Miért olyan fontos a pénz, mikor a legértékesebb dolgokat (érzelmeket) nem vehetjük meg?
Rémlik a Maslow-piramis?
Az 5 szintből a 2 legalsót jóformán csak pénzzel lehet biztosítani.
S csak alulról felfele lehet haladni. Amíg nincsenek az alsó szinteken a szükségletek kielégítve, addig nem lehet feljebb lépni.
"Ha elveszted egy végtagod vajon mennyiért "varázsolják" vissza? Semennyiért."
Létezik már sikeresen megvalósult karátültetés, szóval ezt benézted. :D
De gyakoribb idevágó példa a rotationplasty. Akkor alkalmazzák, ha pl csontrák van a térd környékén, de a boka érintetlen. Nem csak úgy simán levágják szerencsétlen lábát térd felett, hanem visszavarják a lábfejet elforgatva, hogy a boka tudjon térdként funkcionálni. Nagyon furán néz ki, de működik. A láb megtarja azt a képességét, hogy az érintett személy be tudja akaratlagosan hajlítani "térdben". Ez járásnál nagyon fontos.
"Még mindig csak "vagdalkóztok" bármiféle értelem nélkül."
Hát ha számodra a tények csak vagdalózásnak számítanak, akkor tök felesleges volt feltenned a kérdésed.
"Tagadásban vagytok és nem látjátok a nyilvánvalót."
Mit tagadtunk? Tényeket írtunk le, te meg tagadod őket és nem látod a nyilvánvalót, hogy egyszerűen nincsen igazad.
"a legelső reakciómban tömören cáfolva van az összes."
A legelső reakciód az volt, hogy az összes általunk állított tény megcáfolható egyetlen mondattal. Csak valamiért az az egyetlen mondat nem lett leírva... :D
Annyit mondok csak: érvelési hiba:
Én magam eleve sokszor belefutottam abba, hogy szinte csak a külsőségek és anyagiak miatt lettem elutasítva.
Nem kaptam semmit ingyen, fél életem azzal telt, hogy legyen legalább egy kis panellakásom. Régen megkaptam, hogy se egzisztenciám, se kocsim, se semmim. Most van autóm, kis lakásom, aztán mégis azt látom, hogy érthető módon nem az a legtöbb lány álma, hogy külső kerületi panellakó legyen egy proli környéken.
Annyira vicces, hogy még mindig fordítva ültök a lovon és a csordaelvet követve nyomjátok egymás INDOKOLATLAN hülyeségeit. Nem attól lesz valami igaz(abb), hogy sokan állítják, hanem attól, hogy mennyire sok szempontból van vizsgálva. Ugyanakkor általános IGAZSÁGOK nincsenek.
Egyébként meg teljesen rendben van, ha valaki úgy gondolja, hogy az élete több/jobb lesz a pénztől és valóban, ha csak ezt az állítás ragadjuk ki akkor még igaz is lehet. A gond ott kezdődik, ha valakinek a pénz a LEGNAGYOBB prioritás az életében és attól vár mindenféle csodát. Én azt látom, hogy átlagkereset felett, aki a pénz miatt sír az valójában más dolgok miatt boldogtalan, amire semmennyi pénz sem lesz gyógyír és a végtelenségig lehet a mókuskerékben lenni így.
"Annyira vicces, hogy még mindig fordítva ültök a lovon és a csordaelvet követve nyomjátok egymás INDOKOLATLAN hülyeségeit."
Annyira vicces, hogy még mindig fordítva ülsz a lovon és az egyértelmű tények és érvelések ellenére is nyomod az INDOKOLATLAN hülyeséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!