Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért megy el a kedvem, ha...

Miért megy el a kedvem, ha elérek valamit?

Figyelt kérdés

Elkezdtem angol tanárhoz járni pár hónapja. Eléggé akadozva beszéltem, nem találtam a szavakat elég sokáig, aztán az utóbbi pár hétben ráfeküdtem eléggé, és legutóbb mikor tanárnál voltam, már folyékonyan tudtam beszélni.

Viszont ez nem sikerélményt okoz bennem, hanem elment a kedvem és hiányzik a "rossz" énem, amikor még küzdeni kellett és előttem volt a cél, hogy hogyan akarok beszélni.

De ugyanez volt a jogosítvány megszerzésénél is. Vagy bármilyen vizsga,

diploma stb. esetén.

Milyen mentális zavar ez? Más pezsgőt bontana ilyen dolgoknál, én pedig elszomorodok és elmegy a kedvem, mert megszűnik az adott dolog iránt a kihívás. Visszafordítható ez a dolog bennem?

2023. nov. 17. 17:51
 1/3 anonim ***** válasza:
36%

Ez nem mentális probléma, csak több értékkel ruházod fel az "utat" a "cél" helyett (ami nem egy rossz dolog).

28/f incel

2023. nov. 17. 17:54
 2/3 anonim ***** válasza:
Én is kicsit hasonlóan vagyok, bár talán nem ilyen szinten. Az a bajod, hogy alapjáraton, a mindennapokban nincs motivációd. Hosszabb távú célokat kell találnod, értelmet kell keresned az életednek.
2023. nov. 17. 18:41
 3/3 Senior Séf ***** válasza:
Semmi baj sincs ezzel. Minél többet tudsz, annál inkább látod, hogy mennyi mindenben kell még fejlődnöd. S ez egy időre elveshzi a kedvedet.
2023. nov. 17. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!