Miért nem motiváló a magány vagy a kudarcok, miért demotiválnak?
Akár ha kudarc ért, vagy túl sok már a magány(hiába önfejlesztek sportolok vagyok szép) vagy valami kilátástalan (pl hogyan lesz minimum önerőm lakásra hiába tanultam dolgozom pályázom máshova is), es kialakul vmi reményvesztettség is, a tetejébe beköszönt egy depresszió amitől még mozgásképtelen is leszek, nem tudok felkelni sem kifolyik minden a kezemből és jóformán már a halált várnám inkább.
Aztán a sok baj tetejébe még a depresszióval is küzdjek mintha nem lenne már így is elég problémám!
Baj hátára újabb baj jön csak. Ami még mozgássérültté, meg agysérültté is tesz mindennek a tetejébe!
Miért nem dipamin endorfim vagy ambíciók tettrekészség penge agy lesz a sok kudarcbol magányból kilátástalanságból, hogy kitörjek, miért keserűség fájdalom reményvesztettség blokk jön?

Én gyűlöletből és elutasításból építettem fel magam. A fejemben mindig is volt egy ilyen "Én vs. Világ" narratíva és ez segített kimászni a rossz körülményekből. Engem a bizonyítási vágy és bosszú motivál. Amint lehetőségem lesz, eldobom magamtól ezt a testet (+ mindent ami az emberiségre emlékeztet) és tovább lépek a következő evolúciós lépcsőfokra. Engem ez tart életben.
28/f incel

A kudarc motiválhat is, pozitív dolgokra, törekvésre. De te választod ki végső soron, hogy inkább a negatív oldalát nézed, vagy tanulsz a téged ért rossz tapasztalatból.
Keress fel egy pszichológust, már csak a depressziód miatt is.
3.ugy irod mintha én kèrnèm a depressziót magamnak!
Ez tőlem független.
Pont az a bajom hogy harvolnék kitartanék tenni akarok, de padlóra vág a kudarc ami megspékelődik depresszióval.
Ezeket az érzelmeket én elutasítom nem kèrem gyűlölöm!
Ezek maguktól találnak be!
Egy kudarc letör, a magány halálvágyat generál, a kilátástalanság ellen küzdök a sok eredménytelen küzdelem után pedig padló van egyszerűen. Más már nincs.

4. A pszichológus szerint a depresszió az, ha mindent magunkba folytunk. Próbáljam megélni átélni kifújni aztán tovább lépni.
Eddig ezzel ugyanott vagyok ahol a partszakadt.

3-as vagyok.
Azért kedves posztoló, mert te kéred, sőt kívánod a depressziót. Ha nem kérsz belőle, akkor felállsz és csinálod a dolgod. Erre egy megoldás létezik, hogy a holnapra gondolsz és nem arra, hogy most per pillanat valami szar. Ha azon jár az eszed, hogy most valami szar és ülsz a kis seggeden és mondogatod, hogy jaj de szar, akkor nem teszel semmit azért, hogy holnap már jó legyen. Ha te nem akarsz magadon segíteni, akkor más sem tud. Hiába fogja meg valaki a kezed, visszaülsz és ugyanúgy önsajnálatba fullad az egész. Mi következik, mi pozitív következik abból, hogy leülsz sopánkodni? Következik belőle bármi pozitív? Nem. Akkor miért ülsz és sopánkodsz, mire vársz? Ez olyan, hogy sírsz azon, hogy nem nyered meg a lottót, de nem vagy hajlandó felállni és kitölteni a szelvényt, ennyire egyszerű.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!