Ha első állásinterjún azt mondja nekem a főnök, hogy tegeződjünk, hogyan illik a következő alkalomkor köszönnöm, megszólítanom?
Lesz még egy beszélgetés, miután a próbamunkákat visszaküldtem neki.
Hogy illik köszönnöm, megszólítanom? Köszönhetek egy egyszerű sziával?
E-mailben írhatom úgy hogy Kedves...XY..?
Ha felvesznek, a kolégáimnak, hogy illik köszönni, bemutatkozni stb?
Nagyon szépen köszönöm, ha ezeket a kérdéseket megválaszoljátok!
Ha valaki egyszer azt mondja, hogy tegeződjetek, akkor onnantól mindig tegeződj vele, szóval igen, köszönhetsz sziával és írhatsz e-mailben "Kedves XY-t", de akár emailben is írhatsz sziát.
A kollégákkal meg valszeg lehet tegeződni, de ha már fel leszel véve, akkor megkérdezheted a HR-est, vagy valakit, hogy mi a szokás a cégnél. Nálunk a nyugdíjas néniknek/bácsiknak is sziával kell köszönni.
Én az ilyen helyzetben próbálom kikerülni a tegezést/magázást, a magyar nyelv kiválóan alkalmas rá. Tehát nem szia, hanem jó reggelt. Nem "meg tudnád-e mondani, hogy...", hanem "azt megkérdezhetem, hogy..."
Persze van, amikor nem lehetséges, pl. a "jó napot kívánok" az nekem egyértelműen magázás, a simán "jó napot" az bunkó, szóval marad a tegezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!