Az ilyen embernek milyen betegsége lehet, amikor nem érzékeli, hogy másnak nem érdekes, amit közölni akar?
Van egy ismerősöm, akivel néha beszélgetek online.
Máshogy nem találkozunk.
Időnként beszélek vele, de ő folyton leírja vele mi történik, történt az nap.
Akkor is, ha nem írok rá semmit, és nem veszi észre, hogy ez nem érdekes számomra, hanem pár óra múlva újra ír egy jelentéktelen infót, pl mit vett a boltban, vagy, hogy nyert valami online játékban.
Rólam ritkán kérdez. Inkább magáról szeret beszélni, gyakran elfelejti, hogy ugyanazt már leírta korábban.
Talán autista lehet?
Erre tippelek.
Sokszor gyerekesnek tűnik, pedig 30 éves.
Sok mondatot úgy kezd, hogy "Hallod!", tehát elég teátrális.
Nem akarom megbántani sem, azt gondoltam, ha nem írok vissza neki majd észreveszi magát, de nem.
Néha, ha olyat ír, ami nem érdektelen baromság, hanem érdemes hozzászólni, visszaírok.
De abból sem lesz hosszú párbeszéd, mert eltereli megint másra a témát.
Nekem is vannak ilyen ismeroseim.
Korabban energiavampirnak gondoltam oket (vegulis azok).
Mostanaban en is az autizmus enyhebb fokara es/vagy narcizmusra, tulzott onszeretetre gyanakszom... a koros dicsekves, enkozpontusag miatt es mert masokat (egyes embertipusokat) lenez, megvet.
Igen, jellemző, ha egy témába belebonyolódunk, ő mindent jobban tud.
Igen, kissé nárcisztikus.
Szerintem más emberi kapcsolatai nincsenek, az anyjával él, ezért várja, hogy írj neki, mert senki mással nem beszél.
"Néha, ha olyat ír, ami nem érdektelen baromság, hanem érdemes hozzászólni, visszaírok.
De abból sem lesz hosszú párbeszéd, mert eltereli megint másra a témát."
Na EZ! Én is próbáltam egyszer jófej lenni és segíteni egy hasonlónak, de amikor az építő és érdekes témák folyamatosan voltak mindenféle irreleváns baromsággal elterelve vagy ignorálva, kikerülve, az a sokadik ilyen helyzet után már engem is nagyon kiidegelt. Random énblogoló "smalltalkra" meg őszintén szólva nem vagyok kíváncsi, hacsak nem valami kifejezetten fontos vagy érdekes ismerősömről van szó. És akkor is csak ha kölcsönös a dolog.
Attól még senki nem lesz szefós, hogy nem erőssége a kommunikáció, és próbál árral szemben úszni. Régen akár a villamosra várva is szóba elegyedtek az emberek egymással, ma meg lassan ott tartunk, hogy hozzá sem szólhatsz másokhoz. Sok ember ezt nem tudja, vagy nem akarja elfogadni (szerencsére), és annak ez a vége.
Ha nem érdekel hogy mit vett, ne reagálj rá. Válaszolj arra ami érdekel, és kész.
Már volt, hogy utaltam rá, de pár nap után folytatja.
Meg youtube videókat küld, hogy ezt nézd meg, stb.
Kb, mint egy 12 éves gyerek.
Volt egy közös témánk, aztán azt hittem csak azért ilyen, de aztán jöttek a témák egymás után és nem érzékeli, hogy másik nem válaszol rá, az neki nem olyan izgalmas.
Ja, és megkérdezi.
"Itt vagy?"
De 5 percenként képes rá.
Én elmondtam neki, hogy nem tudok mindig egyből válaszolni, ha online vagyok sem.
"Itt vagyok ám, csak fürödtem"
Túl fontosnak érzi magát, én nem írnék ilyet olyannak, aki ritkán válaszol.
Ezért gondoltam, hogy nem érzékeli reálisan a kapcsolatunk minőségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!