Én "senkiházi"-ként hallottam/használtam bizonyos esetekben.
Sok esetben indulatot fejeznek ki vele, a "semmirekellő", "rohadék", "szemétláda" alternatívájaként.
2024. jan. 18. 19:11
3/12 anonim válasza:
Semmi házi azt jelenti, hogy nincsen házi feladatod és ráérsz gyakorin hülyeségeket kérdezni.
2024. jan. 18. 19:15
4/12 anonim válasza:
Ez olyan lehet, mint a "páholynyitogató" szó, amit ma olvastam egy gyakoris kérdezőtől. Annak sincs értelme, csak egy magát műveltnek képzelő ostoba ember félrehallotta és azóta használja.
2024. jan. 18. 19:19
5/12 anonim válasza:
Budaházy Gyurit
2024. jan. 18. 19:26
6/12 anonim válasza:
4 pfuuu, azt hittem én vagyok a hülye, mert nem ismerem a szót. Itt olvastam én is.
2024. jan. 18. 19:31
7/12 anonim válasza:
Nem hallottam még soha, hogy valaki használta volna, de az értelmező szótárban szerepel, és a senkiházi szinonimájaként.
2024. jan. 18. 19:43
8/12 A kérdező kommentje:
Én "senkiházi"-ként hallottam/használtam bizonyos esetekben.
Sok esetben indulatot fejeznek ki vele, a "semmirekellő", "rohadék", "szemétláda" alternatívájaként.
Lehet ,hogy félre hallottam.
Bocsi.
2024. jan. 18. 19:47
9/12 anonim válasza:
Többnyire a "semmirekellő" szinonimája.
De amúgy "senkiházi".
2024. jan. 18. 20:03
10/12 anonim válasza:
Én se hallottam még, de ez a jelentése:
páholynyitogató melléknév és főnév (film, színház)
<Színházban> a páholyok (1) folyosóján szolgálatot teljesítő és a jegyek ellenőrzését végző (személy, rendsz. nő). Páholynyitogató nő. Az … előadásnak vége volt, és a páholynyitogató asszonyságok ismét szerepelni kezdtek. (Krúdy Gyula)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!