Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell annyit dicsérni a...

Miért kell annyit dicsérni a szép embereket mintha a szépség érdem lenne?

Figyelt kérdés
Nem teszi kicsit elviselhetetlenné a társadalmat ez? Dicsérni valaki DNS-ét?
2023. dec. 10. 21:10
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
42%

#19-20

Ha engem valami nem érdekel, nem foglalkozom vele. Kérdező, miért érdekel az téged, hogy valakit megdicsérnek vagy sem? Vagy miért dicsérik meg? Azért, mert téged nem dicsér meg senki. Biztos azért, mert nem vagy helyes, esetleg süt rólad az önutálat, vagy semmi olyat nem teszel le az asztalra...stb.. tehát foglalkoztat téged a téma. Biztos nem azért, mert annyi pozitív dicséretet kaptál az életed során. Ebből kifolyólag irigyled azt, aki kap, mert te nem kapsz ilyet, és mivel tele vagy frusztrációval, negativizmussal, mert te csak negatív dolgot kaptál, ezért született ez a negatív, frusztrált, provokatív kérdés.

Ok-okozati összefüggés.

Én nem fogok kiírni a hajléktalanokról, vagy a mozgássérültekről kérdést, mert nem érdekel és nem vagyok benne érintett.

"kinek javít ez az életminőségén"

Hát, pl. a sportnak, az egészséges testsúlynak igenis van életminőség javító hatása. Nem én találtam ki, utána lehet nézni.

Sőt, ha természetes alapanyagú dolgokat használsz, az megint csak jót tesz a testednek, mintha olyan mesterséges kemikáliakat kensz magadra, ami kb. 50 összetevőből áll és a bőrön át beszívódva csak kárt tesz neked. Jó példa erre a Macskanő című film.

"Nem nem ítélem el a szépséget, de amit a kérdező felvet problémát, az nagyon is valóságos és húsba vágó."

A kérdező sarkít, csak a saját negatív tapasztalatából indul ki, és aki ettől eltér az csak hazudik, szerinte. Maga az egész kérdés negatívizmusra, frusztrációra épül.

2023. dec. 11. 12:34
 22/29 A kérdező kommentje:

21

“ Ha engem valami nem érdekel, nem foglalkozom vele. Kérdező, miért érdekel az téged, hogy valakit megdicsérnek vagy sem? Vagy miért dicsérik meg? Azért, mert téged nem dicsér meg senki.”

Ez struccmentalitás. Ami nem érint nem érdekel. A társadalmi problémák nem érdekelnek. Majd megoldódnak maguktól vagy megoldja valaki más helyettem. Díjazni kellene ezt a nemtörődöm attitűdöt. Bele vagy akaszkodva piti részletekbe, hogy a kérdezőt vajon megbánthatták vagy sem. Mert ha megbántották és azért mond ilyeneket akkor rögtön nem is releváns a téma, nem is létezik ez a társadalmi probléma. Ugye sokan nem szenvednek hátrányt miatta ( például akiket agyon dicsérnek a semmire, vagy akiket minimum nem cseszegetnek irányításán kívül álló dolgok miatt) ezért nem lehet akkora nagy a baj. Csak az a hangos kisebbség ugye mint lenni szokott. No gyorsan hallgattassuk el őket mielőtt a pókhálót le kellene pucolnunk a lelkiismeretünkről!!!

“ Biztos nem azért, mert annyi pozitív dicséretet kaptál az életed során. Ebből kifolyólag irigyled azt, aki kap, mert te nem kapsz ilyet, és mivel tele vagy frusztrációval, negativizmussal, mert te csak negatív dolgot kaptál, ezért született ez a negatív, frusztrált, provokatív kérdés.”

Ha valaki a semmire kap dicséretet és előnyöket az életben és emellett nekem versenyeznem kell vele (mert ugye verseny van mindenfelé) akkor ugye semmilyen szinten ne érintsen meg a téma, fogadjam el a dolgot, fogjam be és foglalkozzak a magam dolgával. Tudjam hol a helyem! Varázslatos! És ilyen felfogásra sokan még büszkék is ráadásul!

2023. dec. 11. 12:48
 23/29 anonim ***** válasza:
12%

21

Jó látom, hogy nem sikerült meg ragadni amit a 20-as kommentben íram, még pedig hogy lényegében a kérdés magja, a kérdező részéről hogy a társadalom miért viszonyul ilyen betegesen a szépséghez? Azért betegesen mert, nem normálisan. Vagyis nem jól. Ebből adódóan születnek, generálódnak különböző társadalmi problémák. Amik így úgy, meg nehezítik, meg keserítik, egyes emberek életét, közvetetten vagy közvetlen.

Ez a kérdés magja.

De látom téged csak az érdekel, hogy a kérdező, milyen sérelmet élt át, ennek a társadalmi problémának a hatására, és úgy látom teljesen át akarod ezt a társadalmi problémát hárítani a kérdezőre, mintha ez egyébként csak az ő fejében létezne, lenne probléma.

Ez nem igaz. Ez nem csak az ő problémája, ez mindenki problémája. És ez elég fontos társadalmi, kulturális és alapvetően emberi probléma is.

Ezért mondom hogy szerintem gyerekes az, hogy te most a kérdezőt akarod kérdőre vonni, hogy merészel egy ilyen valós társadalmi problémát meg vitatni.

2023. dec. 11. 12:54
 24/29 anonim ***** válasza:

"Ez struccmentalitás. Ami nem érint nem érdekel. A társadalmi problémák nem érdekelnek."

A saját életemmel foglalkozom, azt tökéletesítem, ezért tartok ott, ahol, ezért vagyok a munkámban sikeres, mert minden felesleges dolgot kizárok.

Miért érdekeljen engem a hajléktalan? Ez a téma miben viszi előre az én és családom életét?

Ez a baj a legtöbb magyarral, hogy a másik életével foglalkozik, a sajátját meg leszarja, aztán meg jön a panaszkodás, sírás, irigykedés, hogy de hát a másik miért sikeresebb, szebb, mint én.. hát azért, mert ő megdolgozott azért, ahol van jelenleg.

"és emellett nekem versenyeznem kell vele"

Miért kellene neked bárkivel is versenyezni? :D Ez is a baj a legtöbb magyarral, hogy állandóan megy a hasonlítgatás a másikhoz. Nyugodj meg, mindig lesz tőled szebb, jobb, sikeresebb. Ugyanakkor mindig lesz tőled csúnyább, sikertelenebb és rosszabb is.

Foglalkozz csak a saját életeddel és meglásd, megleled a lelkibékédet és máris nem fog érdekel, hogy ki milyen dicséretet kap mire. :)

Amióta létezik ember mindig is szerette azt, ami szép. Szerinted annak idején nem volt divat, nem volt szépségideál..stb.?

Kérdés az, hogy kinek mi a szép? Te csak azt tudod leírni, hogy neked mi a szép, az, hogy nekem mi, azt nem tudod.

Olyan soha nem lesz, hogy mindenkinek jó lesz valami. Elégedetlenkedők, mint jelen esetben a kérdező, mindig lesz. Régen is volt ilyen, a jövőben is lesz.

Még egyszer leírom, az irigykedéssel nem megyünk előre, csak hátra. Hozzuk ki magunkból a maximumot. Egyik ismerősöm már 30 éve él műlábbal, az egyik lábát elveszítette egy balesetben. Mégis van férje, gyerekei. Ja, igen, most jönnek majd a különböző kifogások erre. De tudjátok, ő kihozta az életéből a maximumot, él, szeret, őt is szeretik, pedig van egy műlába.

"Ez nem csak az ő problémája, ez mindenki problémája."

Ne általánosíts. Ez nem mindenki problémája, csak egyes emberek problémája. Az enyém például nem. Pedig tőlem is van ezerszerte szebb, jobb, sikeresebb és gazdagabb nő. De ez engem nem érdekel. Így is elérem a céljaimat, nem foglalkozom a másikkal, mert addig, amíg a másikkal foglalkozom, addig saját magamtól veszem el az időt. Most is, ahelyett, hogy filmeznék, nektek írok.

2023. dec. 11. 13:16
 25/29 anonim ***** válasza:

24

"Most is, ahelyett, hogy filmeznék, nektek írok."

Köszönöm. Ezt meg tiszteltetésnek veszem.

Lényegében, szép dolgokat írsz: nem kell irigykedni a másikra, magunkkal kell foglalkozni, nem szabad általánosítani stb...

Csak valahogy olyan érzésem van mintha, este találkozol az ismerősöddel és úgy köszönsz neki hogy jó reggelt!

Nem gondolnám hogy ez nem mindenki problémája, mivel, emberek vagyunk, és nem állatok, éppen a gondolkodás képessége révén lehetünk igazán emberek.

És ha én úgy gondolom hogy az ember társaim problémája, nem tartozik rám, akkor szerintem, nagyon fogok tévedni, és valahogy nem jutottam el a gondolkodásig.

A másik oldala ennek a hozzá állásnak, majd akkor fog igazán érződni mikor az az ember fog segítségre szorulni, aki a jólétben meg a sikerben azt hangoztatta hogy őt nem érdekli a másik ember problémája.

2023. dec. 11. 13:25
 26/29 anonim ***** válasza:

"Nem gondolnám hogy ez nem mindenki problémája, mivel, emberek vagyunk, és nem állatok, éppen a gondolkodás képessége révén lehetünk igazán emberek....És ha én úgy gondolom hogy az ember társaim problémája, nem tartozik rám, akkor szerintem, nagyon fogok tévedni, és valahogy nem jutottam el a gondolkodásig."

Szóval, ha engem nem érdekel, hogy egy másik ember miért kap dicséretet, vagy miért nem, vagy miért szebb, mint én, vagy miért csúnyább, vagy éppen miért hajléktalan, akkor én állat vagyok? :D Oké, ma is tanultam valamit. Ha nem foglalkozom mások problémájával, csak a sajátoméval és a családoméval, akkor én nem vagyok ember. :D Rendben, megértettem. :D

Foglalkozz nyugodtan mások ember problémájával, oldd is meg helyettük, vedd a válladra mindenki problémáját, fájdalmát, de ezzel inkább csak a saját problémáid elől menekülsz. Fontosabb a másik, mint te saját magad. Ezt közvetíted ezzel a felfogással és mentalitással.

De remélem te szociális munkás vagy. :)

2023. dec. 11. 14:07
 27/29 anonim ***** válasza:

26

Mindenki úgy olvassa, ahogy tudja.

Neked asszem 3 kommentben is próbáltam valamit üzenni.

Szerintem többször már fölösleges próbálkoznom.

2023. dec. 11. 14:33
 28/29 A kérdező kommentje:

24

“ Miért érdekeljen engem a hajléktalan? Ez a téma miben viszi előre az én és családom életét?”

A fő gond, hogy törzsi mentalitásod van. Így nem érdekel a magasabb rendű jó. Tudom, a legtöbb ember ilyen (többek közt emiatt vannak a háborúk, Afrikában éhezők, kizsákmányoló vagyonosok stb) emiatt normálisnak is gondolhatod ezt a viszonyulásmódot, de igazából teljesen pusztító és romboló hatású. Nem, a statisztálás nem jobb semmivel mint a bűnrészesség!

“ Miért kellene neked bárkivel is versenyezni? .”

Ez viszont nem választás kérdése. A verseny kötelező másképp éhen halsz. És ha már versenyezned kell nem ártana a fair verseny. Nem hiszem ez olyan felháborító igény lenne.

“ Amióta létezik ember mindig is szerette azt, ami szép. Szerinted annak idején nem volt divat, nem volt szépségideál..stb.?”

A kérdés az, hogy ez jó vagy rossz? Szükség van rá vagy nincs?

Jobbá teszi az életünk ámblokk vagy sem?

“ Még egyszer leírom, az irigykedéssel nem megyünk előre, csak hátra. Hozzuk ki magunkból a maximumot. Egyik ismerősöm már 30 éve él műlábbal, az egyik lábát elveszítette egy balesetben. Mégis van férje, gyerekei. Ja, igen, most jönnek majd a különböző kifogások erre. De tudjátok, ő kihozta az életéből a maximumot, él, szeret, őt is szeretik, pedig van egy műlába.”

Valószínű téged ismerve, félt neked elmondani mi bántja, hogyan érzett helyzete miatt, nehogy ítélkezni meg kioktatni kezd őt.

2023. dec. 11. 15:03
 29/29 anonim ***** válasza:

28

"

“ Amióta létezik ember mindig is szerette azt, ami szép. Szerinted annak idején nem volt divat, nem volt szépségideál..stb.?”

A kérdés az, hogy ez jó vagy rossz? Szükség van rá vagy nincs?

Jobbá teszi az életünk ámblokk vagy sem?

"

Igen, én is ezt bírom az ilyen mentalitásban, hogy nem is érdekli hogy mit skatulyáz be, de már venné ki a gyufát az égő dobozból hogy tüzet adjon.

Aztán meg tátva marad a száj, hogy számon kérem mért nem gondolkodik.

2023. dec. 11. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!