Mindig ekkora volt a szegénység, vagy csak nagyobb teret
kap az internet által?
Figyelt kérdés
Rengeteg kéregetős poszt van a facebookos csoportokban (nyilván nehéz beazonosítani, hogy melyik valós...). Tiktokon is sok ilyen segítő videót látni, amelyben hajléktalanoknak és szegény családoknak segítenek emberek.
Vajon az internet előtt is ennyien éheztek, ilyen nehezek voltak az életkörülmények?
Most próbáljunk meg politika mentesen beszélni erről. Vagy minimum pártatlanul. Mert egymás ócsárolása értelmetlen és felesleges.
Az elmúlt két évben ~25%-kal nőtt az élelmiszer ára. Hirtelen azok, akik addig éppen kijöttek a bevételükből nagyon szorult helyzetbe kerültek.
2023. dec. 9. 18:01
12/23 anonim válasza:
Én jól szituált embert is láttam kukázni, koldulni, magyarán "újszegényeket".
2023. dec. 9. 18:36
13/23 anonim válasza:
Mint minden más is, nagyobb teret kap...
2023. dec. 9. 18:56
14/23 A kérdező kommentje:
Ezzel én is egyetértek, hogy aki dohányzik és/vagy alkoholista, tehát a káros szenvedélyeire telik, azt kevésbé tudom sajnálni. Általában azt maguknak is köszönhetik valamilyen formában. Persze, ítélkezni könnyű, viszont akik igazán szorult helyzetben vannak, azok nem ilyen dolgokra verik el a kevés pénzüket, hanem inkább élelmiszerre és a számlák rendezésére.
2023. dec. 9. 19:24
15/23 anonim válasza:
Soha nem voltam alkoholista, 50 évem során kb. összesen 70 liter alkoholt ittam, és ebben benne van a sör meg bármi, cigarettából se szívtam el életem során húsz szálnál többet, drogozni meg soha nem drogoztam...
Nem mondom, hogy az alkoholkoholizmust jó dolognak tartom, és hogy azzal segítenek magukon, de azért sok esetben pszichológiai oldalról nagyon is meg tudom érteni, hogy miért kötnek ki alkohol mellett sokan.
Így igaz, ítélkezni könnyű, mindenkit el lehet ítélni valamiért téged is, engem is biztos.
2023. dec. 9. 19:33
16/23 anonim válasza:
A szocializmusban pont, hogy nem volt ilyen szegénység. Akkor mindenkinek volt munkája. Ha valaki nem dolgozott, az közveszélyes munkakerülőnek számított és elvitték a rendőrök. Vagyoni helyzezben nem voltak nagy különbségek. Valakinek volt nyaralója, másiknak nem, kb ennyi.
2023. dec. 9. 20:04
17/23 anonim válasza:
Sok szakmunkás élete megy most tönkre, ez mindig igy volt a tanulatlan proli rétegnél.
2023. dec. 9. 21:08
18/23 A kérdező kommentje:
És a tanárokkal mi a helyzet? Ők diplomások. Nem ezen múlik.
2023. dec. 9. 21:27
19/23 anonim válasza:
A tanárok nem szegények, csak állandóan rinyálnak már több évtizede. Nekik soha semmi se jó.
2023. dec. 9. 21:36
20/23 anonim válasza:
Nézd meg mi lesz most az építőiparban, tanároknak legalább mindig lesz munkájuk, meg mégiscsak egy diploma kell, szóval ha már tanult könnyebben átképzi magát de az egyszeri kis szakmunkás mihez kezd megy kuncsorogni a gyárba a szalag mellé ha nincs munkája az építőiparban...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!