Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan kell figyelni valakire?

Hogyan kell figyelni valakire?

Figyelt kérdés
Mármint mesél egy témáról és figyelsz meg minden, de valahogy ha engem nem érdekel a téma onnantól nem is figyelek rá. Kérlek segísetek hogyan kell.

2023. dec. 5. 19:01
 1/10 anonim ***** válasza:
51%
El kell játszani, hogy érdekel.Néha bólógatni, visszakérdezni.
2023. dec. 5. 19:32
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem érdekel a téma, akkor esetleg rákérdezhetsz még azz elején, hogy: "Miből gondolod, hogy ez engem érdekel/érint?". Ezzel esetleg utalsz rá, hogy nem biztos, hogy jó helyen landolt a történet.
2023. dec. 5. 19:33
 3/10 A kérdező kommentje:
Páromról van szó, nem szeretném megbántani.
2023. dec. 5. 20:00
 4/10 anonim ***** válasza:

Szerintem meg ne játszd el, hogy érdekel az adott téma. Írhattad volna a kérdésben is, és a párkapcsolatok kategóriába.

Ő nem érdekel, vagy amit mond? Nem mindegy. Pl. fociról beszél, az nem érdekel akkor utalj rá, hogy nem érdekel. Ha nem mondod rájön magától is, a végtelenségig úgysem tudod megjátszani

2023. dec. 5. 20:42
 5/10 anonim ***** válasza:

Mondjuk azért mindenki életében adódik olyan szituáció, hogy akkor is látszólag érdeklődni kell minimálisan, ha valami nem érdekel.

Pl. a főnököd fáraszt a f*szságaival.

Esetleg a párodnak van olyan hobbija, olyan esemény az életében,ami őt nagyon érdekli, de téged nem igazán.

Alá-fölé rendeltségi viszonyban, szoros személyes kapcsolatokban nem lehet mindig elküldeni az anyjába azt, aki olyasmiről beszél, ami téged nem igazán foglalkoztat.Biztos titeket is hallgatott már meg úgy mondjuk a párotok, barátotok, szülőtök olyan dolgotokról, amit ők le sem szarnak, de meghallgatják, mert neked fontos.Mondjuk a pitiáner munkahelyi vitátokat a kollégáitokkal, stb stb.

2023. dec. 5. 21:31
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen igazad van 5ös erről van szó.
2023. dec. 5. 21:40
 7/10 A kérdező kommentje:
4-es a témát hogy hová kellett volna írnom hagyjuk. A kérdésre pedig nem akarom megbántani mert fontos neki. Viszont nem tudom hogy lehetnék toleránsabb mert van ami engem piszkosul nem foglalkoztat. Mondtam is neki de szomorú lett ami teljesen érthető. Fordított esetben én is így lettem volna.
2023. dec. 5. 21:41
 8/10 anonim ***** válasza:
#7 Hallgassad egy darabig, utána tereld el a témát.
2023. dec. 5. 21:42
 9/10 anonim ***** válasza:

#7 a terelés sem rossz ötlet.

#5 a főnököm nem ilyen. Hála istennek nem akar erőszakkal haverkodni nincs szeretet, figyelem vagy más egyéb hiánya. Legalábbis most még úgy tűnik.

#7 szomorú lett, ez van. De mint írtam, a végtelenségig nem tudod megjátszani, hogy érdekel az adott hobbi vagy beszédtéma.

Én sem tudtam megjátszani, az anyjába nem küldtem el, nem volt személyeskedés sem semmi ilyesmi, nem akartam megbántani mert kedveltem. Írásod alapján értelmesnek tűnsz, meg fogod találni a módját, hogy finoman közöld vele.

2023. dec. 6. 06:43
 10/10 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm 9-es.
2023. dec. 6. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!