Hogy szokjak le a folyamatos nasizásról?
Szeretném a napi 2-3 alkalomról leredukálni napi egyre első körben, viszont nem igazán van önuralmam. Az a baj, hogy megszoktam, hogy video nézés közben nasizok, tanulás közben nasizok, és ilyen weird pótcselekvéssé alakult. Rögtön nem akarom beszüntetni a napi nasizást, mert amikor legutóbb próbáltam, csak stresszesebb lettem tőle, visszajött a körömrágásom, pedig évekig nem rágtam, szóval gondoltam fokozatosan redukálom le.
Otthon még megy is, nem én intézem otthon a bevásárlást, nincs mindig kéznél valami nasi, de koliban... Magamnak vásárolok, szóval ha elfogy, akkor megyek az újabb adagomért. Hiába rossz a helyi menetrend, hiába másfél órás program, ha gyalog megyek el a legközelebbi nem horribilisen drága boltig.
Igazából fogyni is szeretnék, még sok pénzem is megy el erre, szóval jó lenne leszokni. Tippek?
“ Magamnak vásárolok, szóval ha elfogy, akkor megyek az újabb adagomért.”
Na, itt a probléma. Amikor mész boltba, ne vegyél magadnak. Ha nincs nasi otthon, nem nasizgatsz. Amúgy meg esetleg írd össze, milyen veszélyei is vannak:
Súlygyarapodás, fog egészségének romlása, vércukorszint emelkedés (potenciális cukorbetegség), koleszterinszint emelkedése, stb
légy aktív, mindig foglald el magad valamivel, hasonló problémával küzdöttem én is, sőt néha ha kicsit több a szabadidőm újra visszakívánkozik ez a rossz szokásom, de valamivel könnyebb így kordában tartanom, hogy dolgozom, tanulok vezetni, eljárok itthonról
ha pedig tanulnom kell mindig van valami a kezemben (stresszlabda, toll amit forgatok...), másik jótanács, hogy rágózz, keress alacsony energiatartalmú cukrokat, vagy zöldséget ropogtass pl.: én sárgarépát, retket, karalábét szoktam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!