Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért veszünk annyi palackozot...

Miért veszünk annyi palackozott vizet, ha egyszer ingyen folyik a csapból?

Figyelt kérdés
Magyarországon évi több százmilliárd forintot költünk palackozott vízre, és ezzel sok százmillió PET-palacknyi hulladékot termelünk – miközben ugyanaz a víz szinte ingyen is hozzáférhető.

2023. dec. 3. 19:42
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
47%
jövőre bevezetik a visszaváltható palackot és probléma magolva. Már csak azt kell elpucolni ami úszik az óceánokban meg mikromretű darabkára hullott és az van bennünk.
2023. dec. 3. 21:17
 22/31 anonim ***** válasza:
56%
#21 Be fog indulni a palack bűnözés
2023. dec. 3. 21:55
 23/31 NTBS ***** válasza:
72%
Sok helyen státusz kérdés.
2023. dec. 3. 22:42
 24/31 anonim ***** válasza:
50%

Ne keverjük össze a kettőt!

Ami a csapból folyik, az a víz tele van szennyeződésekkel.

Pl.. Nitrit, Nitrát stb...

A palackos víznek jobb a minősége, de itt is csak egy kisrétegnek.

A legjobbmegoldás, ha vízszűrőt veszel, amit betudsz szerelni a csap alá, és szűrőt cserélgeted. Ebből is rengeteg van. 20 ezertől-1 millió forintig.

2023. dec. 4. 01:12
 25/31 anonim ***** válasza:
73%

Pro-kontra, érthető a felvetésed, de most beugrott több régi hír is, miszerint xyz megye településén tömeges megbetegedések voltak, kérték, ne igyanak a csapból.

Bár már számolják fel az emésztőket is, meg külön uniós víztisztító berendezéseknek kellene üzemelniük.

Csak kérdés, kis lopkodós országunkban ebből mennyi gyakorlat születik meg...

2023. dec. 4. 07:55
 26/31 anonim ***** válasza:
78%
Én nem szeretem a csapvizet, és nem ugyanolyan az íze, ennyi. Az, hogy iható minőségű, nekem kevés.
2023. dec. 4. 09:42
 27/31 anonim ***** válasza:
20%
azt azért nem felejtsd el kérdező, hogy a zöld hiszti szószólója egy iskolázatlan, pszichés beteg lánykölyök, akinek a papája és a mamája fizeti a számláit, köztük a vizet is, valami burzsuj nyugati villanegyed közepén... másszon le kicsilány az átlagemberek közé, töltsön magának egy pohár vizet, vesse össze a fizetésemet meg a meglévő számlákat, és utána lehet folytatni a bőgést.
2023. dec. 4. 10:37
 28/31 anonim ***** válasza:
45%
Mondjuk mert nincs gusztusom meginni az iszonyatosan szikes, szappan mellèkízű csapvizet.
2023. dec. 4. 12:31
 29/31 anonim ***** válasza:
7%
Nincs gusztusom hozzá nekem sem. Mellékíze is van. Az ásványvíz finom (a natur aquat szeretem). És legalább ott nem látom,hogy milyen csöveken keresztül megy a palackba..de gondolom azt jobban takarítják..a vízcsapot nem tudom belülről takarítani.
2023. dec. 4. 16:24
 30/31 anonim ***** válasza:
81%

Egyrészt nincs ingyen a csapból sem, én legalábbis nem ismerek olyat aki nem fizet vízszámlát és mégis van vize otthon.

Másrészt a csapból nem folyik szénsavas víz,nekem viszont az is kell.

Harmadrészt, van ahol nem lehet meginni a vezetékes vizet. Én pl egy ideig laktam olyan helyen ahol sárga, vasízű volt a csapvíz. 🤮 Szóval ihatatlan volt. Ilyen is van.

2023. dec. 4. 17:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!