Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért furcsa manapság, ha...

Miért furcsa manapság, ha valaki nem hajtja a pénzt, a nagyobb lakást/házat, újabb autót?

Figyelt kérdés
Szó szerint lenézik ha valaki beéri azzal ami van.
2023. dec. 16. 18:39
1 2 3 4 5
 1/41 anonim válasza:
84%
Mert érdekek által vezérelt kirakatvilágban élünk, tele sekélyes droiddal. (Kérdező, én is a te álláspontodon vagyok.)
2023. dec. 16. 18:41
 2/41 anonim ***** válasza:
75%
Mert a pénzt tartják a legfontosabbnak.
2023. dec. 16. 18:45
 3/41 anonim válasza:
19%
Nekem is gáz lenne mert nem érezném, hogy fejlődni akarnál hanem azon a szinten is beéred ahol vagy
2023. dec. 16. 18:50
 4/41 anonim ***** válasza:
93%

"Nekem is gáz lenne mert nem érezném, hogy fejlődni akarnál hanem azon a szinten is beéred ahol vagy"

Hát, ez elég nyomorult álláspont.

Én pl. nem akarok a mostani pozíciómnál feljebb lépni, mert egyszerűen a plusz 10-20% fizetés nem érné meg nekem a plusz stresszt, felelősséget, túlórázást, munkahelyi intrikákat. A pénzemből simán kijövök, finanszírozom az életvitelem, havonta félrerakok egy csinosabb összeget, mellette hobbijaim vannak, tanfolyamokra járok, képezem magam. Most akkor mi van? Vagy "fejlődés" alatt álságosan a "több fizut" kell érteni?

2023. dec. 16. 18:54
 5/41 A kérdező kommentje:

Mihez kezdjek pl másodmagammal egy 100nm2-es házban, lakásban? Minek?

Minek vegyek full elektronikás autót ami ha gondol egyet megadja magát az út közepén? Mivel ad többet mibt a 15 éves? Semmivel :-)

Mondom ezt nőként.

2023. dec. 16. 18:54
 6/41 anonim válasza:
93%
Sosem lesz elegedett az az ember aki csak a penzt es a hatalmat hajtja. Sot inkabb sajnalatra melto boldogtalan. Kellenek celok mindig, mert anelkul nincs ertelme, de meg kell tanulni hatradolni es ertekelni amit addig is elert az ember.
2023. dec. 16. 18:58
 7/41 anonim ***** válasza:
68%
Mert pénz/siker/hatalomközpomtúak. Mást nem néznek. Csak a pénzt.
2023. dec. 16. 19:02
 8/41 anonim ***** válasza:
92%
Van különbség a jólét megteremtése és a pénz hajszolása között. A fejlődés, haladás az alapvető emberi természet része. De ez sem egyenlő a pénz hajszolásával.
2023. dec. 16. 19:07
 9/41 anonim ***** válasza:
100%
3 🤣🤣🤣
2023. dec. 16. 19:07
 10/41 anonim ***** válasza:
69%

Oké

A magyar lakosság fele havonta 250ezer forintból, vagy annál is kevesebből él.

Két emberre a kaja havi szinten 120-300ezer között van. És akkor még nem fizettünk rezsit meg vlaójában semmit. Arról már ne is besézljünk, hogy a lakosság egy jelentős része albérletben lakik.

A vak is látja, hgoy a magyar lakosság igencsak nagy része anyagilag sz*ban van, nem jut egyről a kettőre, de még az anyagi biztonságot sem éri el kb soha.

Pénzhajhásznak minősül-e az, aki ennél az életmódnál többre vágyik?

2023. dec. 16. 19:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!