Miért titkolhatja valaki ennyire a múltját?
Ha valamit kérdezel a múltból mindig letudja annyival, hogy nem szeret róla beszélni, sok a fájó dolog stb.. Alapból csak egy kicsit zárkózott személy, de mindenkivel nagyon közvetlen és el tud beszélgetni.
De a múltja annyira titok, hogy eszméletlen. Még az is hatalmas titok, hogy hogyan hívták az előző párjait. Nagyon olyan mintha elég csúnya, erkölcstelen dolgok lennének abban a múltban, vagy ha egyszer így aztán meg amúgy mondja akkor belekavarodik majd a hazugságokba és ettől fél. Egyszer már derült ki egy csúnya dolog de azt sem ő mondta el csak “szembesítéskor” nagy nehezen bevallotta, de az sem tűnt teljesen őszintének.
Hinnél egy ilyen embernek akármit is aki nem képes magáról semmit sem elmondani? Semmi régi történet vagy akármi csak azon van, hogy a jelen számít és azt ismerd meg ne a múltját.
Szerintetek mit kellene tennem, hogy képes legyen róla beszélni? Szerintem ha valakivel teljesen komolyan szeretnél valamit akkor van köze hozzá. Nem akarom, hogy olyankor derüljenek ki róla dolgok amikor már nem kellene…
A képlet egyszerű: ha nem akarsz a részévé válni valaki életének, akkor ne foglalkozzál a múltjával. Gátlástalan bunkóság más múltját firtatni - magánemberként, de munkáltatói minőségben is! A C-típusú biztonsági ellenőrzés sem túl etikus, de egy logikusan indokolt eljárás.
Ha részévé akarsz válni valaki életének, akkor meg tartsd fenn számára azt a jogot, hogy azt oszt meg veled a múltjából, amit saját akaratából meg szeretne veled osztani. Ha ennél többet akarsz - nem kicsit neveletlen módon, - akkor pedig számolj a masszív ellenállás fokozataival!
Van egy olyan aspektusa is a tárgyalt kérdésnek, hogy van akit aláírt papír kötelez a hallgatásra a múltját illetően. Képzeld el, hogy valaki kiégett és ezt önmaga előtt is belátva munkahelyet vált, - egy titkosszolgálattól megy el máshová dolgozni. Nem is tehet mást, mint hogy maszatolja a múltját - pl. azzal, hogy közrendőr volt egy lepukkant kapitányságon és túl sokat látott már ahhoz, hogy ott maradjon. Tetszik a magyarázat vagy sem, egy ilyen történetnek itt a vége!
De olyan is létezik, hogy valaki erőt véve magán tanulmányok elvégzése után talál komolyabb munkahelyet. Érthető, hogy nem lesz büszke arra - a példa kedvéért, - hogy csatornákban kotorászott előtte napi nyolc órában.
Ha önszántából nem akar erről említést tenni, akkor semmi közöd ehhez!
Az a csúnya dolog a múltjában az hogy tárgyakért vagy fuvarért stb.. lefeküdt fizetség képen egy olyan emberrel akivel régóta viszonya van. Az akkori párjai mellett is tartotta vele a kapcsolatot.
Ő mindig is akart tőle valami de az az ember csak bolondította. Annyira bele van habarodva, hogy hihetetlen csettint és ugrik neki, hiába tudja, hogy mindig is csak kihasználta/ja és még másik 3-4-el ugyan ezt teszi mellette.
Szerintem a múltjában nem voltàl ott, ergo semmi közöd hozzá, előtted mit csinált vagy nem csinált amire mondjuk nem büszke.
Nekem 10 éve volt egy srác akivel összejöttünk, aztán nekiàllt a hátam mögött nyomozni utánam meg azután, hogy miket csináltam régebben. Volt egy munkám,amire nem voltam akkor büszke (most sem, csak már lesz@rom ki mit gondol róla) és ő ezt megtudta és mindenféle olcsó r*bancnak elmondott miatta és azért mert én ezt nem meséltem el neki (a megismerés előtt kb 4 évvel volt a sztori a munkával). Mondtam neki, hogy egyrészt nem volt akkor az életem része és semmi köze nincs a múltamhoz, ahogy engem sem érdekel az övé, másrészt ha ilyen véleménnyel van rólam, akkor el is búcsúzhatunk, mert ha tisztelni nem tud, akkor miről is beszélünk? Ott is hagytam. Aztán utána persze már nem volt akkora probléma a régi munkám és hát szánta bánta amit rám mondott, de onnantól, nekem már férfiként megszűnt létezni.
Ugyanezt mondtam neki..
Nem érdekel, hogy mi volt de tudjak már róla legalább, ha olyasmi… Nem volt közöm hozzá anno, nem is ismertem ugyanúgy mint ő engem. Onnantól van közöm a dolgokhoz amint velem együtt van. Én mindent elmondtam bevallottam. Ő csak titkolózott és hazudott. “Majd egyszer elmondtam volna” szöveg, ha nem bukik le soha nem mondja el ugyanúgy mint a többinek előttem.
Utólag kiderült, hogy ő nem csak a múlt, hanem a jelen is neki… A kapcsolatunk első pár napjában már kérlelte, hogy fussanak össze és legyen ez meg az mert hiányolja..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!