Milyen pszichés baja lehet " apósomnak"? Hogy küldjük orvoshoz?
Amúgyis egy kicsit tudálékos emberke de kb lassan egy hónapja totálisan bekattant.
Évek óta nem cigizett, most elkezdte a hangján brutálisan hallani.
Aztán mellé durván agresszív ha valamiben nem neki van igaza vagy csak elmondod a véleményed ami ellenkezik az övével, felpattan kiabál hülye vagy minden.
A házban, a portán akkora a rumli, mint a " gyűjtögetők" című műsorban és társaik. Egy lépést nem tudsz tenni. Eddig is volt kupi de most totál káosz... Ebédlő asztalon 2 tv mert ingyen volt... Annyi hely van, hogy egy ember leteszi a tányért és eszik de inkább a szobában esznek.. . Az élettársa nem szól neki " majd elmúlik, nem tudok vele mit csinálni, majd alább hagy"
Hozzá jutott egy nagyobb összegű munkahelyi kifizetéshez kb egy hét alatt eltapsolta totál felesleges haszontalan dolgokra( bontott/ rossz motorok 300 k / db, ilyenekből van már neki vagy 4 db... Ilyen donor autó stb. Értelmes dolgot nem vett. Vett egy furgont hozza el mindenhonan az ingyen elhozható cuccokat. Kb 140 centis tv van a kupis háló közepén falon van egy normál.. úgy gondolom a pénzt hogy megkapta és kirúgták az aktuális munkahelyéről valahogy bekattant. Mindenkivel kötekszik egésznap.
Tegnap eljöttek oda adták az ajándékot az én házamba, az udvaron szó volt egy dologról lényege, hogy ügyvéd kellene de inkább nem foglalkozok vele. Erre ő majdnem lefejelt úgy felpattant meg kirohant, meg hülye vagyok én is meg akkor ne kelljen másfél millió stb.
Akkor nem foglalkoztam vele de kb 10 perc után esett le, hogy mi van ha megütött volna? Azóta nem tudom hogy érjem el a családtagjainál, hogy neki kezelés kéne valami úton módon.
Csak viccnek szántam,hogy keverjene frontint a kávéjába, de már lassan komolyan is gondolom ezt.
Mi nem lakunk egy városba így napi szinten nem zavaró de aggasztó.
Jó, köszönjük válaszoló, kifejtetted a véleményedet, a kérdező nem ért egyet vele, de nem áll meg a világ. Haladjunk tovább, ok? A
Kérdező
Párod mit szól hozzá? MÉgiscsak az ő apja, szóval elsősorban az ő terhe.
Anyósod az tmondod nem törődik vele. Hát ez mondjuk szomorú, de amúgy ismerem a jelenséget, öregeknél megesik:S Mindenesetre ijesztő, hogy anyósodat ennyire nem zavarja, hogy tulajdonképpen a megélhetésüket b*ssza el szemétre..
De a problémát felhozhatod különböző családtagoknál amikor épp négyzemközt vagytok. Felmérni ki látja ezt problémának, ki nem.
Kényszerkezelés mindenesetre nem lehetséges.
Hány éves a csóka? 50 körüli, mi?
Az a gond, hogy hiába dugdosod a kulcsot, ha a zár nem megfelelő hozzá.
Sosem az megy orvoshoz, aki miatt szenvedünk. Vagy szerinted úgy működik, hogy az agresszor majd egyszercsak bejelenti, hogy "jaj kedveseim, annyira sajnálom, hogy szenvedtek miattak, hogy ilyen agresszív barom vagyok, hát beteg a fejem, megyek orvoshoz".
Ez nem így működik. Neki jó így, nektek nem. Te írtál ki kérdést, nem apósod.
A változáshoz változtatás kell. Te tudsz változtatni. Magadon. Kizárólag magadon.
De azért nem érted, mert máshogy látod. Amivel semmi baj nincs. De a megoldás akkor megy be nálad, amikor elismerés, hogy kék az ég. Mert nálam is kék. De amíg te zöldnek látod, nem lehet kommunikálni. Pont, mint apósoddal.
Sajnálom, ha nem érted, de nekünk ugyanúgy fel kel a nap a te problémád ellenére is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!