Miért kell annyit dicsérni a szép embereket mintha a szépség érdem lenne?
Komolyan, olyan gyerekes dolog valakit azért irigyelni, jaj mert szép és megdícsérik. Elméletben itt mindenki felnőtt ember tudtommal. Miért nem a saját életetekkel foglalkoztok, mint azzal, hogy ki szép, ki csúnya? A kérdező meg menjen el pszichológushoz, ha a traumáit egyedül képtelen feldolgozni.
Igen, a szépség mindenkinek más. Láttam már számomra iszonyat csúnya férfit és nőt, mégis volt párja.
Az irigységnek nincs éetelme. Saját életetekből hozzátok ki a maximumot.
Egyébként pedig hiába látod magad rondának, lehet, hogy nem is vagy olyan vészes, csak mivel merő önutálatban szenvedsz, ez meglátszik a külső kisugárzásodon is.
11
Az meg ugye nem gyerekes amikor negatív megjegyzést tesznek valaki külsejére. Vagy körülrajongják a külseje miatt.
Valóban, tényleg nem gyerekes valakit a DNS-e (mint saját érdem) miatt dicsérni.
Leírtam, hogy fordulj pszichológushoz, mert pszichés eset vagy. Valaki nagyon megbánthatott téged, amit szerintem már évek óta hurcolsz magaddal.
"Az meg ugye nem gyerekes amikor negatív megjegyzést tesznek valaki külsejére. "
Nem, az nem gyerekes viselkedés, hanem tiszteletlenség, bunkóság. Egyébként, ha szépen fogalmazza meg valaki, pl., hogy ha kövér vagy, akkor elhízott vagy, egészséged miatt jó lenne lefogyni, az már nem tiszteletlenség.
"Vagy körülrajongják a külseje miatt."
Akkor te semmilyen megjegyzést nem teszel, ha pl. látsz egy neked tetsző szép autót, vagy hölgyet, vagy ételt.. rendben, ez te vagy.
13
Oké pszichológusnő, ha te mondod akkor biztos pszichés eset vagyok. Elvégre könnyű ezt GyIK-on belőni.
“ Nem, az nem gyerekes viselkedés, hanem tiszteletlenség, bunkóság. ”
Oké, legalább nem vagyok tiszteletlen és bunkó. A gyerekességem még fel tudom dolgozni.
“ Akkor te semmilyen megjegyzést nem teszel, ha pl. látsz egy neked tetsző szép autót, vagy hölgyet, vagy ételt.. rendben, ez te vagy.”
Nem vagyok materialista. Főleg egy embert nem egy tárgyal kezelek egyenrangúként. Autó meg hölgy, tényleg tök ugyanaz. Bravó!
"Nem vagyok materialista. Főleg egy embert nem egy tárgyal kezelek egyenrangúként. Autó meg hölgy, tényleg tök ugyanaz. Bravó!"
Példákat soroltam csak fel, hogy mik lehetnek szépek külsőre. Na látod, ezért írtam, hogy pszichés eset vagy, mert olyat látsz bele egy egyszerű szövegbe, ami nem is létezik...
15 Ezért pszchihés eset a kérdező?
Te viselkedsz már gyerekesen.
16
A pszichés eset mindenre jó kontra amivel nem értünk egyet vagy sérti az egónkat. Megszokhattuk ezt már itt.
Leírtam már, hogy nagy valószínűséggel azért írt ki ilyen kérdést, mert régebben megbánthatták, amit nem dolgozott fel azóta se, a traumáját meg ezek szerint nem tudja egyedül megoldani. Az már csak hab a tortán, hogy olyat lát bele, ami nem létezik.
18
Persze, aki nem traumatizált az nem is figyelhet fel logikátlan értelmetlen hülyeségekre.
18 Szerintem a kérdező, ha nem is sokak ínyére valóan tálalta a kérdést, de világi és társadalmi szinten is meg határozó kérdés.
Az hogy tényleg egy társadalmi elvárás hogy valaki szép, amit nem mindenki érhet el, az szerintem elég súlyos probléma. Ugye a reklámok hatása, celebek stb. Mindenki tudja jól hogy a szépség hajszolással mindenki csak az egóját növeli meg az üres belső értékeit akarja pótolni. De hát ez a mai társadalom, fejlett gondolkodása itt megakad, ha nem vagy szép akkor tegyél érte. El sem gondolkozunk azon hogy mért is kéne szépnek lenni, kit érdekel, kinek javít ez az életminőségén, vagy a szépséggel meg szűnnek a társadalmi problémák? Én úgy látom hogy fokozódnak.. Nem nem ítélem el a szépséget, de amit a kérdező felvet problémát, az nagyon is valóságos és húsba vágó. Nem kéne szerintem elbagatellizáni, és visszahárítani hogy, "jajj biztos rosszat szóltak a suliba, pszihés eset vagy szerintem..."
mert ezzel nagyon rossz helyen tapogatózunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!