Több helyen hallom, hogy arról beszélgetnek, a magyarok utálják egymást. Nektek mi a véleményetek, tapasztalatotok?
Burgony és Névtelen!
Igen, sajnos...igazatok van
Én is hallottam ezt, Magyarországon élek, ismerek utálkozó, meg barátságos embereket.
Azt is sokszor hallottam, hogy Svájcban nagyon gyorsan feljelent pl a szomszéd, ha valami szabályellenes dolgot csinálsz.
Egy darabig Ausztriában dolgoztam magyarokkal is, nem volt utálkozás.
Egy barátom Spanyolországba költözött, először ottani magyarokkal keresett kapcsolatot, fodrász, autószerelő, stb, de azt mondja, hogy nem vált be.
Általánosítás ez. Nekünk mivel magyarok vagyunk az tűnik fel ami az országunkban történik még akkor is ha külföldön élünk.
Egy külföldön élő magyar nehezebben vagy pedig kevésbé fogja észre venni a gyűlöletet egy másik nemzet lakóin mert országonként kicsikét eltérő a az utálat formája.
Én inkább azt vettem észre, hogy a magyarokat sokkal jobban érdekli a másik, legyen az pozitív vagy negatív. Kivel van xy, mit csinál, miért úgy miért nem így, jaj mit szólnak a faluban stb. Míg más országban ahol éltem (Olaszország és Spanyolország) nem érdekelte őket a másik ember annyira. Plusz még azt vettem észre, hogy itthon sokkal jobban látszik az emberen az, amit az adott pillanatban érez, míg ott inkább a háta mögött beszélték ki az embert a szemükben pedig mosolyogtak.
Nyilván ez emberfüggő is, mindenhol mindenféle emberek vannak, nekem ez volt a tapasztalatom általánosságban.
Más országról nem tudok nyilatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!