Miért nem tudják elfogadni egymást az emberek? Miért kell mindig bántani a másikat valamiért?
Itt az oldalon, illetve a facebookon is rengetegszer látom, hogy nagyon sok embert bántanak azért, mert nem a társadalom elvárásainak megfelelően élnek.
Pl megszólják azt, aki nem akar házasodni, nem akar gyereket vállalni, vagy épp a saját neméhez vonzódik, vagy máshogy öltözködik, mint az elvárás. Esetleg még a szüleivel él valami miatt stb.
Miért nem lehet elfogadni az embereket olyannak, amilyenek?
Attól mert valaki nem úgy él mint a többség, még nem rossz ember.
Egyáltalán milyen jogon kritizálnak bárkit is a saját döntései miatt?
Én rokonoktól rengetegszer megkaptam, miért éppen az adott szakot végeztem el a főiskolán, miért az adott munkahelyen dolgozom, miért nem ismerkedek. Egyszer elmondtam a véleményem, hogy hadd éljem már úgy az életem ahogy én akarom. Azóta kerülnek.
Én kultúráltan elmondtam hogy nem akarok gyereket, azóta a házasságról is opcionálisan beszélnek a családban velem kapcsolatban.
A szomszéd, velem egyidős lánya meg hangosan fikázza a gyerekeseket és a gyerekvállalást. Őt nem szereti se az én családom, de a szülei se amikor így viselkedik.
Érzed a különbséget?
Aki kultúrált, azzal nincs baj. Aki üvöltve vonaglik az utcán azzal igen.
Itt van példa az 1-es.
Na most erre mit mondjak????
Nálunk az ultraliberális nőrokonom szólja le mindig nagymamánkat, hogy, idézem: biztos sokat hallgatod a fideszt, azért vagy ilyen...mindezt azért, mert véletlenül nézett egy filmet telefonálás közben, és két nő nyalta falta egymást benne délután 5-kor...mondta, őt ez nem érdekli.
Csóri nagymama a tv-t nem tudja bekapcsolni már rendesen, a rádiót is alig hallja, ott is csak a népzenéket, nótákat próbálja hallgatni.
Egész nap rejtvényt fejt.
Szóval evvel a nagy elfogadósdival nem hergelnék az embereket, talán a bicska se nyílna ki a zsebben, még mindig itt tartunk.
És akkor képezzünk állami pénzen szociológusokat, társadalom kutatókat, aha.
Hol vannak?
A magyarok többsége nagyhangú, de borzasztóan egyszerű ember, mondjuk ki: egyszerű proli. Ezért is lehet 13 éve a Fidesz.
A magyarok nem haladnak az életben, elsősorban azért, mert lusták és beléjük nevelték, hogy várják a sült galambot. Ettől viszont frusztráltak lesznek, így hamarabb vevők ellenségképekre, vagy arra, hogy olyanokat utáljanak, akik a másik.
A másik meg, hogy oktatási rendszer is borzasztóan elmaradott, így a többség funkcionális analfabéta, alapvető logika képességekkel sem rendelkezik.
Tehát nincs semmi meglepő abban, hogy alapvetően éretlen, elmaradott társadalomban a tolerancia szintje sem verdesi az eget.
A. Akik másokkal sz@rakodnak, azok rendben tudják a saját életüket. A saját tehetetlenségüket, életképtelenségüket próbálják leplezni ezzel.
B. Kontrollmániások, - elvárják, hogy a környezetük az ő normáikhoz, gondolataikhoz igazodjon és aszerint éljen. Nem képesek felfogni, hogy a többi ember nem azonos velük és nem várhat el tőlük ilyen megközelítést.
C. Szimplán csak antiszociálisok. Nem tudnak belenyugodni, ha nem ők vannak a középpontban és semmi nem drága nekik annak "igazolására", hogy ők mindenben is jobbak mindenkinél, - pedig nem azok, de egy ilyen ember esetében el sem várható, hogy felfogja, mit (nem) tesz. Nyomoronc.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!