Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A gyerekori bántalmazás...

A gyerekori bántalmazás felnőtkorban okozhat gyávaságot félelmeket ?

Figyelt kérdés
2023. dec. 5. 22:07
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A bántalmazás mértéketol függ. Engem elpaholtak párszor a tesómmal együtt, de egyikünknek sem okozott lelki törést felnőttkent. (pláne hogy jogosan kaptuk és azért nem vertek agyon se, de a mogyorófavesszo csattant rajtunk párszor azért)
2023. dec. 5. 22:37
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, gyerekori bántalmazásnak lehet hosszú távú hatása a felnőttkorra. Gyávaság és félelmek kialakulhatnak emiatt. Fontos azonban megemlíteni, hogy minden ember egyedi módon reagál a bántalmazásra, és nem mindenki tapasztalja ugyanazokat a következményeket.
2023. dec. 5. 22:48
 3/9 anonim ***** válasza:
70%
Sokan maguk is bántalmazók lesznek. Mások meg túlzottan félősek.
2023. dec. 5. 22:52
 4/9 anonim ***** válasza:
68%
Minden nyomorúságot okoz
2023. dec. 5. 23:07
 5/9 anonim ***** válasza:
Engem az anyám bántalmazott szóban, végigkiabálta a velem az éveket, elhitette, hogy egy senki vagyok, emiatt felnőttként állandóan félek és szorongok. Bizonyítási vágyam van, illetve mindenkinek meg akarok felelni. Elismerésre és szeretetre vágyom, amiket sosem kaptam meg gyerekként. :( sosem dolgoztam ezt fel. Egy életre meggyűlöltem az anyám.
2023. dec. 6. 01:21
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom. Ismerek két emberkét, folyamatosan verte őket az apjuk. De gyávák sosem voltak. Talán pont azért, mert tudták mi az igazi verés. Egy kortárs gyerek soha nem tudja úgy megverni őket, mint az apjuk, ezért nem is féltek más gyerekektől.

Attól függetlenül elítélem a testi fenyítést, engem soha nem vert meg az apukám és én sem vertem meg soha a fiaimat.

2023. dec. 6. 06:21
 7/9 anonim ***** válasza:

nyilván.

De el lehet meni szakemberhez és az segít.

2023. dec. 6. 10:10
 8/9 anonim ***** válasza:
Igen,kezeltesd magad,foleg ha melle ronda is vagy mert igy nem kellesz a noknek parkapcsolatra. Senki nem akar egy plusz felos kisgyereket maga kore.
2023. dec. 6. 18:52
 9/9 anonim ***** válasza:
8 kezeltesd te magad
2023. dec. 7. 01:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!