Miből érettségizzek? (orvos szeretnék lenni)?
-A felvi.hu oldalon tájékozódj a követelményekről, ponthatárokról.
-Az orvosi egyetemhez mindenképp emelt biológia ÉS emelt fizika vagy kémia érettségi kell.
Tehát két emeltet is kell csinálni.
Én a kémiát ajánlom, de ha kiderül, hogy neked jobban fekszik a fizika, akkor persze válaszd azt.
A Biologia kötelező/ +(itt eldöntöd) fizika vagy kèmia emeltre mész a biológia mellett
Szerintem a Biológia+Kémia a legjobb választás
Én egyébként nem ilyen pályára készülök, de a kémia tanárom már beszélt erről nekünk egy csomót.
Azt mondta, hogy biosz emelt mindenképp kell, illetve kell még vagy a fizika vagy a kémia is. Az utóbbi kettőre nem emlékszem, hogy mindenképp emeltet mondott-e, vagy csak azt mondta, hogy jobb lenne ha emelt lenne, mert akkor több pont. De szerintem mindenképp emelt kell. Illetve azt mondta, hogy a fizika emelt könnyebb, de a kémia emelt sokkal praktikusabb, mivel arra sokkal több tárgy fog épülni a későbbiekben, elvileg.
#5 Tudom, hogy a jó szándék vezérelt, de most ennek így nem sok értelme van, mert valójában közöd sincs a témához. Két emelt KELL, többször leírták előtted, nem kell ötödikként itt bizonytalankodni.
Az utolsó mondattal egyetértek, bár akinek nem megy a fizikás gondolkodás, annak nem lesz könnyebb... A kémia valóban hasznosabb az egyetemi tanulmányokhoz(az első két évben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!