Hogyan tudnék ezen változtatni?
Ha valaki, mondjuk egy ismerős vagy egy barát beszól, vagy csúnya szót mond rám (például hülye, idióta, elmebeteg), nagyon erősen magamra veszem, és rögtön szar, selejt embernek kezdem érezni magam, aki nem érdemli meg az életet, és napokba telik, mire kiheverem.
Egyébként itt GYIK-en is tapasztalom, hogy milyen bunkók és köcsögök az emberek, de ezt inkább nem részletezem.
Annyi a lényeg, hogy rátok is szokták csúnyát mondani? Ha igen, hogyan reagáltok rá?
A hülyézés annyira beépült a hétköznapi beszédbe, hogy elvették az élét már régóta (főleg az eredeti jelentését), nem számít annyira durva sértésnek már. Az idiótázást és elmebetegezést nehéz elképzelni bármilyen kiváltó ok nélkül, annyira célzott sértés egy szélsőséges viselkedésre. Ha a "barátaidnak" ez a megszokott és rendszeres megnyilvánulása, lehet jobb lenne nélkülük.
Megint felmerül, hogy ha az ismerőseid és barátaid is folyamatosan ilyen jelzőket használnak rád, az kizárólag az ő hibájuk és te kizárólag áldozat vagy? Sokszor az derül ki utólag, hogy ha mindenkivel probléma van csak veled nem, akkor mégis csak te vagy a probléma. A kérdés is megtévesztő lehet, mert a saját szerepedet simán el tudod torzítani vagy hallgatni; és csak azt adod elő, hogy mások mit csinálnak, és nem derül ki, hogy te mit.
Nem azt mondom, hogy hazudsz. Hanem hogy egyoldalú a kérdés, és nem derül ki belőle, miért szoktak téged elmebetegnek hívni. Ezzel a jelzővel nem dobálóznak a semmire, mert akkor sértésként sem működne.
4-es, az elmebeteg szót itt Gyakorin kaptam meg.
Igazából a szemembe még csak a hülye szót mondták.
Egyébként még a nyári szünetben egyik hétvégén összeültünk a barátokkal UNO-zni, és amikor az egyik fiú letette a +4-es kártyát, és a mellette ülő lánynak 4-et kellett húznia, lekiabálta a fiút, hogy a k*rva anyádat.
De ez nem egyszeri alkalom volt, többször is kvaanyázott a fiúnak, amikor kitolt vele a játékban.
Úgyhogy nem tudom, én sajnos azt tapasztalom, hogy nagyon primitívek az emberek manapság, képesek nagyon csúnyán beszélni másokról, amikor valami nem úgy alakul, ahogy ők azt eltervezték.
Az idióta szót is szintén itt GYIK-en kaptam meg azért, mert kiírtam 2 MAJDNEM ugyanolyan jellegű kérdést..
Csak nem értem, hogy miért nem lehet akkor továbblapozni, vagy egyszerűen csak ignorálni a kérdést, senki nem tart pisztolyt az ember fejéhez, hogy márpedig válaszolni KELL.
Az ilyeneket el kell engedni egyből. Egy idegen, névtelen kommentelő alaptalan sértegetését nem is kellene felvenni. Nem tudod ki írta, ő sem tudja kinek írta, nincs mit magadra venni.
(Ugye nem te vagy, aki az időjárással kapcsolatos kérdése miatt pörög még mindig a témán? Már a sokadik utókérdése lenne a sztorinak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!