Működik az emberek leszólítása mint marketing eszköz?
Több olyan promóción dolgoztam, ahol le kellett embereket szólítani a termékek miatt. Azonban azt veszem észre, hogy nem szeretik, ha a saját dolguk közben szólítják meg őket. Nem mindenki, de a többségre jellemző. Még akkor sem, ha mondjuk garantált nyeremény van (valós eset).
Van köztetek marketinges akinek van erről szakmai véleménye? Mennyire hatásos ez a fajta marketing stratégia 2023-ban?
A másik oldalról: nekem kedvem lenne agyonütni, aki mindenféle szr dumával leszólít, mikor megyek a dolgomra, időm ÉS kedvem sincs az ilyenekhez.
A legjobb, mikor a kedves bunkó az utamba lép.
Az olyan esetekben, mikor terméket lehet kóstolni és nem megyünk oda hozzájuk, nagyon jól is működik. Maguktól jönnek az emberek, mert érdekli őket.
Viszont amikor nagy, már ismert márkáról van szó és pl krém mintát akarunk adni, amihez leszólítjuk az embereket, akkor azt nem szeretik.
Én, mint hostess inkább azt tapasztaltam, hogy úgymond tukmálás helyett azt kell elérni, hogy az emberek meg akarják nézni a termeket. Egy jó stand, feltűnő plakát és 1-2 hostess. Aztán maguktól érdeklődnek és hatásosabb is. Viszont ez az, amit én látok. Lehet ettől meg nincs igazam.
Nem tudom kinél hogy jön be ez az erőszakos tolakodó üzletpolitika, nálam nem igazán. Pedig a Westendben is egy helyes kiscsajszi szólított meg ilyen célból, a kezét is nyújtotta (talán mobiltelefon üvegfólia volt), másszor meg a Váci utcában egy étterem esetében fordult elő, hogy lányok szólítják meg a rendszerint külföldi vendéget a betérésre, fogyasztásra. Jó, ilyenkor nyilván nem bántam a megszólítást (ő is csak a munkáját végzi, máskülönben normál esetben nem szólított volna meg), de a végeredmény ugyanúgy elutasítás volt részemről, mintha egy csöves tarhált volna.
Biztos számít az is, hogy a megszólító fél szimpi külsővel rendelkezzen, amúgy nem tudom ők mennyire szívesen végzik ezt a munkát, hogy random ismeretleneket szólítgassanak meg.
9: ne haragudj, de nem kell ilyen mértékben kifakadni itt.. Gondolhatod, hogy azért végzem, mert a munkáltató ezért fizet :')... Szabadidőmben nem zaklatom az idegeneket.
Feltettem egy kérdést, amiből szerintem érzékelhető, hogy nem tartom jó marketing stratégiának az ilyen leszólítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!