Egy adott intézmény gazdasági karán belül melyiket a legérdemesebb választani? Mi a különbség a 3 között?
Szembesültem azzal a helyzettel, hogy a legtöbb gazdasági-és társadalomtudományi (vagy csak szimplán gazdasági) karral bíró intézmény alapszakjai között az alábbi 3 szinte mindenhol megtalálható:
-gazdálkodás és menedzsment
-kereskedelem és marketing
-pénzügy és számvitel
Ahová esetlegesen tervezném a továbbmenetelem, ott megnéztem mindnek az órarendjét, és lényegesebb eltérést nem látok közöttük, talán 3. évben láttam egyet s mást. Ha közgazdász (alap)diplomát ad mindhárom szak, kérdezném mi a lényeges különbség köztük? A gazdasági szakokat eléggé 'kritizálják' lévén, hogy túltelítettek vagyunk "gazdasági" szakemberekkel, de úgy hallottam, hogy pénzügyisekre viszont mindig szükség van. Tehát valóban csak az az 1 a piacképes köztük jelenleg? És "nehezebb" is mint a többi említett gazdasági szak? s még egy utolsó: ha már pénzügyi szakról van szó, érdemes onnét Msc-re tovább menni, vagy esetleg szakosodni pl. könyvelőnek, könyvvizsgálónak? (Mert utóbb említett szakmák igen csak jól keresőek, tudtommal). Nem tudom, mennyi nehézségem lesz a kihagyott évek miatt, már 3 éve érettségiztem, azóta családi okok miatt nem tudtam részt venni az oktatás semmilyen formájában.
A válaszokért köszönet!
Gazdaság túltelített? Nem éppen. Épp most növelték a felvehető létszámkeretet.
A jog az ami túl telített, de kegyetlenül.
Első évben ált ugyan az a tananyag mindenhol.
Nem túltelített a gazdaság? Én úgy tudtam, hogy az. De gondolom a 'nem túltelítettség' ezekre a pénzügyi és nemzetközi gazdasági szakokra jellemző. Tehát a gazd. menedzsment és főleg a keri-marketing szakok amelyek 'kevesebbet' érnek, igaz?
Mesterszakon nem feltétlenül gondolkozok, attól függ, hogy alakulnak majd a dolgok, de feltétlen szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!