Mi a véleményetek ezekről a szakokról? Melyiket lenne a legérdemesebb választani?
Sziasztok!
11. osztályos tanuló vagyok, és még nem igazán tudom, hogy hova menjek tovább. Fakultációnak emelt bioszt és egy idegennyelvet választottam.
Amikre kíváncsi vagyok:
-> Gyógytornász: Leginkább gyerekekkel (esetleg később csecsemőkkel) szeretnék foglalkozni.
-> Pszichológus: Ettől egy picit tartok, mert félek, hogy lelkileg gyenge vagyok ahhoz, hogy mások gondját/baját hallgassam.
-> Orvos: Úgy gondolom, még nem késő az idegennyelv faktot letenni és helyette kémiát választani, de 7.osztályos korom óta nem tanultam/tanítottak kémiát... Nem voltak valami túl jó tanáraink. Félek, nem tudnék belőle emelt szinten leérettségizni.
-> Konduktor
-> Nőgyógyász (vagy szülésznő): Lehet rossz helyen néztem, de pl. a felvin nem találtam meg neki az érettségi követelményeit. Ebből is 2 emelt érettségi kell?
Melyik szakot tartjátok a legjobbnak? Amelyikből jól meg lehet élni...?
Saját tapasztalatokat is írhattok.:)
Szerintem próbáld meg elképzelni mit tudnál csinálni nap mint nap. Mi az ami az egyes szakmáknál motivál, és ez alapján mérlegelj. Egyébként az Általános Orvosi szakot elvégezve lehet nőgyógyász szakképzésbe kezdeni, ezért nem találtad külön.
Én egyébként orvosira készülök ha gondolod írj privátba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!