Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyit hazudtok?

Mennyit hazudtok?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Elsősorban felnőttekhez szól a kérdésem.

Én folyamatosan ferdítésen kapom magam, ezeket most már utólag bevallom. Egyre ritkábbak. Semmiképp nem pl. Győzike szintűek.

Nem fantáziálgatásról van szó. Egyszerűen nem tudom elismerni a kudarcaimat, problémáimat. Nem tudok szembenézni a problémákkal, főleg nem a gyengeségeimmel. Inkább ferdítek. Hátha valami csoda folytán valóra válik.

Ti szoktatok hasonlót csinálni? Hogy próbáltok átszokni az egyenességre? Próbáltok egyáltalán változni?

Nálam ez már reflex. Minden jobb, szebb, nincs itt gond. K*rvajól megoldok mindent... Mire észbe kaptam már 5 hazugság elhangzott egy beszélgetésben.

Persze mikor irigykednek rám, nem éreznek együtt velem, nem támogatnak az rosszul esik. Pedig én tűntettem fel szebbnek a helyzetemet.

2023. nov. 13. 15:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
93%

Legtöbb esetben csak olyanban szoktam hazudni amikor megkérdezik, hogy mi a baj vagy hogy vagyok és akkor azt mondom, hogy jól és minden rendben. Illetve a hasonló dolgokban, amikor valamiről nem akarok beszélni.

Utalom a hazugság minden formaját de sajnos például olyanban is hazudtam, hogy "nem érek rá" amikor szívességgel megtalálnak munkám miatt a hétvége közepén.

(Bár főznöm kellett 3 különböző kaját, mosni is és azért volt dolgom, de ha csak sorozatot néztem volna akkor is ezt feleltem volna.) Sajnos nincs kedvem a retardáltakhoz még a szabadnapjaimon is.

2023. nov. 13. 17:23
 12/19 anonim ***** válasza:
89%

Az embereknek közel a 60%-ka naponta 10-20 alaklommal hazudik. Nem kell komoly dolgokra gondolni, elég néha egy kis füllentés is.

Ez egy 2015 statisztikai adat.

2023. nov. 13. 19:39
 13/19 A kérdező kommentje:
12: Geez lennék az aki ezt figyeli. Gondolom valami android vírus kell poloskának, meg alaposan utánajárni minden elhangzott szónak. Fix hogy ezt illegális mérni, de jó tudni. 😄✌️
2023. nov. 13. 20:43
 14/19 anonim ***** válasza:
SOkat.
2023. nov. 13. 21:43
 15/19 Metionin ***** válasza:
Csak ha muszáj, akkor is rosszul. Szerencsére az emberek nagy része nem őszintén érdeklődik az életem iránt, így nem veszik észre annak ellenére sem, hogy szinte ordít rólam, hogy hazudok.
2023. nov. 13. 22:35
 16/19 A kérdező kommentje:

15: Ezt észrevettem. Igazából egy nehezítő tényező hogy tudom, annyira nem izgatja a többséget válasz. Pl. tudják hogy táppénzen műtöttek azt mondom már semmi bajom, magánéletben azt mondom jól megy a munka közben már nem is ott dolgozom ahol legutóbb mikor beszéltünk, azt mondom jól el vagyok otthon köben már a bérbeadó a fának adta a lakását és csoda hogy találtam másikat... Nehezebb nem hazudni ha tudod hogy a másikat úgysem érdekli, de egészségesebb. Max legközelebb kétszer meggoldolja kérdezzen-e mert te elmondod pl. hogy szarul vagyok, melót otthagytam, csóró is vagyok, este valami bizarr PTSD szerűség fogott el és ősrégi tarumákon rágódtam.

+ Előnye az őszinteségnek hogy inkább nem kérdeznek meg. :-D

2023. nov. 14. 11:16
 17/19 A kérdező kommentje:
*Mármint én elmondom, nemtom hogy jött a többes személy. Siettem. -
2023. nov. 14. 11:18
 18/19 anonim ***** válasza:

Sokat.

F (erenc)

2023. nov. 14. 16:33
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem kimondottan sokszor, de még így is többször, mint ideális lenne.

Például legtöbbször, amikor megkérdezik, hogy vagyok, milyen volt a hétvégém, szépítek a válaszon, így ilyenkor általában azt felelem, hogy "jól vagyok, köszönöm", vagy épp "remekül telt a hétvégém, köszönöm".

Pedig mentálisan épp a padlón vagyok, vagy olyan lapos volt a hétvégém, mint a deszka. Csak ezeket nem is szeretem (bárkivel) megosztani, mert nem is tartozik rájuk, szégyellem is, meg... őszintén szólva, nem is akarom, hogy visszaéljenek vele. Munkában ez rendszeres dolog, sajnos.

Néha a szüleim felé is vannak kisebb ferdítések, amikor tudom, hogy úgyis veszekedés lenne a vége, ha a teljes igazságot mondanám. Nagyon könnyen és gyorsan fel tudják magukat húzni a legapróbb dolgokon, és olyankor eléggé dühösek tudnak lenni, szóval egyfajta önvédelem, főleg, mert olyankor képesek szemrebbenés nélkül durva dolgokat a fejemhez vágni. Szeretem őket, de van egy különleges tehetségük ehhez, és amikor csak tehetem, igyekszem ezt elkerülni.

23/L

2023. nov. 14. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!