Szerintetek is túl rövid az emberi élet?
Az átlagéletkor 65 év körül van. A szerencsések élhetnek 80+ évig, majd elalszanak. A szerencsétlenebbek elhunynak 40-50 évesen betegségben. A legpechesebbeket egész fiatalon viszi el a balsors.
Ti mit gondoltok, elég ez a 65 év bármire is? Tanulunk és dolgozunk, és megint dolgozunk, és megint és mire nyugdíjasak lehetnénk, lehet meg is halunk. A milliárdosoknak, akiknek nem kell dolgozniuk, de bármit megtehetnek/megtehetnek esetleg jó móka lehet az élet, de az átlagos ember életének mi az értelme?
Ha jobban belegondolunk, bármilyen állatnak vagy előlénynek, növénynek, akik csak léteznek és a fajfenntartáson kívül nincs más dolguk, sokkal jobb az életük. Nem kell egy rakás fölösleges időt elvesztegetniük iskolával meg munkával, csak az ösztöneikre hallgatnak.
Ki ért egyet velem?
Lehet nem a leghoszabb, de én kiélvezem, dolgozó emberként.
ez miatt nem leszek életúnt.
A nyugdíjra nem gondolok, jelenleg még ugyan ennyit kell leélnem hozzá, ami kb 2059-ben lenne. :D
Ezzel nem igazán értek egyet, hogy az átlagéletkor 65 év lenne, esetleg azoknál akik folyamatosan alkoholt ittak, és dohányoztak. Az emberek életkora egyre jobban tolódik ki. Az orvostudomány az utóbbi 50 évben elég sokat fejlődött, ez által az emberek életkora is növekedni fog.
Az emberi élet rövid lenne? Ez inkább attól függ, hogy az adott egyén, mit fog kihozni az életéből. Szegényen is lehet, jó és tartalmas szép életet élni. Örülök neki, hogy nem születtem gazdagnak, mert akkor könnyen lehet, hogy már 26 éves koromban meghaltam volna, heroin túladagolásban.
A legújabb orvosikutatások szerint, egy ember, akár 130-150 évig is, el tud élni, egészségesen. Persze, bizonyos szabályok betartása mellett.
Ismerek olyan embereket, akik 70 év felett vannak, és 20 év letagadhatnának.
Pl.. Okinava, innen kerül ki a világon a legtöbb 100 év feletti. Az itt élő emberek, boldogok és egészségesek.
Én most vagyok 37 éves, lehet hogy amikor 80 éves leszek, az még csak középosztálynak, vagy életkornak fog számítani.
Egyrészt: az atlageletkor 75 év, nem 65.
Az pedig mindenkinek más, hogy ki mennyire akár sokáig élni. Valakinek jó is az a 40-50 év is, amit említettél, vagy akár kevesebbel is megelégszik.
Ezt a nihilizmust, komolyan..:D
Hát nem tudom. Én nem szívesen lennék pl Elon Musk helyében aki ilyen heti 60-70 órákat dolgozik, a nője elhagyja mert lényegében a családjukban nincs férfi (tekintve, hgoy dolgozik), és egyre inkább úgy néz ki, hogy sorra bohócot cisnál magából.
Vagy pl Jeff Besos, az Amazon tulajdonosa, akiért a fél világ szorított amikor kiment az űrbe, hogy hátha ott is marad:D Nem a pénze miatt, hanem mert egyszerűen kiállhatatlan pasas.
Ez lenne a jó élet? Engem nem vonz.
ugyanakkor az amit leírtál, az is eg ykalap szar. De miér tis kéne beledöglnei a munkába? Igen, megteszem amit meg kell, de azért a hetem 76%-a, azaz a háromnegyede még ott van és úgy töltöm el ahogy én akarom. Ez lenne a nagy rabszolgaság?
Nagypapám 80 évesen ment el. 78 évesen még 2 fiatalt ledolgozott. Aztán beoltották kovid ellen, rá 3 hónapra elkapta, majd a vizsgálatok során kiderült, hogy többszörösen áttétes daganatos. Az oltás előtt volt CT-n, akkor még nem volt... Még 79 évesen 4 km-t sétált, mert egy barátja tanyán lakik, és nem lehetett kocsival bemenni, mert sár volt. Egészségesen élt, nem ivott, nem dohányzott, végtelen nyugodt ember volt. És egész addig, míg az ágyból fel tudott kelni, meg akart gyógyulni. Az utolsó pár hétben már menni akart. Végig tiszta volt a tudata. Neki nem volt elég, még tervei voltak. 🖤
Míg a másik nagyapám, aki 64 évesen halt meg, több mint 10 éve, masszív alkoholista volt, valami kotú cigit szívott, napi több dobozzal, elhízott és idegsukkos is volt. Persze velünk nem, a maga módján velünk rendes volt, de ő mikor kiderült, hogy beteg, el is engedte magát. Szóval ez full ember függő.
Dr. Jan Vijg a holland Institute of Experimental Gerontology-tól azzal érvel, hogy ahogyan bizonyos betegségek az emberi test sejtjei felépítésének hiányosságával vannak kapcsolatban, éppen úgy az idősödés folyamatára is úgy tűnik az öröklődési tényezők vannak hatással. Néhány kutató hisz abban, hogy hosszabb ideig élhetnénk, ha egy „maroknyi mestergént” kicserélhetnénk a kor előrehaladtával. Mások az ilyen tervet „túlságosan egyszerűnek” tartják.
Bármi is legyen a helyzet, a tudósok elismerik, hogy „úgy tűnik, létezik egyfajta beépített biológiai gát, amely az emberi test sejtjeibe van beprogramozva” — számol be róla a Times folyóirat. Még azok is, akik vitatják azt, hogy „életben maradásra vagyunk programozva” elismerik, hogy „valami rosszul működik”. Valóban, 65, 70, 80 vagy még néhány év, és életünk „hirtelen elmulik” a halálba, ahogy a Biblia mondja.
Az i. sz. első század keresztény apostola, Pál mégis határozottan megjövendölte: „Mint utolsó ellenség töröltetik el a halál” (1Korinthus 15:26). Hogyan lehet véget vetni a halálnak? Ha ez meg is történik, ma hogyan tudsz megbirkózni szeretteid halálával?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!