Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Általában vagy néha néha...

Általában vagy néha néha adandó alkalomkor mit szoktatok lopni ?

Figyelt kérdés

jan. 15. 15:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Film, könyv, minden ami torrent.

Klasszikus lopás csak munkahelyi volt, ez már igazából hungarikum:

multi áruházban rendszeresen dézsmáltam apróságokat, márkás kajákat (amiket egyénként nem engedhettem volna meg magamnak).

A fizumon úgy trükköztek, ahogyan csak tudtak, útiköltségemet nem számolták el, csak néha stb. szóval csak visszaszereztem az árát azzal, hogy kb alig költöttem kajára, mert mindent a boltból vittem ki. Nagyobb dolgokat (pl. húsok) féláron szereztem meg okosba'.

Mások munkahelyen (eü) rohadt módon kihasználták az embert, a fizetés még az állami kórházakhoz képest is nevetséges volt (ez az intézmény magánkézben volt, szóval erkölcsileg is okénak éreztem a csempészést). Itt tisztálkodási szereket, fertőtlenítőt, kéztörlőt, wc papírt, tisztítószereket, lepedőket, törülközőket vittem ki.

Voltam futár is, ott igazából csak sikkasztottam azzal, hogy a teherautóval maszekoltam, ismerősöknek fuvaroztam, szállítottam, +azzal jártam boltba is, ergo sajátomként rendelekeztem vele, miközben a multi fizette a tankolásokat.

Ja, és nagyon sok ládát meglovasítottam a raktárból. 10 helyett csak 9-et vittem vissza, senki se számolta, nem voltak számszerűsítve a ládák.

Jó masszív tárolók, tele van velük a garázsom, hasznosak.

Férjem nagy szabálykövető, emlékszem, még engem is óva intett, inkább hagyjak fel ezekkel, mert eüsként bár sz*rul keresek, de legalább biztos munkahelyem van.

Ennek ellenére ahol ő vezetőként dolgozik (multi), őt se becsülik meg, nála is kijátszák a nagyobb főnökök, hogy miért nem kap ezt, miért nem kap azt, hogy végül ő is ráállt a kicsempészésre (de ő is olyan szempontból etikus, hogy amit leselejteznének, raktárba tennének, azt hozza haza. Tehát a cégnek nincs rá szüksége, inkább kidobnák, mint odaadják valakinek, akár jelképes összegért is. Szóval kiviszi ügyesen :D

jan. 15. 15:54
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sokan lopnak internetről szoftvert is.
jan. 15. 16:23
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

A digitális tartalom letöltése szigorúan véve nem lopás, hiszen nem teszed magadévá a terméket, hogy az kikerüljön a tulajdonosa birtokából (ha ellopsz egy almát, az alma a tiéd és senki más nem férhet hozzá). Te csak egy másolatot töltesz le magadnak, amit bárki más ugyanúgy magához vehet, nem tűnik el tőle.

De még csak nem is illegális: "385. § (1) Aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait vagyoni hátrányt okozva megsérti, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(5) Nem valósítja meg az (1) bekezdés szerinti bűncselekményt, aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait többszörözéssel vagy lehívásra történő hozzáférhetővé tétellel sérti meg, feltéve, hogy a cselekmény jövedelemszerzés célját közvetve sem szolgálja."

jan. 15. 17:02
 14/16 anonim ***** válasza:
69%
#7 azért kell az egyszerhasználatos kesztyű, mert abban mosogatok, takarítok otthon, mert érzékeny a kezem minden vegyszerre és én nem vagyok hajlandó erre is költeni, és azt a sárga vastag kesztyűt meg ki nem állhatom.
jan. 15. 18:40
 15/16 A kérdező kommentje:
15# Igen , a bugázás kreativ innovatív műfaj .
jan. 15. 18:44
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Én etikus tolvaj voltam. Sok évvel ezelőtt egy vidéki CBA-ban volt zeller, 4db/csomag. A csomagnak volt egy ára. A pénztáros meg beütötte, hogy 4x és a zellercsomag. Azaz 4 csomag, tehát 16 db-ot fizettetett ki velem és flegmán lerázott, mivel csak otthon vettem észre, idő volt, mire visszamentem.

Na mondom, anyátokat!

A 3 plusz csomag zeller értékének megfelelő nagyságrendig azt csináltam, hogy a rohadt drága pink lady almát idarednek címkéztem fel. A pénztáros meg nem nézte, egy zacsi alma, felcímkézve vonalkóddal, a súly stimmel, és így néhány alkalommal visszaloptam alma ármanipulációban azt az értéket, amivel átbasztak.

ápr. 4. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!