Mennyire gyakori vidéken a még dolgozó korosztály körében a kertművelés?
Nem a fűnyírásra meg a tuja formára nyírására gondolok, hanem megtermelni a háztájit, zöldségeket, gyümölcsöket, befőzni, esetleg tyúkokat tartani, meg hobbiból szép kis virágoskerteket nevelni.
Nagyon idősek már nem bírják, a még fiatal (és ha szerencsés, akkor egészséges) nyugdíjasoknak pedig könnyebb, mert van idejük, szabadon osztják be a napjukat. De például a negyvenes, ötvenes korosztály manapság mennyire hódol ennek a hobbinak vagy életformának a munka mellett?
Sokkal gyakoribb mint ahogyan aszt hinnéd! Sok embernek ez nem csak hobbi.
Ez maga az életük, aki meg aszt írja hogy a kertművelés nem kifizetődő, az illető hazudik!
Önfenttartó életmód, egyre jobban kezd elterjedni kishazánkban! Fiatalok, huszonévesek költöznek vidékre, hogy megtanulják a kertészkedés alapjait és a lehetőlegjobbat kihozni magukból. Én ezt tapasztalom, a környezetemben és szomszédos falvakban.
Éltem én városban, de inkább vissza költöztem vidékre. Nyugodtabb az élet.
Minden korosztály foglalkozik a kertészkedéssel.
Évente 8-10 alkalommal előadásokat szoktam erről tartani, meglepődnél hogy mennyien, vagy mennyi fiatal érdeklődik eziránt a témakörért.
Nem jellemző. Nálunk csak nyugdíjasok csinálják. Kivéve a lekvárfőzést, azt viszonylag sokan, de vásárolt gyümölcsből. Meg van 2 férfi, aki csilipaprikát termeszt hobbiból.
Haszonállatot nagyjából senki sem tart már. 1-2 család. Gyerekkoromban szinte minden héten disznót vágott valaki. Ez rendesen kihalóban van.
~500 fős falu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!