Szoktál hangokat, párbeszédeket, kommentárokat hallani a fejedben? Van belső hangod?
Már 20 is elmúltam, mikor rájöttem, hogy nincs mindenkinek egy konstans narráció a fejében.
Nekem hang is van, meg elképzelni (vizualizálni, hallani) is tudok dolgokat. A legtöbb embernek narráció van a fejében, meg vannak, akiknél teljes csönd, de el tudnak képzelni dolgokat képileg.
Nálam eleve az van, hogy olvasok egy kérdést egy "hanggal" és azt a kérdés megvitatom fejben egy csomószor mire kvázi leírom magát a választ. Fejben a többi válaszadóval is "beszélgetek" egyetértek vagy sem, stb.
De van az a helyzet amikor valaki folyamatosan ott van a gondolataimban, pl exbarátnő, és vele megvitatok fejben egy csomó olyan dolgot, amit a való életben már nem tudok elmondani, stb.
Az más, azok a hipnagóg hangok. És nem csak hangok lehetnek, hanem képek is, vagy akár zene.
Szinte mindenki tapasztal ilyesmit, csak a legtöbben nem figyelnek oda rá.
Én régebben próbáltam irányítani az ilyen hipnagóg jelenséget, és végül ilyen félig éber-félig álom állapotban kötöttem ki, amikor tudod, hogy az ágyadban fekszel, de közben már zajlik az álom is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!