Van olyan szó vagy kifejezés, amitől elszomorodsz vagy rosszul érzed magad? Miért?
5, megmagyaráznád ezeket?
7, amikor gyerek voltam, sokat játszottam az utcán. Az egyik ház előtt, ahol egy idős néni élt, állt egy körtefa, és mindig, amikor arra sétáltam az anyukámmal vagy ott játszottam a barátommal, láttam a lehullott körtéket, sokszor a sárban, mert senki nem szedte le vagy szedte össze őket, és ez valahogy, talán a ház és a kert állapotával együtt, mert minden elhanyagolt, régi, beteges volt, a szomorúsággal, az elmúlással, elvontan a halállal kapcsolódott össze (most, a kisgyerekkori emlékekre visszagondolva így látom), ebből később csak annyi maradt meg, hogy a körte szó, a látványa, gondolata, minden vele kapcsolatos dolog megmagyarázhatatlan és ok nélküli szomorúságot vált ki, és mély sajnálatot a körték iránt, amik lehullva fekszenek a járdán, mindig ez a kép jelenik meg a fejemben.
Egyébként nagyon szeretek körtét enni, ezt nem befolyásolja :)
A választ mindenkinek köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!