Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért lehet ez és hogyan...

Miért lehet ez és hogyan lehet tenni ellene?

Figyelt kérdés

Irtózom az egész gyerekvállalás, terhesség meg szülés témakörétől. Nem tudom megmagyarázni miért, a gyerekekkel amúgy nincs gondom, cukik meg bírom őket, de azt hogy terhes legyek és szüljek azt nem. Rosszul vagyok az egésztől. Szerintem nem is szépek a terhesnők, olyanok mint egy vizeshordó. Bocs, nem akarok senkit megbántani, de tényleg ezt érzem. Idegen az egész szàmomra, pedig már elmúltam 30.

Nem csak maga a fájdalom vagy ilyesmi, hanem hogy nem akarom, hogy terhesen lássanak, gügyögjenek a hülye rokonok, ne adj isten elkezdjenek simogatni, mert jaj a pocak. Fúj rosszul vagyok ezektől. Amúgy azt hiszem majd szeretnék gyereket, végülis ez az élet rendje, eltudom kèpzelni, hogy legyen gyerekem. Egy törpi, akivel majd együtt játszunk, meg sütit sütünk és ilyesmik, de a terhesség meg szülés rész nélkül jó lenne. Tudom ez saját gyerek esetén nem kivitelezhető.

Rosszul vagyok attól is, hogy majd anyós meg minden nagy ész a családban osztogatja a kéretlen sz@rságait, amire nem vagyok kíváncsi. Vagy hogy majd szüléskor beözönlenek a kórházba, holott nem vagyok rájuk kíváncsi. Kórházból hazajövet otthon fognak “boldogítani”, miközben nekem csak a gyerek kell és hogy békén hagyjanak minket. Sajnos anyós nem az a fajta, aki békén hagyja az embert, mindenbe is beleugat. A hozzàkapcsolódó sok hülyeség a rokonokkal meg anyóssal csak felviszi a vérnyomásom egyből. Pusholja már most is gyereket, de nem fogja fel, hogy ez nem az ő dolga és hagyjon minket békén. Előre rettegek, hogy majd ha aktuàlis lesz kapom az állandó osztogatásokat, hogy így egyek, úgy egyek, ezt csináljak, azt csináljak stb, meg majd ő fogja magàt és oda költözik unokázni. Én meg fogom magam és elköltözöm a gyerekkel addig, amég maradni szándékozik.

Mit lehet ez ellen tenni, amiket érzek? Egyrészt a megmagyarázhatatlan rossz érzések a testemmel kapcsolatban terhességkor, másrészt ilyen hülye rokonsággal.

2023. nov. 15. 18:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

3-as válaszoló vagyok. Én világ életemben egészségesen táplálkoztam (erre már a szüleim is figyeltek), gyerekkorom óta sportolok, mozgok rendszeresen. Cukros üdítőket ilyeneket mindig csak ünnepi alkalmakkor láttunk.

És látod, egyszerűen taszít a terhesség- szülés-szoptatás. Konkrétan nem tudom megéretni, miért élvezik ezt más nők (természetesen sosem mondtam ezt így ki nyíltan és van annyi empátiám, hogy elfogadom az ő nézetüket). Mikor kérdezték hogyan fogok szülni- mondtam császárral-jó, de mi az oka- Hát hogy én nem akarok szülni. Jöttek nekem a térítő dumával, hogy de hát az csodálatos, meg rosszat teszek a babával, meg nem fog hozzám kötődni a gyerek stb. Sajnálom, de nekem nem csodálatos, a gyerekkel való kapcsolat meg nem itt dől el örökre. Szóval nek érdekel ki mit gondol, de én ezt felvállalom.

2023. nov. 16. 19:52
 12/13 anonim ***** válasza:
81%
Engem is taszít az egész terhesség és szülés téma,"nem látom" magamat terhesen, se szülni stb., bár nekem egészségügyileg sem ajánlott (saját) gyermeket vállalni.Nagyon egyszerű megoldást találtam erre, ajánlom mindenkinek,aki még így érez.Ne szüljetek.
2023. nov. 17. 13:26
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező gyereket vállalni, szerintem neked sem kéne. Ennél még sokkal több nehézséggel jár, mint amit felsoroltál. Nem móka és kacagás.
2023. nov. 30. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!