Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mocsok dolog egy másik ember...

Mocsok dolog egy másik ember halálát kívánni?

Figyelt kérdés

Nem vagyok erre büszke, de amikor felidegesítenek és ocsmányul viselkednek velem, akkor egy idő után elszakad a cérna és nem tudom megállni, hogy ne mondogatnék az illetőnek olyat, amit megbánnék és külső laikus számára meg úgy tűnne, hogy véresen komolyan gondolom, pedig nem, csak akkor abban a pillanatban eléggé felbosszantanak és az én türelmem se végtelen.

Van itt olyan, aki hasonló helyzetben van, vagy volt és leszokott a szidkozódásról?

2023. dec. 10. 19:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Konkrét szitu nélkül nehéz bármit mondani, nekem pl. nem nagyon volt ilyen az életemben, hogy valaki " olyanok papoltak az erkölcsről meg az igazságról, akiknek semmi alapjuk nem lett volna megszólalni, de jó legyen vannak ilyenek is, elfogadom. Azonban amikor már-már valaki ezt bicskanyitogató módon teszi és visszaél a helyzetével, akkor ott azért az illető már igen vissza kell, hogy fogja magát, pedig amaz már jócskán túl feszítette a húrt."

Mondj már egy ilyen konkrét szitut, hogy kell elképzelni, hogy nem tudok kisétálni belőle/semmit nem reagálni stb.?

Munkahely: nyilván van az a közeg, ahol több a konfliktus, de egy munkatárstól nem értem milyen szituban jönne felém "erkölcsről meg igazságról" prédikáció, amit nem tudnék ignorálni. Munka/feladat ügyben meg pont sehova nem visz ha személyeskedésbe csap át a dolog. Haveri körben? Az nem haveri kör, ott én nem maradok vagy az illetővel nem tartom a kapcsolatot, aki szerintem elfogadhatatlan módon beszél velem. Fiatalon az ember könnyebben belemegy abba, hogy az ő igazságáról győzze meg a világot, mondjuk én szerencésre nem olyan körben mozogtam sose, ahol az egymás k*rvaanyázása vagy személyes mocskolása lett volna a divat, de okos ember dolgozik azon, hogy önismeretet, önkontroll tanuljon, és megtanulja, mikor van tényleg értelme beleállni a másikba, mikor van annak pozitív hozadéka az ÉN számomra. :-)

2023. dec. 11. 11:41
 12/19 anonim ***** válasza:
Nagyon kevés ember van akinek a halálát kívántam eddig életemben, főleg diktátorok és bűnözők, azok meg legyünk őszinték: megérdemelnék.
2023. dec. 11. 20:46
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Ezek a súlyosabb szitkok és átkok használata archaikusnak tekinthető, mivel gyakran az érzelmi feszültség, düh vagy frusztráció azonnali kifejezésére szolgáltak, a természetibb viszonyok között. Az ilyen megnyilvánulások azonban ma már nem szalonképesek.

A mai világban már arra törekszünk, hogy fejlesszük a kommunikációs készségeinket, amelyek segítenek az érzelmek és szükségletek tiszteletteljes kifejezésében anélkül, hogy másokat bántanának vagy sértenének. Az archaikusnak tekinthető magatartások helyett a pozitívabb és tiszteletteljes kommunikációra való törekvés hozzájárulhat az egészségesebb kapcsolatokhoz és konfliktuskezeléshez. Mondjuk még nem a leg konstruktívabb stratégia, de ha mégsem birunk már magunkkal, legalább csak a szelid szitkokat és a humorosabb átkokat szórjuk egymás fejére : )

Mint pl.:

A bánatos békáját!

A bőr hűljön rá!

A búbánatba!

A csalódott csókáját!

A csuda vigye el!

A fene egye meg!

A fenébe!

A francba!

A fránya vigye el!

A harmat hernyóját!

A hervadt hernyóját!

A kakas csípje meg!

A keservit!

A kiskésit!

A kutya mindenit!

A kutyafáját!

A macska rúgja meg!

A mennykőbe!

A mennykő csapjon belé!

A mindenségét!

A mogorva életbe!

A nehézség törje ki!

A nemjóját!

A nyavalya essen belé! A nyavalya törje ki!

A patvarba!

A reszkető récéjét!

A rézangyalát!

A radai (vagy a fekete, a büdös) rosseb! Rossebeket! A rosseb egye meg! A rossebét neki!

A sírásó legyen az utolsó barátja!

A szakramentumát!

A teremburáját!

A teremtésit!

A teringettét!

A törpiskoláját!

A tüdő a máját!

A viharba!

Az angyalát!

Az áldóját!

Az ángyod térdét (vagy térgyekalácsát)!

Az áspiskígyóját!

Az ördög bújjon belé (vagy vigye el vagy szánkázzon a hátán)!

Azt a fűzfán fütyülő rézangyalát (neki)!

Azt a fűzfán fütyülő, jégen kopogó rézangyalát annak a hétszínű szitán keresztül szűrt sistergő ménkűnek!

Azt a hétszázát!

Azt a Júdás apostollal összeszövetkezett, aprópénzhamisító Poncius Pilátusát annak a Golgota hegyén keresztrefeszített istenkáromló nagyapjának, hogy vakon vezessék az ingyenkonyhához .....buktát enni!

Azt a kupoláját! (A terem buráját!)

Azt a leborult szivarvégit!

Azt a macskabajszát!

Azt a paszta, cipőpaszta!

Azt a robbantóját!

Azt a rozsdás vasmacskáját!

Azt a (tulipános) ragyogóját!

Bakfitty!

Basszus!

Ejnye-bejnye!

Ezer árboc és vitorla!

Ezer kartács és golyóbis! Ezer (vagy Milliom) kartács és bomba!

Ezer teve bolhája költözzön a hónaljába!

Fészkes fene! Mi a fene?!

Franc! A francba! A francot! A francokat!

Frászt! Egy frászt! Frászfenét! Frászkarikát! A frász törje ki!

Hajderménkü!

Hát akkor ímélezzen veled a Méler Démon!

(Hogy) a görcs álljon belé (vagy fogja meg)!

Hogy a hólyagos himlő húzza harmonikába a hátát!

Hogy a Jó Isten könnyítené meg az ágya szalmáját!

Hogy a rosseb egye meg!

Hogy a rospic egye meg!

Hogy az a Balatonberényben napvilágot látott, sikoltozásokba öltöztetett, ködmönbe bújtatott, rézhasú, nagyfejű, szultán udvarát megjárt, csőszkunyhóban elrejtett, pikkelypáncélt hordó, fafogú rézfűrésszel megsebzett, bronz térdű, repedtsarkú, büdös szájú, ritka fogú, csempeszobában felneveltetett, mocskos, tetves, rabló Mari néni!

Hogy az a trossz kukukk vigye haza vacsorára!

Hogy az a vacogó fogú tigris (vagy krokodílus) tépje szét a cipőjét!

Hogy az Isten irgalmazzon neki!

Hogy az Isten rakja a kopaszok közé! Rakja Isten a kopaszok közé! Ó, hogy tegye a kopaszok közé hajasbabának!

Hogy tanult volna meg mondatot nagybetűvel kezdeni!

Hogy vegyenek tőled vért ácskapoccsal a kubai vendégmunkások!

Két köszvénykóros, kacskaringós kagylóhéj!

Kótyonfitty!

Krucifix!

Lófüle rummal!

Menjen a pokolba (vagy a pokol fenekére vagy az ördögbe vagy a francba)!

Micsoda falu Bécs!

Millió kartács és golyóbis! Ezermilliom kartács és ágyúgolyó!

Nofene!

Nyavalyát!

Ördög és pokol!

Ördögöt! Ördögöket!

Pokolba vele!

Romoljon meg anyád befőttje!

Rúgja meg a tehén!

Strukturálisan interpretálódj!

Súj a nyakadba!

Száradjon beléd a tüdő!

Szopogassál forró frizbit!

Szorulj szilveszterkor szűk liftbe!

Te Istenátka!

Te jószagú Atyaúristen!

Te pipamocsok!

Te simaagyú!

Tele van a burám!

Tele van a hócipőm!

Temesse be a hó!

Tied a zoknim.

Told el a piros biciklit!

Tökmag és banánhéj!

Törje ki a nyavalyakórság (vagy nyavalyarontás, nehéznyavalya, nehézségös nyavalya, csúnya nyavalya, rossznyavalya)!

Tudd ám, hány kiló vagy!

Túró! Túrót! Nagy túrós!

Tünj el (innen)! Tünés!

Verje el a jégeső!

2023. dec. 12. 14:11
 14/19 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem nem az.
2024. jan. 5. 18:37
 15/19 anonim ***** válasza:
Már az is jó, hogy érzed ez nem jó és változtatni akarsz ezen. A legtöbben idáig sem jutnak el. Annyira hétköznapi jelenség lett, de attól még nagyon nem jó. Én egy nagyon szélsőséges példával tudok jönni, ha ez segít egyáltalán. Mi van ha aznap volt az utolsó csepp annál, akire mondtad és egyébként is azon gondolkozott, hogy semmi értelme az életének stb.. Lesznek biztos akik erre azt írják majd, hogy hát az ő döntése. De pont ez a teljes empátia hiány amivel baj van. Nem kerül semmibe egy kicsit odafigyelni egymásra,vagy legalább nem csinálni még több lelki traumát egymásnak.
2024. jan. 21. 22:46
 16/19 anonim ***** válasza:
34%

13-as, szerintem ennél: "Ezer teve bolhája költözzön a hónaljába!" akkor már a rohadj meg és társai is jobbak :D

Azért ez kegyetlen :)

Kérdező, ha olyanokat mondasz ami ugyan nyilvánvaló hülyeség, de mégis mondtad őket, utólag mindenképp mondd el hogy nem gondoltad komolyan, és minden jót és hosszú életet kívánsz neki.

2024. ápr. 26. 23:04
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

#16:

Haver, Január végén jött az utolsó válasz a kérdésre, a kérdező meg Dec. 11-én reagált ide utoljára. Azóta már rég felrobbant az idegtől. 😄

2024. ápr. 26. 23:26
 18/19 A kérdező kommentje:

Nem nyert.

Az ellenségeknek nem adtam meg ezt az örömet.

2024. ápr. 26. 23:31
 19/19 anonim ***** válasza:
Most mirol van szo? Azt mondod, dogolj meg, a menj a pcsaba szinonimajakent, vagy azt szeretned, hogy lehelje ki a lelket es ne eljen tobbe?
2024. ápr. 27. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!