Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szégyenbe hozom a családomat,...

Szégyenbe hozom a családomat, amiért túl udvarias vagyok?

Figyelt kérdés

Vidéki srác vagyok, faluban nőttem fel. Munka miatt Budapestre kerültem pár éve. Feleségem itteni. Sokszor szól rám a feleségem, hogy hülyét csinálok magunkból, pl azzal, hogy a boltban volt egy idős néni, egymásnak útban voltunk és én hozzá szóltam udvariasan, hogy merre tetszene menni? Utána meg viccesen mondtam, hogy sajnos ilyen szűkös ez a bolt. A néni is mosolygott, viccelődött. A feleségem utána fogta a fejét szó szerint, hogy így senki sem viselkedik. Vagy ha megyek be bárhova mindig köszönök az eladóknak, jó napot kívánok, viszont látásra. Erre is azt mondja, hogy én kinek képzelem magam, mit feltűnősködök? Vagy a gyerekünket vittük az oviba és én köszönök mindig minden szülőnek. Amikor úgy van, hogy egymás mellett öltöztetjük a gyereket és volt egy-két mondat váltás akkor be is mutatkoztam. A feleségem mindenki előtt mondta, hogy úristen, hogy lehetsz ilyen … ekkora szégyen mint te! Mindig veszekedik velem, hogy nem a faluban vagyok, itt elmennek egymás mellett az emberek és én a viselkedésemmel a saját gyerekemet is lejáratom. Meg az oviban is ne köszöngessek senkinek, csak magam elé nézzek mint mindenki más és csináljam a dolgom. Ne szóljak senkihez, ne jópofizzak, ne nézzek senkire. Mert vegyem észre, hogy más is ezt csinálja és én bolondot csinálok a saját családomból. A boltba se köszöngessek az őrnek meg az eladónak.

Nem tudom … néha úgy érzem igaza van. Másrészt meg a boltban ahova jártunk, volt egy állandó eladónő aki most egy másik boltban dolgozik és udvariasan rám köszönt, mosolygott, megismert engem! Őszintén jól esett.

Ekkora baj, ha ilyen régimódian udvarias vagyok? Szerintem ennél nagyobb baj ne legyen senkivel.

2023. nov. 28. 17:07
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Költözz egy NYugatra egy normál országba, ott ez a normális viselkedési mód. MO-on is az lenne, ha nem lenne az emberek többsége olyan bunkó, mint a feleséged.
2023. nov. 28. 17:15
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Te kulturáltan viselkedsz, a feleséged meg egy ősbunkó proli.

Röviden ez a véleményem.

Egyébként Budapest külső, kertvárosi övezeteiben találkoztam már hozzád hasonlóan udvarias és egymásra figyelő emberekkel. Szóval még az sem igaz, hogy Budapesten mindenki úgy viselkedne, mint a feleséged.

2023. nov. 28. 17:15
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Budapesten, az Újlipótvárosban élek. Itt köszönnek az emberek, kicsit olyan, mint egy falu.
2023. nov. 28. 17:46
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A feleséged bunkó proli, veled nincs semmi baj.
2023. nov. 28. 17:48
 5/10 anonim ***** válasza:
92%
Vagy a feleséged fogyatékos,vagy a kérdés kamu.
2023. nov. 28. 18:09
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

"a saját gyerekemet is lejáratom."

inkább ő járat le téged is,meg a mellettetek lévő gyereket is, amikor ő is ott van, ezzel a mentalitással,és hogy hangosan szapul téged ok nélkül nyilvánosan.

Bár,alapvetően csak saját magát járatja le (az asszony), ha odafigyel a környezete, és (be)látja, hogy csak ő csinálja ott a hülyéskedést, a hisztit indok nélkül.

Te egy kedves embernek tűnsz,nem is tudom,hogy hogy tudtál összejönni egy ilyen mentalitású emberrel.

Ő a buta/+bunkó(is még),nem te vagy.

Alapvető,hogy,ha bemegyünk egy boltba,köszönünk.Neki vannak akkor ilyen hiányosságai.

2023. nov. 28. 18:27
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én városi gyerek vagyok, de engem úgy neveltek, hogy ha bárhova belépek, akkor köszönök. Ez kb 5-6 éves koromban okozott problémát utoljára.

Más emberhez hozzászólni sem tilos tudtommal, akivel majdnem összeütközöm vagy épp egy helyre járnak a gyerekeink. Mondjuk én eléggé magamnak való vagyok, valószínűleg egyiket sem tenném, de a köszönés alap dolog és nem nézem le azt, aki nálam normálisabb.

2023. nov. 28. 20:52
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A feleségeddel van a gond. Nem kicsi!
2023. nov. 28. 22:28
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Pesti vagyok, de alap hogy köszönök ha bemegyek valahova, akár bolt, akár óvoda.

Szóval ne fogjuk ezt a városi/vidéki vonalra, szimplán egy tahót vettél el.

2023. nov. 29. 12:58
 10/10 anonim ***** válasza:
Általában nem szoktam így viselkedni mint te,mert alapvetően zárkózott vagyok.De azért azt is túlzásnak érzem,hogy a feleségednek ez ekkora probléma.
2023. nov. 30. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!