Nagyon gaz vagyok?
Se barátaim, se diplomám, se nyelvvizsgam, semmim nincsen 32 evesen.
Mitévő legyek?

Nem, nem vagy gáz. Miért lennél? Még csak nem is annyira ritka az olyan ember manapság mint te. Nekem nyelvvizsgám ugyan van, meg elkezdtem az egyetemet, (de betegség miatt nem tudtam befejezni), de amúgy ugyanez vagyok: nincsenek barátaim, nincs párom (sosem volt), nincs munkám, nincs jogsim, nincs pénzem... 27 éves vagyok már pedig.
A mai világban, pláne Magyarországon, amelyik hírhedt a felszínes, aranyásó nőkről, meg ahol 14 éve lassan Fidesz rémuralom van, egyáltalán nem szégyellnivaló ha az ember magányos meg csóró. Mert hogy nagyon nem tudsz mit tenni ellene.

A leggyorsabban úgy tudsz változtatni, hogy tavasszal felvételizel egyetemre. Gondolom dolgozol, így marad a levelező. Itt van lehetőséged ismerkedni a csoport társakkal, témátok is lesz bőven. Bár ez nem jelenti azt, hogy összejárós barátokká váltok, de előfordulhat.
Nyelvizsga nélkül is kiadják az igazolást a záróvizsgákról, azzal felvesznek szinte mindenhova. Így 4-5 év múlva pénzed is lesz, ha értelmes szakot választasz.

Ezek amiket felsoroltál egyáltalán nem számítanak. Én is azt hittem, hogy igen, jó nekem csak diplomám van de azt is megkaptam a covid miatt nyelvvizsga nélkül. Az egyetem szívás volt olyan szempontból, hogy kellett diákhitel, ès mikor végeztem, egy évig nem találtam munkát csak alkalmi, vagy határozott időre szóló pár hónaposat, és ez lelkileg nagyon megviselt. A diplomámmal meg kitörölhetem, mert senkit nem érdekel, ha kis céghez megyek el, akkor kifejezetten hátrány mert nem elèg a szakmai minimálbért adniuk, inkább felvesznek olyat akinek nincs, illetve most a 25 èv alattiaké a világ az adómentesség miatt.
Ami igazán számít az életben, hogy jól érezd magad, én már kezdek erre rájönni, szeress valakit, ha nincs senki akkor egy háziállatot, próbálj harmonikusan békében élni, megbecsülni a szeretteid, amíg csak élnek, közben úgy is tanulsz, fejlődsz. A szakma nem hülyeség, de tényleg vésd az eszedbe hogy az számít mire vagy képes, és nem az hogy mi van a papírodon.
Barátok találása perig abban rejlik, hogy mindenkit el fogadsz úgy ahogy van, és annyi időt töltesz vele amennyire szükséged van, nekem van olyan barátom akivel csak vásárolgatni meg kávézni szoktunk, de feltöltődünk közben és nem baj, hogy nem járunk együtt mondjuk nyaralni. Érted ugye? Ne keseredj el, az élet bármikor hozhat új fordulatokat, és ne másnak akarj megfelelni, csakis magadnak.
Nekem diploma ide vagy oda most arra vannak a környezetemben rákattanva hogy mikor keresek már sok pénzt, fejemhez vágják hogy nem itt kellene tartanom. Mégis ki mondja meg nekem hol kellene tartani? Szerintem ők nem jártam az én cipőmben, szóval senkinek nincs joga ítélkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!