Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » 30-as férfiként már ennyire...

30-as férfiként már ennyire másként látjuk a lányokat/nőket, mint tinédzserként?

Figyelt kérdés

Technikus vagyok, és gyakran kell szalagavatókat hangosítanom. Ami megdöbbentő, hogy a - szerintem - legszebb lányok valahogy el vannak hanyagolva. Úgy értem, a fiúk egyszerűen levegőnek nézik azokat a lányokat, és inkább az ilyen kirakat csajok körül legyeskednek. Szalagavató afterparty-n is a legszebb, legőszintébb, legsugárzóbb lányok csak ott unatkoznak magukban, vagy egymással táncolnak, a fiúk észre sem veszik őket. Próbálok végzős aggyal gondolkodni, lehet, hogy ezek a dolgok valami másból táplálkoznak. Például, mikor kilencedikbe összejött az osztály, ezek a lányok még nem voltak beérve úgymond, el lettek könyvelve "csúnya, és kitaszított" lányoknak, akik persze 4 év alatt elképesztő változásokon mentek keresztül, csak a tinédzserek felszínes világfelfogásában megmaradtak a "ciki" kategóriában. Külső szemlékőként teljesen más egy osztály képe, mint belső szemlékőként. Nevezhetném toxikusnak is, ami egy osztályon belül ilyen formán kialakul, de talán a zabolátlan tinédzser őszinteség erre jobb szó.

Lényeg ami lényeg, teljes döbbenet néha, hogy kit tartanak szépnek, és kit néznek levegőnek. Remélem, ezek a lányok nem lesznek emiatt önbizalomhiányosak. Csak egy kis környezetváltozásra van szükségük, és meg fogják találni azt, aki méltó hozzájuk, vagy úgy mondjam, egymáshoz méltóak.

2023. okt. 30. 13:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
30%

A 3-as vagyok!

Hidd el, hogy semmit nem tudsz róluk, hanem csak feltételezel ránézésre.

És azt is hidd el, hogy tudnék neked olyan sztorit mesélni ilyen őszinte, sugárzó lánykáról, hogy el sem hinnéd. Én sem hittem volna el, ha nem velem történik. Hiába pontoztok le.

2023. okt. 30. 14:28
 12/20 A kérdező kommentje:

Persze, én sem vagyok istenség, hogy mindent tudjak. De ha már csak az esetek felében is igazam van, már jogos a kérdés, amit feltettem. Egyébként saját magamból is ki tudok indulni, azt meg ugyan senki nem tudja ilyen módon megcáfolni: Múltkor megtaláltam az egyik osztályképünket, és végignéztem rajta. Azok a lányok, akik annó tetszettek, ma már olyan semmilyennek látom őket. És teljesen ledöbbentem, hogy milyen szépek voltak valójában (mostani szemmel) azok a lányok, akiket annó levegőnek néztem, meg úgy szinte minden fiú.

Tessék, ebbe a példámba már senki nem köthet bele. Egyébként a többibe se kéne, de ez már csak egy ilyen oldal, már megszoktam. A kérdés válaszolása helyett inkább a kérdezőbe történő belekötés dívik, de ez van, ezzel kell beérni. Tehát a kérdésre visszatérve: Miért csak most veszem észre bizonyos lányok szépségét? A megváltozott ízlés? Vagy ténylegesen az akkori légkör, a korai előítélet fertőzte az osztály elméjét, és nem tudtunk elvonatkoztatni attól, aki a lány volt eredetileg, és nem láttuk, amivé vált utólag?

Például, akivel én táncoltam annó, azt a lányt csúnyának láttam, vagy maximum közepesnek. Mai szemmel visszanézve a videót, talán ő volt a legdekoratívabb lány a szalagavatón. Akkoriban nem érdekeltek olyan dolgok, mint a stílus. A nyaklánc, a fülbevaló, a mozgása, a kecsessége. Teljesen más dolgokra koncentráltam.

2023. okt. 30. 14:45
 13/20 anonim ***** válasza:
69%

12:

"ez már csak egy ilyen oldal, már megszoktam. A kérdés válaszolása helyett inkább a kérdezőbe történő belekötés dívik"

Ha egyszer a kérdés tele van általánosítással akkor a kérdezőben van a hiba, és bármilyen következtetése jó eséllyel téves lesz!

Mindenki a saját világát teremti meg a hitei, hiedelmei, traumái, "következtetései" által, amiben őneki mindig igaza lesz, bármi is a "valóság". Teljesen felesleges egyéneknek ilyesmiken agyalni mert úgysem lesz sosem igazuk, csak nekik lesz az igaz.

Nem véletlen hogy egy egész tudomány foglalkozik azzal hogy kiderítsen ilyen általánosságokat közvéleménykutatásokkal, statisztikákkal és egyéb módszerekkel, és még azok is tele vannak torzításokkal, hibákkal, téves következtetésekkel.

Egy egyén aki ezt nem is foglalkozásaként űzi, még ha 10+ évig is figyelget, nem sok eséllyel fog bármi valódit észrevenni.

Akkor lesz az ember bölcs ha megérti hogy nem tud(hat) semmit.

2023. okt. 30. 15:35
 14/20 anonim ***** válasza:
77%
Egyébként én 40 éves koromról tudok nyilatkozni, ugyanúgy tetszenek azok a lányok és az olyan tipusú/stílusú/személyiségű lányok is akik régen tetszettek, csak most már sokkal tágabb lett a kör, már másmilyenek is tetszenek...
2023. okt. 30. 15:39
 15/20 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem inkább a munkáddal foglalkozz, és ne tizenéveseket pszichoanalizálgass.
2023. okt. 30. 16:58
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

"30-as férfiként már ennyire másként látjuk a lányokat/nőket, mint tinédzserként?"

Igen. Ez abból is látszik, hogy

"Múltkor megtaláltam az egyik osztályképünket, és végignéztem rajta. Azok a lányok, akik annó tetszettek, ma már olyan semmilyennek látom őket. És teljesen ledöbbentem, hogy milyen szépek voltak valójában (mostani szemmel) azok a lányok, akiket annó levegőnek néztem, meg úgy szinte minden fiú."

"ez már csak egy ilyen oldal, már megszoktam. A kérdés válaszolása helyett inkább a kérdezőbe történő belekötés dívik, de ez van, ezzel kell beérni. Tehát a kérdésre visszatérve: ..."

Mi érteleme visszatérni a kérdésre, ha előre tudod, hogy úgyse kapsz majd választ? :))

2023. okt. 31. 13:49
 17/20 anonim ***** válasza:
54%
Több kommentben is jól mondják. Valószínű maguknak valók és nagy valakiknek képzelik magukat. És ha odamegy hozzzá valaki alapból el is utasítja vagy lekező vele.. 27 vagyok de általánosban is így volt és középben. Ráadásul érezni azt a légkört ahogy amilyen bunkó módon hozzád áll..
2023. nov. 2. 08:37
 18/20 anonim ***** válasza:
35%
Azok a típusú lányok nehezen nyitnak, visszafogottak. Nem lazák, nem rosszalkodnak, velük nem lehet mit kezdeni. Ez a kudarc érzését adná és egy tizenéves szárnyát bontogató fiú nem a kudarcra vágyik, a sikerélményekből építgeti magát. Ez kis dolgokra is érthető. Pl mond egy poént és egy laza csaj mer igazán nevetni rajta vagy vissza poénkodik,tovább fűzi. Ez egy sikerélmény (igazából mindkét félnek). Egy visszafogott lány mosolyog vagy zavarba jön vagy szinte 0 reakciója van. A poén, a pillanat elszállt mellette, az indító dobott egy labdát ami elgurult a távolba és vége az interakciónak. Ez nem sikerélmény (egyik félnek sem). Később már ha kapcsolatot keresel, van időd és kedved kibontogatni egy ilyen lányt, nem csak egy gyors jó élményt akarsz. Ők még nem bontogatnak és ez nem is baj, nem annak van az ideje.
2023. nov. 3. 08:01
 19/20 hosszúhajú ***** válasza:
30%
igen de te csak a külsejüket látod. így tök más, nem ismered a háttérsztorit. nem tudhatod hogy az a lány hogy viselkedik a suliba. lehet hogy tök beképzelt és saját maga üldözi el ezzel az embereket. és talán van pár jó humorú nem szép lány, akik az osztály lelke és ezért csípik őket. 4 év alatt valamennyire megismerték egymást, itt már nem a külső dönt, ez nem ismerkedő est, itt az van hogy kialakult már kötelék.
2023. dec. 28. 05:34
 20/20 anonim ***** válasza:
15%

Az ítészek itt is alapos munkát végeztek észosztás és a kérdezőbe való két lábbal beleállás terén.

Ami a nagyon fullos kinézetű csajokat illeti, egy átlagos értékrendű és küllemű srácot inkább taszít mint vonz az “elvárásos” kisugárzás, a túláradó beképzeltség és lekezelő pillantások. Nem minden szép lány ilyen, de akik igen, azok szerintem taszítják az átlag srácokat.

2023. dec. 28. 06:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!