Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ennyire lenézett hivatás a...

Ennyire lenézett hivatás a tanító (és esetleg a mérlegelés képtelen könyvelő)? Valóban ilyen siralmas a helyzet? Mindenkitől ezt hallom, ha megtudják, hogy váltani szeretnék (tanító szakot végezném el). Csak egy pénzügy számvitel, vagy mérnöki...

Figyelt kérdés

Csak egy pénzügy számvitel, vagy egy (felkapottabb) mérnöki, vagy egy programtervező informatikus, netalán jogász diploma, aminek ma van akármilyen (nem tudom milyen lehet az az akármilyen) "értéke" az emberek többségének szemében?

Tanító, esetleg tanár, vagy mérleg képes könyvelő ennyire észrevehetetlen szakmák manapság már? Higgyek a szóbeszédnek? Ahogy egyesek fogalmaznak: ilyen képzettségekkel "buta" (vagyis nem sokba nézett) leszek?

(Nem vágyom másra, inkább a tanító felé hajlok - a könyvelőt legfeljebb egyfajta második opcióként hagyom meg magamnak - és mivel inkább a tanító szak érdekel elsősorban, nem akarok mérnöknek, vagy jogásznak tanulni, még ha azok különbnek számítanak, akkor sem. Ugyanakkor nem tagadom azt sem, hogy "nem sokba nézett" ember sem szeretnék lenni. Azonban ha a közbeszéd igaz, akkor viszont úgy néz ki, hogy butuska maradok ezen hivatással/hivatásokkal is.)

jan. 14. 22:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
31%
A tanító, tanár DIPLOMÁHOZ kötött szakmák. Ez az egy dolog számít ma Magyarországon. Aki nem diplomás nem ember sokak szemében. A szülők már akkor kivannak akadva ha a gyerek négyest visz haza. Te diplomás leszek, tehát megfelelsz az általános elvárásnak!
jan. 15. 15:27
 12/12 anonim ***** válasza:
89%

15 évig mérnök voltam, közben elkezdetem a tanítóképzőt, most már 2 éve tanítok.

Imádom. Legjobb döntésem volt az utóbbi években.

jan. 15. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!