Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szoktál hangokat, párbeszédeke...

Szoktál hangokat, párbeszédeket, kommentárokat hallani a fejedben? Van belső hangod?

Figyelt kérdés
Nem mentális betegségekre gondolok, a kategória szándékos.
2024. jan. 8. 15:52
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
83%
Én sokszor összeveszem magammal, ilyenkor egy hétig nem szólok magamhoz.
2024. jan. 8. 16:40
 22/27 Szándékos Bendegúz ***** válasza:
100%
Ha tényleg érdekel, akkor olvasd el a DIANETIKA című könyvet.
2024. jan. 8. 18:37
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Már 20 is elmúltam, mikor rájöttem, hogy nincs mindenkinek egy konstans narráció a fejében.

Nekem hang is van, meg elképzelni (vizualizálni, hallani) is tudok dolgokat. A legtöbb embernek narráció van a fejében, meg vannak, akiknél teljes csönd, de el tudnak képzelni dolgokat képileg.

2024. jan. 8. 19:57
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Nálam eleve az van, hogy olvasok egy kérdést egy "hanggal" és azt a kérdés megvitatom fejben egy csomószor mire kvázi leírom magát a választ. Fejben a többi válaszadóval is "beszélgetek" egyetértek vagy sem, stb.

De van az a helyzet amikor valaki folyamatosan ott van a gondolataimban, pl exbarátnő, és vele megvitatok fejben egy csomó olyan dolgot, amit a való életben már nem tudok elmondani, stb.

2024. jan. 8. 22:28
 25/27 anonim ***** válasza:
Örülök ennek a kérdésnek, én is fel akartam már tenni hasonlót. Nálam néha esténként, elalvás előtt fordul elő, hogy teljesen random idegen emberek beszélgetéseit hallom. Teljesen hétköznapi párbeszédeket. Mintha az utcán mellettem beszélgetnének és azt hallanám. Kíváncsi vagyok, hogy ilyesmi van-e másnál is.
2024. jan. 9. 12:54
 26/27 anonim ***** válasza:
Íróként - viccelsz? :D Sűrűn, de ez jó, mert azt jelenti, van ihletem.
2024. jan. 9. 15:30
 27/27 anonim ***** válasza:

Az más, azok a hipnagóg hangok. És nem csak hangok lehetnek, hanem képek is, vagy akár zene.

Szinte mindenki tapasztal ilyesmit, csak a legtöbben nem figyelnek oda rá.

Én régebben próbáltam irányítani az ilyen hipnagóg jelenséget, és végül ilyen félig éber-félig álom állapotban kötöttem ki, amikor tudod, hogy az ágyadban fekszel, de közben már zajlik az álom is.

2024. jan. 9. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!