Az ilyen embernek mi a célja a gyakorin?
Sokszor láttam és akadtam is már itt össze olyanokkal, akik valamilyen területen szakértőnek adják el magukat, aztán ha az ember belekérdez a részletekbe, csak a férebeszélés jön, meg személyeskesés, és cinikus válaszok.
Tipikusan járvény idején is volt egy ilyen önfelkent biológus, mindenkit sorra lehülyézett, visszaküldött az általánosba, de soha semmi konkrétumot nem lehetett belőle kiszedni.
Ugyanez a saját területemen is előfordul néha . Bekóstol, utána meg csak a mondatok kiforgatása megy, illetve félmondatok kiragadása, és egy egyszerű hétköznapi kérdésre, amihez egy alapfokú íráskészség kell, csak a személyeskedés jön.
Mit akarnak az ilyenek bizonyítani? És kinek?
Ennyire szegényes a magánéletük, hogy ezzel elégítik ki magukat?
Ha van köztetek is ilyen, bátran, őszintén válaszolhattok, hisz anonim az oldal. Komolyan érdekel.

Virtuális életükkel kompenzálják azt, ami a valóságban hiányzik. Ők azok, akik a Simsben is becsalják a pénz.
Amúgy én sokszor olyan válaszokat adok, ami egyértelműen hülyeség. Sokszor azért mert, már a kérdés is egy baromság, sokszor azért, mert az adott dolog nem tartozik a nagyközönségre, magánügy. Vagy a kérdező egy magas labdát adott, amire lecsapok 😃 A válaszaim 4%-a van törölve, de egy jó részük nem szegett szabályt.
Én szórakozásból csinálom, viszont ügyelek, hogy ártani ne ártsak senkinek.

A való életben is így van, olvasnak mint valami beteg folyamatosan valamiről és azt hiszik azért, mert hónapokat öltek bele “autodidakta módon” ér annyit a tudásuk, mint aki egyetemen tanult, közben az igazság az, hogy ezerből egy képes hozni a szintet, pláne meghaladni azt, akkor is, ha többé kevésbé megy nekik sok utánanézéssel(info). A tudásuk hiányos és felületes.
Egyébként nem mindegy, hogy valaki kettessel megy àt, vagy jobban teljesít, sokan vannak akik nem szakemberek, mert meglett a kettes és akkor megvan a képesítés.

Az ezotéria kategóriában van egy tag, aki ha olyan kérdést lát, hogy valaki a születési képletéről kérdez, arra azonnal kisregényt ír, teletűzködve szakkifejezésekkel, mintha értene hozzá, leírja a kérdező élettörténetét, hogy milyen ember, mikre számíthat, stb. Persze csupa sablonos dolog, amit bárkiről el lehetne mondani, de mivel tele van áltudományos maszlaggal, így mindenki, aki hisz benne, halál komolyan veszi és isszák a szavait. :D Egyszer leteszteltem privátban, kicsit konkrétabb kérdésekkel, na már az első kérdésnél elbukott, aztán persze próbálta magyarázni, meg úgy beállítani, mintha még én lennék a hülye. Kb. mint amikor "Magdi jósnő" azt írja, hogy "az univerzumnak most nincs kedve válaszolni". :D
Neki szerintem egyrészt tetszik, hogy ő ott a kategória sztárja és mindenki őt kérdezi, meg körülrajongják, másrészt meg unatkozik és ez egy elfoglaltság neki, hogy klisés személyiségelemzéseket meg jóslatokat ír másoknak.

Kisgyerekek szokták magukat annyira beleélni a mondókájukba, hogy ők maguk is teljesen elhiszik. Számukra a képzeletük egyenlő a valósággal. A hatéves lányom pl halál komoly képpel halandzsázik, és ő teljesen meg van róla győződve, hogy angolul beszél. Szerintem van egy csomó ember, akinél megmarad ez a viselkedés.
Anyósom pl tök ilyen: mindenbe beleszól, de csak üres cinikus közhelyeket durrogtat non-stop. Mindenkinek ciki, de nem jeleznek neki vissza, mert az még cikibb lenne. Ezért csak tolja. Egyszer, előadta, hogy ez az egész infláció is mekkora egy baromság, én meg megkérdeztem tőle, hogy amúgy szerinte, mi az az infláció.
Olyan zavarba jött, hogy az engem is meglepett; hebegett habogott, elsápadt. Akkor esett le a tantusz: én nem lelepleztem egy pózer viselkedést, hanem ő maga is akkor döbbent rá, hogy fogalma sincs, mi az az infláció. Szerintem életében nem korrigálta, kérdőjelezte meg senki, és úgy viselkedik, mint a kisgyerek, aki csak pofázik össze-vissza, mert úgyis mindegy, mit mond.

7#
És még el is hiszi amit mond. Nekem van egy ilyen munkatársam mint a te anyósod, senki sem mer szólni neki, úgyhogy csak mondja mindig, okoskodik. 40-es nő de olyan mint egy kisgyerek.
Valóban ez valami gyermeki szintű gondolkodás megrekedése.

Évekkel ezelőtt kiírtam több olyan kérdéseket, amire tudtam hogy mi a jó válasz, csak kíváncsi voltam más emberek válaszaira.
Jöttek is rá szépszámmal a válaszok, de akik hülyeségeket írtak le, azoknak mind 80-100% volt a válaszuk, de azok a személyek akiknek a jóválaszt írták le, ők mind 30% alatt voltak. Azóta ez csak rosszabb lett.
Sokan idejárnak unatkozni, mert a valóéletben az életük egyenlő a nullával.
Ide kérdést már nem is szabad kiírni! Lehet, csak ostoba válaszok jönnek rá. A kérdéseknek a 60% teljesen felesleges kiírni, mert az interneten 10 perc alatt, garantálom hogy megtalálja rá a hasznos választ, és nem félkegyelmű agytalan válaszára vár.
Az adminok ugyan olyan hibásak, mert hagyták elkorcsosulni az oldalt.
Gyakorikérdések.hu = az internet pöcegödrével!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!