Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az ilyen embernek mi a célja...

Az ilyen embernek mi a célja a gyakorin?

Figyelt kérdés

Sokszor láttam és akadtam is már itt össze olyanokkal, akik valamilyen területen szakértőnek adják el magukat, aztán ha az ember belekérdez a részletekbe, csak a férebeszélés jön, meg személyeskesés, és cinikus válaszok.

Tipikusan járvény idején is volt egy ilyen önfelkent biológus, mindenkit sorra lehülyézett, visszaküldött az általánosba, de soha semmi konkrétumot nem lehetett belőle kiszedni.

Ugyanez a saját területemen is előfordul néha . Bekóstol, utána meg csak a mondatok kiforgatása megy, illetve félmondatok kiragadása, és egy egyszerű hétköznapi kérdésre, amihez egy alapfokú íráskészség kell, csak a személyeskedés jön.

Mit akarnak az ilyenek bizonyítani? És kinek?

Ennyire szegényes a magánéletük, hogy ezzel elégítik ki magukat?

Ha van köztetek is ilyen, bátran, őszintén válaszolhattok, hisz anonim az oldal. Komolyan érdekel.

2023. nov. 30. 13:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
69%

Virtuális életükkel kompenzálják azt, ami a valóságban hiányzik. Ők azok, akik a Simsben is becsalják a pénz.

Amúgy én sokszor olyan válaszokat adok, ami egyértelműen hülyeség. Sokszor azért mert, már a kérdés is egy baromság, sokszor azért, mert az adott dolog nem tartozik a nagyközönségre, magánügy. Vagy a kérdező egy magas labdát adott, amire lecsapok 😃 A válaszaim 4%-a van törölve, de egy jó részük nem szegett szabályt.

Én szórakozásból csinálom, viszont ügyelek, hogy ártani ne ártsak senkinek.

2023. nov. 30. 13:21
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Mert ilyenek az emberek. Mindenki mindenhol mindenben szakértő és mindent a legjobban tud. Mivel aki intelligens az elfogadja ha téved, ez is jól mutatja, hogy nem vagyunk azok. Legalábbis társadalmi szinten nem.
2023. nov. 30. 13:24
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig jobbak azoknál, mint akik valamilyen végtelenül provokatív, vagy gusztustalan kérdést, ami eleve kitaláció, újra és újra kiemelnek a végtelenségig, hogy lehetőleg mindig kisüsse a retinád, amikor már sikerült elfeledkezned róla.
2023. nov. 30. 13:30
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

A való életben is így van, olvasnak mint valami beteg folyamatosan valamiről és azt hiszik azért, mert hónapokat öltek bele “autodidakta módon” ér annyit a tudásuk, mint aki egyetemen tanult, közben az igazság az, hogy ezerből egy képes hozni a szintet, pláne meghaladni azt, akkor is, ha többé kevésbé megy nekik sok utánanézéssel(info). A tudásuk hiányos és felületes.

Egyébként nem mindegy, hogy valaki kettessel megy àt, vagy jobban teljesít, sokan vannak akik nem szakemberek, mert meglett a kettes és akkor megvan a képesítés.

2023. nov. 30. 13:31
 5/15 anonim ***** válasza:
75%

Az ezotéria kategóriában van egy tag, aki ha olyan kérdést lát, hogy valaki a születési képletéről kérdez, arra azonnal kisregényt ír, teletűzködve szakkifejezésekkel, mintha értene hozzá, leírja a kérdező élettörténetét, hogy milyen ember, mikre számíthat, stb. Persze csupa sablonos dolog, amit bárkiről el lehetne mondani, de mivel tele van áltudományos maszlaggal, így mindenki, aki hisz benne, halál komolyan veszi és isszák a szavait. :D Egyszer leteszteltem privátban, kicsit konkrétabb kérdésekkel, na már az első kérdésnél elbukott, aztán persze próbálta magyarázni, meg úgy beállítani, mintha még én lennék a hülye. Kb. mint amikor "Magdi jósnő" azt írja, hogy "az univerzumnak most nincs kedve válaszolni". :D

Neki szerintem egyrészt tetszik, hogy ő ott a kategória sztárja és mindenki őt kérdezi, meg körülrajongják, másrészt meg unatkozik és ez egy elfoglaltság neki, hogy klisés személyiségelemzéseket meg jóslatokat ír másoknak.

2023. nov. 30. 13:37
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Nemrég írtam ki egy kérdést a napokban, melyre jöttek a válaszok is szépen sorban és láttam a válaszokból, hogy félre is érthető volt néhánynak amit írtam, ezért igyekeztem részletezni és pontosítani mit szeretnék. Erre így is jött két válaszoló akik kötözködtek, hogy nem ezt írtam, azt írtam, velem van a baj stb. Kértem , hogy a kérdésre válaszoljanak vagy ha nem akkor ne írjanak. De a kötözködés folytatódott. Senki sem tökéletes, én sem, sajnos belementem a vitába tök feleslegesen. Segítség helyett csak kritikát kaptam továbbra is, hogy rosszul tettem fel a kérdést. Gyakorlatilag ötször magyaráztam el ugyanazt, hogy mit írtam és hogy írtam de csak ezen lovagoltak. Mindegy. Tanulságos volt nekem is. De hogy az ilyen embernek mi a célja a gyakorin, hát nekik a kritizálás volt a céljuk, az okoskodás, mások hibáinak domborítása és saját egójuk fényezése
2023. nov. 30. 13:43
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Kisgyerekek szokták magukat annyira beleélni a mondókájukba, hogy ők maguk is teljesen elhiszik. Számukra a képzeletük egyenlő a valósággal. A hatéves lányom pl halál komoly képpel halandzsázik, és ő teljesen meg van róla győződve, hogy angolul beszél. Szerintem van egy csomó ember, akinél megmarad ez a viselkedés.

Anyósom pl tök ilyen: mindenbe beleszól, de csak üres cinikus közhelyeket durrogtat non-stop. Mindenkinek ciki, de nem jeleznek neki vissza, mert az még cikibb lenne. Ezért csak tolja. Egyszer, előadta, hogy ez az egész infláció is mekkora egy baromság, én meg megkérdeztem tőle, hogy amúgy szerinte, mi az az infláció.

Olyan zavarba jött, hogy az engem is meglepett; hebegett habogott, elsápadt. Akkor esett le a tantusz: én nem lelepleztem egy pózer viselkedést, hanem ő maga is akkor döbbent rá, hogy fogalma sincs, mi az az infláció. Szerintem életében nem korrigálta, kérdőjelezte meg senki, és úgy viselkedik, mint a kisgyerek, aki csak pofázik össze-vissza, mert úgyis mindegy, mit mond.

2023. nov. 30. 15:02
 8/15 anonim ***** válasza:

7#

És még el is hiszi amit mond. Nekem van egy ilyen munkatársam mint a te anyósod, senki sem mer szólni neki, úgyhogy csak mondja mindig, okoskodik. 40-es nő de olyan mint egy kisgyerek.

Valóban ez valami gyermeki szintű gondolkodás megrekedése.

2023. nov. 30. 15:09
 9/15 anonim ***** válasza:
67%

Évekkel ezelőtt kiírtam több olyan kérdéseket, amire tudtam hogy mi a jó válasz, csak kíváncsi voltam más emberek válaszaira.

Jöttek is rá szépszámmal a válaszok, de akik hülyeségeket írtak le, azoknak mind 80-100% volt a válaszuk, de azok a személyek akiknek a jóválaszt írták le, ők mind 30% alatt voltak. Azóta ez csak rosszabb lett.

Sokan idejárnak unatkozni, mert a valóéletben az életük egyenlő a nullával.

Ide kérdést már nem is szabad kiírni! Lehet, csak ostoba válaszok jönnek rá. A kérdéseknek a 60% teljesen felesleges kiírni, mert az interneten 10 perc alatt, garantálom hogy megtalálja rá a hasznos választ, és nem félkegyelmű agytalan válaszára vár.

Az adminok ugyan olyan hibásak, mert hagyták elkorcsosulni az oldalt.

Gyakorikérdések.hu = az internet pöcegödrével!

2023. nov. 30. 15:23
 10/15 anonim ***** válasza:
0%
Na, a #9-es a tipikus példája a "mindenki más megy szembe a forgalommal" hozzáállásnak.
2023. nov. 30. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!