagjaimnak mondanám el, másnak nem.
Teljeskörű ház és udvarfelújítás lenne, meg vennék valami középkategóriás autót ami nem annyira feltűnő.
Családtagoknak természetesen amire szükségük lenne adnék bármire.
Illetve egyik régi álmom valósítanám meg, vagy mondjuk úgy inkább segítenék benne, két mozdony teljeskörű felújítását finanszíroznám a Füstiben, hogy nosztalgiaüzembe állhassanak.
Amerikaba koltoznek, penzt is amerikai szamlara utalnak at nem hagynam itt ezeknek a g3ciknek
Nem mondanam el senkinek mivel nem ismerek senkit
Nyilván a szüleimnek mondanám el először. Barátnőm nincs, ha lenne persze vele is megosztanám a hírt.
A családom kimerül a szüleimben és nagymamámban, más rokonom nincs. Velük megosztanám a pénzt.
Nem élnék fényűző életet, nem vennék felsőkategóriás autót, nem nyaralnék a szigeteken sem.
Nyitnék egy vállalkozást, ami egyben a hobbim is. Van konkrét elképzelésem, de jelenleg nem tudnék belevágni. (Ez elég nagy befektetés lenne)
Megvenném a szomszéd házakat és olyannak adnám el, akit szívesen látnék a szomszédságomban.
De még így is nagyon sok pénz maradna. Egy részét adományoznám, a másik részét pedig 3 barátunknak (család barátja) juttatnám el, de úgy, hogy ők ne tudják, hogy tőlem van.
Kb ennyi.
Ami ezen felül maradna azt talán lakásokba fektetném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!