Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért olyan fontos a pénz,...

Miért olyan fontos a pénz, mikor a legértékesebb dolgokat (érzelmeket) nem vehetjük meg?

Figyelt kérdés

2023. dec. 20. 11:32
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
87%
*etessétek
2023. dec. 22. 08:45
 42/55 A kérdező kommentje:

Minek fejtegessek bármit is mikor el sem jut az agyatokig a tartalma annak, amit írok. Csak a tapasztalataimat írtam le és nem a közélet agymosását közvetítem tovább. Nálam az emberi értékek az elsődlegesek, minden téren. A pénzért folyó "harc" pedig pont ezt öli ki belőlünk. Persze mindez nincs, ha valaki szívből csinál valami olyat, ami sok pénzt hoz. Az ilyen ember nem is igazán ragaszkodik ehhez, mert nem cél, hanem csak bónusz a magas jövedelem.

Szóval senki sem mondta, hogy nem lehet előny a több pénz, de a kevesebb sem mindenképp hátrány.

A kérdés abból vetődött fel, hogy a gazdagok is folytonosan panaszkodnak valami miatt és lelki szinten nem elégedettek. Én pedig kiskeresetűként sem tudok semmi olyat elképzelni, amit ha megvennék/kifizetnék boldogabb lennék tőle. Volt, hogy többet kerestem, de akkor sem költöttem többet.

2023. dec. 22. 09:13
 43/55 anonim ***** válasza:
81%
Oké
2023. dec. 22. 11:07
 44/55 anonim ***** válasza:
87%
Én már valahol sajnálom a kérdezőt. Nem elég, hogy csóró, szemmel láthatóan a boldogságot sem találta meg. Hiszen akkor nem itt picsogna a pénzről.
2023. dec. 22. 11:16
 45/55 anonim ***** válasza:
90%
Tehát amikor pénzzel kell fizetnem a boltban a kajáért, meg amikor jön a villanyszámla az csak a közélet agymosása? Ja, hát így már egyből más!
2023. dec. 22. 11:52
 46/55 A kérdező kommentje:
Hát... aki pénzben méri a boldogságot, annak a szemében bizonyára "boldogtalan" is leszek. Neked viszont gratulálok, ha boldog vagy a felszínes kirakatvilágban, amit rádhúztak.
2023. dec. 22. 17:37
 47/55 anonim ***** válasza:
87%
Nem pénzben mérem, simán csak ordít rólad a frusztráltság.
2023. dec. 22. 17:45
 48/55 anonim ***** válasza:
87%
Csóróként kérdezem: ennek a kérdésnek miaf@szomértelmevan?
2023. dec. 22. 18:08
 49/55 A kérdező kommentje:

Ja... Nyilván nagyon frusztrál egy olyan dolog, aminek az "értékében" már számtalanszor csalódtam, "hiányában" meg sokkal több olyan időt éltem meg, amit boldogságnak nevezhetünk.

Egyszerűen csak kíváncsi voltam milyen érvek vannak az én tapasztalataimmal szemben és a vicc az egészben, hogy én sejtem a reakcióitok hátterét, de nektek meg fingotok sincs arról amiről beszélek.

2023. dec. 22. 18:33
 50/55 anonim ***** válasza:
82%

Nem, csak te értesz ehhez, professzor úr.

Na viszláát!

2023. dec. 22. 18:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!