Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért veszünk annyi palackozot...

Miért veszünk annyi palackozott vizet, ha egyszer ingyen folyik a csapból?

Figyelt kérdés
Magyarországon évi több százmilliárd forintot költünk palackozott vízre, és ezzel sok százmillió PET-palacknyi hulladékot termelünk – miközben ugyanaz a víz szinte ingyen is hozzáférhető.

2023. dec. 3. 19:42
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
27%
Te még nem fizetsz rezsit, ugye? 😀
2023. dec. 3. 20:27
 12/31 anonim ***** válasza:
37%

Magyarországon nincs olyan hely ahol nem iható biztonsággal a vezetékes víz !

Sajnos sokkan elhitték a 90-éve elején mikor a palackos víznek utat csinálták, hogy a vezetékes minősége kifogásolható ?

2023. dec. 3. 20:28
 13/31 anonim ***** válasza:
86%
Van, ahol nem jó a víz. Rossz íze van akár, mint a koliban, ahol lakom Debrecenben, de a falunkban megesik, hogy a csapvíznek almalé színe van. Ezeket azért nem szívesen iszod meg.
2023. dec. 3. 20:36
 14/31 anonim ***** válasza:
71%
Nálunk annyira gusztustalan a víz, hogy szinte habzik és hippo szaga van.
2023. dec. 3. 20:39
 15/31 anonim ***** válasza:
68%

Ha belegondolok, hogy napi 3 liter vizet iszok, az heti 21 l, azt autó nélkül nem is tudnám hazacipelni. Ha egy 4 tagú család minden tagja naponta 2 litert iszik, az napi 8 liter, az heti 56 liter, az mennyi műanyag csak vízból, csak 1 hétre, csak 1 családnak.

Esküszöm, aki ma születik, annak már Hunger Games lesz az élete. És a legdurvább, hogy a saját szülei miatt.

2023. dec. 3. 20:40
 16/31 anonim ***** válasza:
55%

felőlem a copfos autista is forgathat személyesen nekem szóló hisztivideót, akkor sem fogom meginni azt a darabkás, sárgás izét ami a csapból jön, a kádba is külön szűrőt kellett beszereltetnünk.

majd akkor fogok csapvizet inni, amikor elektromos autót vezetni: ugyanolyan minőségű és hozzáférhetőségű lesz, mint a normális párja. addig meg ne nekem kelljen már fogyatékosok ízlésének megfelelően élnem az életem.

2023. dec. 3. 20:59
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Én ritkán veszek palackozott vizet, de ha például gyorsétteremben gyerekmenüt veszek, palackozott vizet kérek hozzá, nem szénsavas üdítőt, illetve amikor valami miatt elzárják a vizet, akkor szoktam még palackozott vizet venni. Viszont itt jó a csapvíz, bátran ihatom. De nem mindenhol jó a csapvíz, nem mindenhol jók a vezetékek, amin a víz jön.
2023. dec. 3. 21:02
 18/31 anonim ***** válasza:
56%

"BPn sokszor elég klóros íze van"

Eleve érdemes külön bontani, mert a Budai oldalon alapvetően forrásvizet kapnak az emberek míg a pesti oldalon fúrt kutakból a kőzeteken átszűrődött Duna vizet amit aztán még tele nyomnak klórral meg minden szarral.

Budán bárhol laktam simán ittam a csapvizet, pesti oldalon soha. Bár vagy 1 éve érzem a változást, már Kőbányán sem érzem a klór ízét/szagát a vízben. Biztos függ helytől meg sok mindentől is.

Azt például látom, hogy rohadtul vízköves lesz tőle minden, a mosógép, a fürdőszoba. Van párologtatóm abba is rendesen kirakódott.

2023. dec. 3. 21:07
 19/31 anonim ***** válasza:
59%
Hozzátenném, legtöbb pénzes-igényes ismerősöm eleve beépített vízszűrőt. Aki nem az meg az is az "innivaló" vizet szűri.
2023. dec. 3. 21:09
 20/31 anonim ***** válasza:
49%
Azt tegyük hozzá szerintem a palackos víz nagyját nem otthonra veszik, hanem ha összejövetel van, céges rendezvény vagy bármi akkor ott fogyasztják el.
2023. dec. 3. 21:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!