Miért furcsa manapság, ha valaki nem hajtja a pénzt, a nagyobb lakást/házat, újabb autót?
"Nekem is gáz lenne mert nem érezném, hogy fejlődni akarnál hanem azon a szinten is beéred ahol vagy"
Hát, ez elég nyomorult álláspont.
Én pl. nem akarok a mostani pozíciómnál feljebb lépni, mert egyszerűen a plusz 10-20% fizetés nem érné meg nekem a plusz stresszt, felelősséget, túlórázást, munkahelyi intrikákat. A pénzemből simán kijövök, finanszírozom az életvitelem, havonta félrerakok egy csinosabb összeget, mellette hobbijaim vannak, tanfolyamokra járok, képezem magam. Most akkor mi van? Vagy "fejlődés" alatt álságosan a "több fizut" kell érteni?
Mihez kezdjek pl másodmagammal egy 100nm2-es házban, lakásban? Minek?
Minek vegyek full elektronikás autót ami ha gondol egyet megadja magát az út közepén? Mivel ad többet mibt a 15 éves? Semmivel :-)
Mondom ezt nőként.
Oké
A magyar lakosság fele havonta 250ezer forintból, vagy annál is kevesebből él.
Két emberre a kaja havi szinten 120-300ezer között van. És akkor még nem fizettünk rezsit meg vlaójában semmit. Arról már ne is besézljünk, hogy a lakosság egy jelentős része albérletben lakik.
A vak is látja, hgoy a magyar lakosság igencsak nagy része anyagilag sz*ban van, nem jut egyről a kettőre, de még az anyagi biztonságot sem éri el kb soha.
Pénzhajhásznak minősül-e az, aki ennél az életmódnál többre vágyik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!